Πεδίο μάχης το Παρίσι: Δακρυγόνα και βόμβες μολότοφ - Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών

Η γαλλική αστυνομία έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών στο κέντρο του Παρισιού, οι οποίοι πέταξαν αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου, μεταδίδει δημοσιογράφος του Reuters που βρίσκεται στο σημείο.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν κοντά στην πλατεία Έθνους στο ανατολικό Παρίσι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, την οποία οργάνωσαν εργατικά συνδικάτα που αξιώνουν από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να εγκαταλείψει τη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα – Οι πρώτες εκτιμήσεις (χάρτες)

Δύο εποχές θα ζήσουμε κατά τη διάρκεια των εορτών. Την Άνοιξη και τον Χειμώνα. Μέχρι και την Πέμπτη θα έχουμε έναν ανοιξιάτικο καιρό και οι οποίες βροχοπτώσεις θα εμφανιστούν τις ακόλουθες ημέρες.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η θερμοκρασία, κάτι που σημαίνει ότι ο υδράργυρος θα σημειώσει άνοδο και θα κινηθεί κοντά στους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου, αν και τις βραδινές ώρες θα συνεχίσει να υπάρχει ψύχρα.
Από την Παρασκευή μέχρι και τα Χριστούγεννα οι βροχοπτώσεις θα αρχίσουν να γίνονται πιο έντονες και περιμένουμε δύο διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας με τον υδράργυρο να πέφτει σημαντικά. Ίσως στη Βόρεια Ελλάδα, ακόμη και σε λίγο πιο χαμηλά υψόμετρα να έχουμε χιονοπτώσεις.

Εκποίηση «φιλέτων» της δημόσιας υγείας, καταγγέλλει ο Ξανθός

«Το στοίχημα της νέας περιόδου ήταν να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή και τη δίκαιη ανάπτυξη και όχι αυτό που κάνετε», είπε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή και προσέθεσε ότι το πολιτικό σχέδιο με το οποίο κινήθηκε, ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ στόχευε στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.
«Το ΕΣΥ, μετά από μια περίοδο μεγάλων περικοπών, 40% την πρώτη πενταετία της κρίσης, με πάγωμα προσλήψεων, μπήκε μετά το 2015 σε μια πορεία επούλωσης πληγών και αναβαθμισμένης λειτουργίας.

ΕΦΚΑ: Δεν θα καταβάλουν εισφορές για δώρο Χριστουγέννων οι οδηγοί ταξί

Τη μη καταβολή εισφορών Δώρου Χριστουγέννων έτους 2019 για τους οδηγούς ταξί γνωστοποιεί ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) με έγγραφό του.
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. Α89583/4121/10-12-2019 έγγραφο του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, δεν θα χορηγηθεί οικονομική ενίσχυση για τις εορτές Χριστουγέννων 2019 στους οδηγούς επιβατικών δημόσιας χρήσης (ταξί) αυτοκινήτων.

Ραγδαίες εξελίξεις στη Folli Follie: Βαριές διώξεις κατά της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Νέες βαρύτατες κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος, συνολικά, 16 στελεχών της Folli Follie, μετά από παραγγελία του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση.
Η νέα ποινική δίωξη περιλαμβάνει σοβαρότατες κακουργηματικές κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και χειραγώγηση μετοχών και με βάση την πολύμηνη έρευνα του κ. Δραγάτση, αφορά ενέργειες μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου, ιδρυτών του Ομίλου Folli Follie, αλλά και στελεχών της επιχείρησης, την περίοδο 2009 έως και το πρώτο τρίμηνο του 2018.
Σύμφωνα με την ασκηθείσα ποινική δίωξη:

On air ροντέο με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο: Πέταξε το μικρόφωνο, πήρε τον καφέ του και έφυγε (Video)

Χαμός έγινε στο πλατό του Blue Sky στην εκπομπή «Παρεμβάσεις», την ώρα που διασταύρωσαν τα ξίφη τους, μεταξύ άλλων, ο βουλευής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο δημοσιογράφος Γιάννης Στρατάκης με την κατάσταση σε κάποια φάση να ξεφεύγει, όταν ο Βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε τον δημοσιογράφο Συριζαίο.
Μάλιστα τον κατηγόρησε οτι κάνει στρατευμένη δημοσιογραφία, όμως όταν εκείνος του απάντησε «μην κρινεις εξ ιδιον τα αλλότρια», άρχισε να εκνευρίζεται και να φτάνει στην ηρωική έξοδο, όταν χαρακτηρίστηκε αήθης.

Βαρύτατη κατηγορία Ερντογάν: Μας πρότειναν να βυθίζουμε βάρκες με πρόσφυγες

Βαριά κατηγορία κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε σήμερα -εμμέσως πλην σαφώς- ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το βήμα του 1ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Μετανάστευση, που διεξάγεται στη Γενεύη της Ελβετίας, λέγοντας ότι κάποιοι φίλοι στη Δύση πρότειναν ως λύση στο Προσφυγικό ακόμη και τη βύθιση σκαφών με πρόσφυγες στη Μεσόγειο.
 
«Πολλοί φίλοι στη Δύση προτίμησαν να κοιτάζουν το Προσφυγικό από το παράθυρο της ασφάλειάς τους και του συμφέροντος. Ακολούθησαν μία εντελώς λανθασμένη σκέψη που έλεγε ότι

Νόρα Βαλσάμη: Πώς είναι σήμερα - Η φωτογραφία που πόσταρε ο γιος της

Η καλλονή του ελληνικού κινηματογράφου, Νόρα Βαλσάμη, έχει απομονωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω προβλημάτων υγείας. Σήμερα, στα 71 της, ποζάρει μαζί με τον γιο της χαμογελαστή.

Η σταρ του ελληνικού κινηματογράφου Νόρα Βαλσάμη είναι σήμερα 71 ετών, ενώ έχει αποτραβηχτεί εδώ και καιρό από τα

Μητσοτάκης: Δεν φοβάμαι θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Δεν νομίζω ότι τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου

«Δεν θα δεχτούμε καμία παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας» δηλώνει, σε συνέντευξή του στη Γερμανική εφημερίδα Bild, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ακόμη ότι «η Τουρκία είναι αυτή που δεν σέβεται το δίκαιο της θάλασσας. Όχι εμείς» ενώ σχολιάζοντας το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης το χαρακτηρίζει «παράνομο και άκυρο».
Στην ερώτηση της εφημερίδας, «πόσο μακριά θα το πάει ο Τούρκος πρόεδρος και αν υπάρχει ανησυχία για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο», ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει, μεταξύ άλλων, στη Bild: «Φυσικά υπάρχει πάντα η πιθανότητα, αλλά αν φοβάμαι;

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F-16 και των Mirage 2000

Υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F-16 και των Mirage 2000. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση, «παρών» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε.
Υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δεν ετοιμάζονται να πάνε στον πόλεμο αλλά να διασφαλίσουν την ειρήνη. Καλώντας τους βουλευτές να υπερψηφίσουν, είπε ότι το νομοσχέδιο ενισχύει την αποτρεπτική ικανότητα των F-16, επιτρέπει σε όλα τα Mirage 2000 να πετούν πάνω από το Αιγαίο

Μετρό: Η κωλοτούμπα του συνδικαλιστή (που καταγγέλει σήμερα αυτό που ζητούσε πέρυσι)

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων του Μετρό ζητούσε πέρυσι να πάνε στα εκδοτήρια οι εργαζόμενοι που «κρύβονται» σε πολιτικά γραφεία. Φέτος, θέλει να μείνουν στα κεντρικά. Το ραδιόφωνο έχει ένα κακό. Πολλές φορές - εδώ που τα λέμε τις περισσότερες - λέγονται στον αέρα, λόγια του αέρα!

Δηλαδή, επικρατεί η ψευδαίσθηση ότι όπως θα τα πεις, έτσι θα ξεχαστούν. Και δεν χάλασε ο κόσμος, εάν σου φύγει μία κουβέντα παραπάνω.

Υποθέτω, κάπως έτσι πρέπει να το