Τούρκος αρθρογράφος λέει στον Ερντογάν αυτό που δεν τόλμησε να πει κανένας Έλληνας

Ο αρθρογράφος της Χουριέτ, Burak Bekdil, παραδίδει μέσα από το γραπτό του ένα άριστο μάθημα ιστορίας στον Ταγίπ Ερντογάν
Δοκιμάζεται για άλλη μία ημέρα την Παρασκευή η δημοκρατία στην Τουρκία καθώς ο σουλτάνος Ερντογάν συνέλαβε πολιτικούς του αντιπάλους και φέρεται να έχει επιφέρει νέα λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πέρα όμως από το αγαπημένο του σπορ, το κυνήγι των Κούρδων, ο κ. Ερντογάν έχει το τελευταίο διάστημα αναπτύξει και ένα νέο χόμπι, αυτό του αλυτρωτισμού και της αμφισβήτησης διεθνών συμφωνιών.

Washington Post: Πριν από δέκα χρόνια η Τουρκία έμοιαζε με αναδυόμενη δημοκρατία

"Πριν από περίπου μια δεκαετία, η Τουρκία έμοιαζε ως αναδυόμενη δημοκρατία, μια ζωντανή κοινωνία πολιτών με -σχετικά- ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης".
Όχι πια, καταγγέλλει η Washington Post σε άρθρο της με αφορμή τις διώξεις κατά της τουρκικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ και σημειώνει πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει εγκαταλείψει τη δημοκρατία και οικοδομεί την λατρεία προς το ισχυρό του πρόσωπο.

Τούρκος δημοσιογράφος: Άρα η Κωνσταντινούπολη είναι ελληνική;

Δριμεία κριτική στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ασκεί ο αρθρογράφος της εφημερίδας Χουριέτ, Μπουράκ Μπεκντίλ, με αφορμή τη «ρητορική» του Τούρκου Προέδρου, τις τελευταίες ημέρες. Ο Μπουράκ Μπεκντίλ με το άρθρο του υπό τον τίτλο, «Λοιπόν, η Κωνσταντινούπολη είναι ελληνική πόλη;» αφήνει αιχμές για τον Ερντογάν και τον κατηγορεί για «ασυνέπεια».
«Πρόσφατα ο Ερντογάν δήλωσε ότι τα εδάφη που βρίσκεται η χώρα του ήταν κάποτε ελληνικά και εάν ο ίδιος θέλει να ψάξει πίσω

Η Τζένιφερ Λόπεζ θύμισε Κιμ Καρντάσιαν και … έριξε το Instagram (Photo)

H Τζένιφερ Λόπεζ αποφάσισε … μιμηθεί μια από τις πιο διάσημες πόζες της Κιμ Καρντάσιαν στο Instagram και η απήχηση στους θαυμαστές της ήταν εξωπραγματική.
Η γνωστή τραγουδίστρια φωτογραφήθηκε με ένα μαύρο κορμάκι το οποίο δεν άφηνε πολλά στη φαντασία και η συγκεκριμένη ανάρτηση ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο «like» σε μόλις 12 ώρες.

BANDALOOP-- Οι χορευτές που αψηφούν τη βαρύτητα

Στην πρόσοψη ενός ουρανοξύστη η χορευτική ομάδα BANDALOOP δοκιμάζει τα όρια της τέχνης. Η ομάδα πρωτοπορεί σε αυτό που ονομάστηκε κάθετος χορός και συνδυάζει τη χορογραφία με την αναρρίχηση στο αστικό περιβάλλον.

Το λάδι που «εξαφανίζει» το κοιλιακό λίπος

Το λίπος στην κοιλιά δεν αποτελεί μόνο αισθητικό πρόβλημα αλλά συνδέεται και με πληθώρα αρνητικών εκβάσεων για την υγεία, όπως η καρδιοπάθεια, ο διαβήτης τύπου 2 και η άνοια. Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Obesity, η συγκέντρωση λίπους στην κοιλιά είναι δυνατό να μειωθεί και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα ενσωματώνοντας στη μαγειρική ένα λάδι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.

Δείτε πόσα κιλά θα πάρετε αν δεν κοιμάστε αρκετά

Η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε υπερκατανάλωση θερμίδων, άρα και σε αύξηση του σωματικού βάρους, δείχνει μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση European Journal of Clinical Nutrition.
Βρετανοί επιστήμονες πραγματοποίησαν επισκόπηση (μετα-ανάλυση) βάσει 11 παλαιότερων μελετών, εξετάζοντας την επίδραση της έλλειψης ύπνου στην πρόσληψη θερμίδων.

Τα 7 ιδιαίτερα σημαντικά οφέλη της άσκησης

Πολλές φορές έχουμε ακούσει για τα ευεργετήματα της άσκησης κυρίως στην καρδιακή λειτουργία, αλλά ίσως αυτό από μόνο του δεν είναι αιτία να μας κάνει να ασχολούμαστε με τη γυμναστική. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 20% των Αμερικανών ασκείται επαρκώς και καλύπτει το προτεινόμενο όριο των 150 λεπτών άσκησης την εβδομάδα.

Μετά τον σάλο «κατέβηκαν» οι αφίσες της καμπάνιας για την ψωρίαση

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε αποφασίστηκε να απομακρυνθούν οι αφίσες της καμπάνιας για την ψωρίαση «Ζήτα από το Δερματολόγο σου Καθαρό Δέρμα».
Έντονες αντιδράσεις κυρίως ανάμεσα σε ασθενείς με ψωρίαση προκάλεσε η Πανευρωπαϊκή Καμπάνια «Ζήτα από το Δερματολόγο σου Καθαρό Δέρμα».

Πόσο βοηθά το ηλεκτρονικό τσιγάρο το κόψιμο του καπνίσματος;

Πολύς κόσμος έχει τα τελευταία χρόνια στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, σε μια προσπάθεια να κόψουν το κάπνισμα τσιγάρων, μέσω του ατμισμού.
 
Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου για το κόψιμο του τσιγάρου, όχι μόνο δεν φαίνεται να είναι αποτελεσματική, αλλά βάση έρευνας του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC),

Σύντομα στην αγορά το νέο «γυναικείο Βιάγκρα»

Ένα ακόμη πειραματικό φάρμακο που τονώνει τη σεξουαλική διάθεση των γυναικών προ της εμμηνόπαυσης, δοκιμάσθηκε με επιτυχία και πλέον αναμένεται η έγκρισή του από την αρμόδια εποπτική Αρχή των ΗΠΑ, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), κάτι που μπορεί να συμβεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.
Το φάρμακο λέγεται bremelanotide και έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία Palatin Technologies, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η 27χρονη που ταξίδεψε σε 180 χώρες σε 15 μήνες και θέλει να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες

Ονομάζεται Cassie De Pecol και έχει ήδη ταξιδέψει σε 180 χώρες του κόσμου. Σκοπός της είναι να φτάσει τις 193 ώστε να καταρρίψει το ρεκόρ Γκίνες και να γίνει η πρώτη γυναίκα που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο.
Από τον Ιούλιο του 2015, οπότε ξεκίνησε το ταξίδι της, η 27χρονη έχει μπει σε 254 πτήσεις. Έχει ακόμη περίπου 26 πτήσεις, τις οποίες, όταν πραγματοποιήσει, θα έχει κερδίσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Σαλαγιάννης στην εξεταστική: οι τράπεζες μας έχουν βάλει θηλιά στο λαιμό

«Οι τράπεζες μας έχουν βάλει τη θηλιά στο λαιμό, με επιβάρυνση τόκων και ποινών ύψους 15 εκατ. ευρώ το χρόνο», ανέφερε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης.

Κόντρα στη Βουλή για τον διορισμό Κατρούγκαλου επί ΠΑΣΟΚ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «έκλεψαν» 44 δις ευρώ από τις τσέπες των συνταξιούχων.

Στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το ασφαλιστικό οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Βασίλης Κεγκέρογλου κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας για πολιτική απατεωνιά, λέγοντας ότι διορίστηκε επί ημερών ΠΑΣΟΚ ως επικεφαλής στην Επαγγελματική Κατάρτιση ΑΕ.

Ο Ηλ.Ψινάκης στρώνει ξανά τους «δρόμους του μεταξιού» (vid)

Ιστορική στιγμή
για το θεσμό της σύγχρονης διεθνούς Αμφικτονίας, αλλά και την Ελλάδα γενικότερα αποτελεί το πρώτο Ιδρυτικό Συνέδριο Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο στις 11 Νοεμβρίου, μεταξύ της Αμφικτιονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων και της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με την αρωγή του Κινέζου Πρέσβη στην Ελλάδα και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Θρίλερ με τις διοικητικές αλλαγές στην Εθνική Τράπεζα

Σε καθοριστικές κινήσεις στην Εθνική Τράπεζα που δεν θα αφήσουν περιθώρια αμφισβήτησης του προχωρεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, δρομολογώντας σημαντικές διοικητικές αλλαγές που πιθανόν θα αφορούν και στον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη.
Να σημειωθεί πως χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας που είχε σκοπό να επικυρώσει την επιλογή του Τάκη Θωμόπουλου για τη θέση του προέδρου.

Europa League: εντός έδρας ήττες Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, που "αποχαιρετούν" την διοργάνωση

Kαταδικαστικές ήττες για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ από την Σταντάρ Λιέγης με 3-0 και την Καραμπάγκ με 1-0 αντίστοιχα, και λένε αντίο ουσιαστικά στο Europa League (έχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες και με συνδυασμούς αποτελεσμάτων). Οι οπαδοί των δύο ομάδων τους αποδοκίμασαν στο τέλος των αναμετρήσεων, ενώ οι "πράσινοι" θα μάθουν αύριο σχετικά με τον τραυματισμό του Μπεργκ και το ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό την Κυριακή.

Με τον Στινγκ επί σκηνής η επαναλειτουργία του Bataclan

Με συναυλία του Στινγκ θα ανοίξει τις πόρτες του το Bataclan στις 12 Νοεμβρίου, εναν ακριβώς χρόνο μετά τις επιθέσεις των Τζιχαντιστών που αιματοκύλησαν το Παρίσι. Στις 13 Νοεμβρίου 2015, η ομάδα των τζιχαντιστών άνοιξε πυρ στο εσωτερικό του Bataclan,

Νέο σόου Ιμπραϊμοβιτς: Άρπαξε παίχτη από το λαιμό και απώθησε διαιτητή που τον… ακούμπησε (Photos - Videos)

Φαίνεται πως ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς δεν περνά και τις καλύτερες μέρες της καριέρας του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η νέα ήττα από την Φενέρμπαχτσε έφερε εκνευρισμό και ο Σουηδός ποδοσφαιριστή  άρπαξε το λαιμό τον Κιάερ και απώθησε τον διαιτητή που έκανε το... λάθος να τον ακουμπήσει.
Ωστόσο, απορίας άξιο είναι πως ο Ζλάταν δεν είδε ούτε κίτρινη κάρτα για την συμπεριφορά τους αυτή, γεγονός που σχολιάζουν δέοντος οι χρήστες των social media.