Εξι τρεντ που θα δούμε παντού το 2022, Το μόνο βέβαιο εν μέσω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας, είναι το ότι το TikTok συνεχίζει να γεννάει τρεντ π

 Ο Καινούργιος χρόνος μπήκε και προχωράει, αλλά τίποτα δεν φαίνεται καινούργιο. Συνεχίζουμε να φοράμε τις μάσκες μας, να μετράμε κρούσματα παντού τριγύρω μας και να συζητάμε για το αν θα καταφέρουμε ποτέ να ξεφορτωθούμε την πανδημία κι αν υπάρχει ελπίς να ξαναβρούμε την ζωή που χάσαμε τα τελευταία δύο χρόνια.

Το μόνο βέβαιο εν μέσω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας, είναι το ότι το TikTok συνεχίζει να γεννάει τρεντ που αναπαράγονται παγκοσμίως και μας κάνουν να γελάμε, να τραβάμε τα μαλλιά μας και να πειραματιζόμαστε με

Ιδού οι προβλέψεις των ειδικών για τα τρεντ που θα δούμε παντού αυτή την χρονιά.

Νέες ταινίες: «Πράκτορες 355», «Scream», «Για πάντα κοντά σου»

 Η επιστροφή του Ghostface στο «Scream», το κατασκοπικό «Πράκτορες 355» με το δυνατό γυναικείο καστ -Τζέσικα Τσαστέιν, Πενέλοπε Κρουζ, Νταϊάν Κρούγκερ, Λουπίτα Νιόνγκο-, ένα ρομαντικό παραμύθι από τον Γεωργιανό Αλεξάντερ Κομπερίτζε, η τρυφερή σχέση ενός μπαμπά με τον τριών ετών γιο του, το «Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ», για τον βίο και την πολιτεία του Γερμανού σκηνοθέτη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 37 ετών και το animation «Σχέδιο Διάσωσης».

Αυτές είναι οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου. 

«Ο Νονός»: Νέο τρέιλερ για τα 50 χρόνια της θρυλικής ταινίας που επιστρέφει στις αίθουσες

 Το «The Godfather» του Φράνσις Φορντ Κόπολα επιστρέφει στους κινηματογράφους της αλυσίδας AMC (αλλά και σε διεθνή διανομή) στις 24 Φεβρουαρίου με 4K Ultra HD κόπια και σε ψηφιακή έκδοση στις 22 Μαρτίου, γιορτάζοντας την 50η επέτειο από την κυκλοφορία της.

Η Paramount έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο τρέιλερ της αποκατεστημένης κόπιας, που είναι αποτέλεσμα εξαντλητικής εργασίας, με περισσότερες από 1.000 ώρες μοντάζ για color correction (διόρθωση χρωμάτων), αλλά και ψηφιοποίηση του ήχου, δηλαδή, αποκατάστασης των μονοφωνικών track, που έρχονται να προστεθούν στις 4.000 ώρες για την εν γένει επεξεργασία και αποκατάσταση του φιλμ. 

Πορτογαλία: Γιγαντιαίο κύμα 25 μέτρων «κατάπιε» σέρφερ

 Μια από τις διασημότερες σέρφερ στη Γαλλία παραλίγο να χάσει τη ζωή της, προσπαθώντας να δαμάσει κύματα «βουνά» στην Πορτογαλία.

Θεατές παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα καθώς ένα θεόρατο κύμα καταδιώκει έναν από τους πρωταθλητές του σερφ στην Praia do Norte της Πορτογαλίας. Ναζαρέ 8 Ιανουαρίου 2022. (AP Photo/Armando Franca)

«Σέρφαρα κάποια αρκετά μεγάλα κύματα μαζί με τον Fred David (σ.σ παγκόσμιος πρωταθλητής στο BodySurf και σύντροφός της). Μετά με τράβηξε ένα τεράστιο κύμα. Πήγαινα προς την ακτή ωστόσο όταν άρχισα να γυρίζω η σανίδα μου αναποδογύρισε. Στη συνέχεια έκανα ένα τεράστιο λάθος  με αποτέλεσμα να φτάσω μπροστά στον γκρεμό της Nazaré. Το μέρος όπου κανείς δεν θέλει να είναι».

Κυριακάτικο τραπέζι: Λαζάνια με πιπεριές, μελιτζάνα, φέτα και μηλόπιτα με καρυδόψιχα

 Συνεχίζουμε την αποτοξίνωση από το κρέας και στο Κυριακάτικο τραπέζι αυτής της εβδομάδας, καθώς επιλέγουμε μία συνταγή για το κυρίως πιάτο, με βασικά υλικά, τα ζυμαρικά και τα λαχανικά.

Έτσι λοιπόν, μαγειρεύουμε λαζάνια με μελιτζάνα, πιπεριές κόκκινες και κίτρινες, ντομάτα που τα παντρεύουμε με τυρί φέτα και βασιλικό. Για γλυκό θα ετοιμάσουμε αγαπημένη μηλόπιτα με καρυδόψιχα την οποία αν θέλουμε την πειράζουμε με σταφίδες βουτηγμένες σε κονιάκ.Καλή όρεξη.

Λαζάνια με πιπεριές, μελιτζάνα και τυρί φέτα

Κυριακάτικο τραπέζι: Στριφτάρια με λουκάνικο και πεκορίνο και κρέπες σοκολάτα

 Είναι δύο συνταγές που τις έχω πολύ καιρό στο μυαλό μου και θεωρώ ότι είναι μια και μια για το κυριακάτικο τραπέζι.

Έτσι λοιπόν επιλέγουμε να μαγειρέψουμε για κυρίως πιάτο στριφτάρια με λουκάνικο με πράσο, ντοματίνια, σπανάκι πασπαλισμένα με τριμμένο τυρί πεκορίνο. Όσο για το γλυκό μας ετοιμάζουμε κρέπες σοκολάτα που θα γεμίσουμε με ξηρούς καρπούς, σταφίδες που τις έχουμε αφήσει να ξεκουραστούν στο ρούμι και σοκολάτα που έχουμε μπλέξει με μέλι και κανέλα.

Καλή όρεξη.

Ο Νίκο και ο Ινιάκι Γουίλιαμς πανηγύρισαν αγκαλιά με τη μητέρα τους την πρόκριση της Μπιλμπάο

 Με ένα γκολ του Νίκο Γουίλιαμς στο 81’ λεπτό η Μπιλμπάο πήρε τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Σούπερ Καπ.

Φοβερές σκηνές εκτυλίχθηκαν μετά το τέλος του ημιτελικού του Σούπερ Καπ Ισπανίας μεταξύ της Ατλέτικο και της Μπιλμπάο.

Με ένα γκολ του Νίκο Γουίλιαμς στο 81’ λεπτό η Μπιλμπάο πήρε τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Σούπερ Καπ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης.


Τραγωδία: Την ημέρα που ο Νταντσένκο πήρε μεταγραφή από την ΑΕΚ έμαθε ότι σκοτώθηκε η γυναίκα του

 Απίστευτη τραγωδία για τον Όλεγκ Νταντσένκο. Την ημέρα που ο Ουκρανός αμυντικός πήρε μεταγραφή με τη μορφή δανεισμού από την ΑΕΚ στη Ζόρια, έμαθε ότι η σύζυγός του σκοτώθηκε στην Ουκρανία.

Η σύζυγός του Βικτόρια Νταντσένκο, οδηγώντας μία Μερσεντές στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Κίεβο και την Οδησσό, πήρε μέρος σε μία σφοδρή σύγκρουση με άλλα δύο αυτοκίνητα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το αυτοκίνητό της να εκτραπεί από την πορεία του και να καταλήξει στις προστατευτικές μπάρες.

Νότια Αφρική: Ο «Βασιλιάς Χοϊσάν» συνελήφθη για φυτά κάνναβης στο προεδρικό μέγαρο

 «Αστυνομία... κήρυξες πόλεμο», φώναζε κατά την σύλληψή του, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Η αστυνομία της Νότιας Αφρικής ξερίζωσε πολλά φυτά κάνναβης που καλλιεργούνταν έξω από το γραφείο του προέδρου Σίριλ Ραμαφόζα στην Πρετόρια.

Ανήκαν σε ακτιβιστές από την αυτόχθονη κοινότητα Χοϊσάν, ορισμένοι από τους οποίους έχουν κατασκηνώσει στην περιοχή εδώ και τρία χρόνια.

Ο αρχηγός τους, ο οποίος αυτοαποκαλείται Βασιλιάς Χοϊσάν, προσκολλήθηκε σε ένα τεράστιο φυτό κάνναβης καθώς η αστυνομία τον έσερνε μακριά.

Απίστευτο αλλά αληθινό: Νέα έρευνα δείχνει ότι η κάνναβη μπορεί να προστατέψει από τον κορονοϊό

Δεν το περιμέναμε ότι θα είχαν πολλά κοινά. Αλλά σύμφωνα με κάποια αναπάντεχα νέα, η κάνναβη έχει ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία από τον κορoνοϊό.

Δεν προσπαθούμε να προωθήσουμε την εκστρατεία νομιμοποίησης του χόρτου – είναι σύμφωνα με μια νέα έρευνα από ομοτίμους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον και το Πανεπιστήμιο Υγείας και Επιστημών του Όρεγκον, που διαπίστωσε ότι τα οξέα που λαμβάνονται από φυτά κάνναβης μπορούν να εμποδίσουν τη μόλυνση από την Covid-19 στα ανθρώπινα κύτταρα σε εργαστηριακές εξετάσεις.