Ελεύθερος με εγγύηση ο Κάρλες Πουτζντεμόν

Η έκδοσή του στην Ισπανία είναι πιθανή βάσει των κατηγοριών περί διαφθοράς και όχι της εξέγερσης..
Γερμανικό δικαστήριο απεφάνθη σήμερα υπέρ της αποφυλάκισης με εγγύηση κι υπό περιοριστικούς όρους του τέως προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν και επισήμανε ότι η έκδοσή του στην Ισπανία είναι πιθανή βάσει των κατηγοριών περί διαφθοράς εκεί, όχι όμως βάσει της σοβαρότερης κατηγορίας της εξέγερσης, όπως αξιώνει η Μαδρίτη.
Ο Κάρλες Πουτζντεμόν συνελήφθη, αφού εισήλθε στη Γερμανία τον προηγούμενο μήνα, βάσει ισπανικού εντάλματος σύλληψης. Η Μαδρίτη κατηγορεί τον ηγέτη των

Άγκυρα, Μόσχα και Τεχεράνη υπέρ μιας «σταθερής εκεχειρίας» στη Συρία

     Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Χασάν Ροχανί «επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους προκειμένου να συνεργαστούν ενεργά στη Συρία με στόχο την εφαρμογή μιας σταθερής εκεχειρίας μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών»
Οι πρόεδροι της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ιράν δεσμεύτηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια μιας Συνόδου στην Άγκυρα να συνεργαστούν με στόχο να τεθεί σε ισχύ μια «σταθερή εκεχειρία» στη Συρία, σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά το πέρας των συνομιλιών.

Αφέθηκε ελεύθερος ο Φαλσιανί

     Πριν από λίγο το ελβετικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι υπέβαλε επίσημο αίτημα έκδοσης του Φαλσιανί από την Ισπανία

Ο Γαλλοϊταλός Ερβέ Φαλσιανί, πρώην υπάλληλος της τράπεζας HSBC στη Γενεύη που αποκάλυψε το σκάνδαλο Swissleaks, ο οποίος συνελήφθη χθες στην Ισπανία, αφέθηκε ελεύθερος σήμερα εν αναμονή της εξέτασης του εντάλματος σύλληψής του που εξέδωσαν οι ελβετικές αρχές, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.
Ο Ερβέ Φαλσιανί, που έχει καταδικαστεί --ερήμην-- σε

Μεγάλη πυρκαγιά σε νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη

     Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μεταδίδει ότι τα κτίρια που βρίσκονται κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Γκαζιοσμάνπασά Ταξίμ εκκενώθηκαν και επί τόπου έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε πολυώροφο νοσοκομείο στη δυτική Κωνσταντινούπολη και οι φλόγες επεκτάθηκαν σε αρκετούς ορόφους, ωστόσο το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, επικαλούμενο εκπροσώπους της πυροσβεστικής, μεταδίδει ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο και δεν υπάρχουν θύματα.

Χ. Σιμορέλης: «Ποιοι μιλάνε; Το σόι του Μητσοτάκη απασχολεί αστυνομικούς όσους ο νομός Τρικάλων»

«Ποιοι μιλάνε για τη διαχείριση των αστυνομικών;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Σιμορέλης καλούμενος να απαντήσει για το θέμα της εγκληματικότητας στο ΣΚΑΙ. "Το σόι του Μητσοτάκη απασχολεί αστυνομικούς όσους ο νομός Τρικάλων" είπε χαρακτηριστικά

«Χιλιάδες διωκόμενοι Τούρκοι βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα και ανατρέπουν παλιά στερεότυπα»

     «Στο σχολείο μας μάθαιναν ότι οι Έλληνες είναι εχθροί της Τουρκίας. Αλλά τώρα κανείς δεν μπορεί να μου το πει αυτό...»

"Tούρκοι πολίτες που βρέθηκαν αντιμέτωποι με διώξεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια και κατάφεραν να διαφύγουν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016 διαπίστωσαν ότι οι γείτονες, για τους οποίους μάθαιναν ανέκαθεν ότι είναι εχθροί τους, τους υποδέχθηκαν και τους φέρθηκαν με καλοσύνη ανατρέποντας προαιώνια στερεότυπα", γράφει η ιστοσελίδα Politico.

Πολιτική ίσων αποστάσεων μεταξύ Δημοσίου και της Ελληνικός Χρυσός

     Πάλι από την αρχή. Το Διαιτητικό Δικαστήριο απεφάνθη με δύο "ναι" υπέρ του Δημοσίου και ένα "όχι" υπέρ της Ελληνικός Χρυσός * Καμιά συμβατική παραβίαση μέχρι τώρα στα Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Υποχρέωση της εταιρείας είναι να κατασκευαστεί η μονάδα μεταλλουργίας για παραγωγή καθαρών μετάλλων

Η λογική των ίσων αποστάσεων μεταξύ του Δημοσίου και της Ελληνικός Χρυσός διακρίνει την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες και αποτελεί το τέλος μιας διαδικασίας που ξεκίνησε στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2017. Έτσι η πλειοψηφία (ο πρόεδρος Κ. Μενουδάκος και ο διαιτητής Β. Λυκούδης,

Η ΝΔ διαστρεβλώνει την απόφαση της διαιτησίας για την «Ελληνικός Χρυσός»

     "Η Νέα Δημοκρατία διαστρεβλώνει την απόφαση της διαιτησίας, η οποία επιβεβαιώνει ότι η παραγωγή καθαρού χρυσού αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του επενδυτικού σχεδίου της Eldorado Gold. Δικαίωμά τους να δρουν ως εταιρικό «φαν κλαμπ»

Απάντηση στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την απόφαση της διαιτησίας για την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επισημαίνοντας τα εξής:

Τα καλύτερα από την πρόκριση της ΑΕΚ στο Final 4! (vid)

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από την ισοπαλία της ΑΕΚ με την Στρασμπούρ και την πρόκρισή της στο Final 4 του BCL.
 Μαγικές στιγμές έζησε η ΑΕΚ στο Στρασβούργο!
Οι «κιτρινόμαυροι» ήρθαν ισόπαλοι με την Στραμσπούρ και πήραν την πρόκριση για το Final 4 του BCL!
Δείτε τα highlights της αναμέτρησης

Ελληνικό μήνυμα από Τζέιμς: «50 χρόνια αργότερα»! (pic+vds)

Ανήμερα της συμπλήρωσης 50 χρόνων από τον άθλο του '68, οι «κιτρινόμαυροι» ζουν μοναδικές στιγμές!
Η ΑΕΚ προκρίθηκε στο Final 4 του BCL, αφού έκανε στην... άκρη την Στρασμπούρ, και ο Ντελρόι Τζέιμς έδειξε την χαρά του μέσω instagram.

Σάκοτα: «Η πρόκριση στο Final 4 η μεγαλύτερη φετινή επιτυχία»!

Ο προπονητής της ΑΕΚ ανέφερε στην Συνέντευξη Τύπου: «Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Παίξαμε κόντρα σε έναν δύσκολο αντίπαλο που μας είχε κερδίσει δύο φορές στη φάση των ομίλων. Είναι μια ξεχωριστή μέρα για εμάς, καθώς συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Είναι αυτή και η αιτία που μας κάνει ακόμα πιο χαρούμενους. 

Τα αυτογκόλ της Ρόμα έγραψαν ιστορία, η Μπαρτσελόνα επικράτησε 4-1 στο Καμπ Νόου

Σε ένα ματς όπου η Μπαρτσελόνα ήταν εκτός ρυθμού, κατάφερε να... τσεκάρει εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League, κι όλα αυτά, χάρη στα δώρα της Ρόμα! Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά τρία, με συνέπεια οι Καταλανοί να επικρατήσουν 4-1 και να βλέπουν ήδη τη φάση των «4». Τα αυτογκόλ των Ντε Ρόσι, Μανωλά και οι γκάφες της άμυνας έδωσαν στους Καταλανούς το δικαίωμα να βλέπουν ήδη την επόμενη φάση. Ηταν το 5ο αυτογκόλ φέτος στη διοργάνωση υπέρ της ομάδας του Βαλβέρδε και είναι... δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Μέσι. Οταν οι Τζιαλορόσι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ο Τερ Στέγκεν με δυο απίθανες επεμβάσεις στάθηκε εμπόδιο!

Πεπ: «Κανείς δεν το πιστεύει, αλλά μπορούμε»

Ο Γκουαρδιόλα έδειξε να μην έχει καταλάβει τι ακριβώς συνέβη στο παιχνίδι, ενώ έδειξε πίστη ενόψει της ρεβάνς.  Στη συνέντευξη τύπου μετά τη βαριά ήττα, ο Πεπ Γκουαρδιόλα εμφανίστηκε μάλλον χωρίς να έχει καταλάβει τι ακριβώς συνέβη και έλεγε ότι η ομάδα του το προσπάθησε:

Η τρομερή ατμόσφαιρα του Ανφιλντ (vid)

Απίθανη βραδιά στο Ανφιλντ και οι οπαδοί της Λίβερπουλ έδωσαν τη δική τους... μάχη για το 3-0 που έφερε τη Λίβερπουλ μια ανάσα από την πρόκριση.Οι φίλοι της Λίβερπουλ δεν έφυγαν αμέσως μετά τη λήξη, γιατί να το κάνουν άλλωστε...