Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα του μέλλοντος ( picture+video )

Κίνηση στους δρόμους της πόλης; Κάτι τέτοιο ίσως να μην αποτελεί καν πρόβλημα για τους οδηγούς του μέλλοντος. Ευρωπαίοι επιστήμονες ποντάρουν πολλά στην ιπτάμενη (κυριολεκτικά) αυτοκίνηση.

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο άδειο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ νίκησε 3-2 τον Παναθηναϊκό ( video )

Ο Τραϊανός Δέλλας αντιμετώπισε την φιλική αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό σαν ένα πολύ δυνατό τεστ ενόψει της συνέχειας σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Έτσι, λοιπόν, παρέταξε βασική ενδεκάδα,  θέλοντας να δώσει ρυθμό στους ποδοσφαιριστές που υπολογίζει περισσότερο για το αρχικό του σχήμα.

Φωτογραφίες: Έρχονται τα ρωσικά τραμ - «μπάτμαν»! - BADASS motion: Russia’s ‘BatTram’ Explored (VIDEO)

H ρωσική Uralvagonzavod (UVZ) προωθεί τραμ νέας γενιάς που αφήνουν άφωνους και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της τεχνολογίας
Προ των πυλών βρίσκονται τα ρωσικά τραμ «μπάτμαν»! Ο φουτουριστικός σχεδιασμός τους θυμίζει ''εργα τέχνης'' που θα μπορούσαν άνετα να χρησιμοποιηθούν σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Κουήνσλαντ Αυστραλία - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα χωρίς μπαταρίες με ενσωματωμένους υπερπυκνωτές

Φανταστείτε να ανοίγετε το καπώ ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και να μην υπάρχουν πουθενά μπαταρίες. Ή έγινε λάθος κατά τη συναρμολόγηση ή το αυτοκίνητο κινείται ως διά μαγείας. Ίσως και τίποτα από τα δύο εάν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κουήνσλαντ στην Αυστραλία (QUT) βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Φωτοβολταϊκά: συνδέθηκε το μεγαλύτερο πάρκο της Αφρικής – Εντυπωσιακές εικόνες

Το φωτοβολταϊκό πάρκο Jasper, κοντά στο Κίμπερλυ της Νοτίου Αφρικής είναι πλέον το μεγαλύτερο συνδεδεμένο έργο ηλιακής ενέργειας στη “Μαύρη Ήπειρο”. Η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 96 Μεγαβάτ ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο.

Φωτοβολταϊκά έως 100 Κιλοβάτ: αλλαγή στη διαδικασία πληρωμής

H Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων προκειμένου να διευκολύνει τη διαδικασία εκταμίευσης των μικρών φωτοβολταϊκών (επενδυτικά σχέδια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έως 100kw) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό και διευκρινίζει για τα εξής:

Bio-Bus: Ένα λεωφορείο που κινείται με κόπρανα [video]

Το Bio-bus (ή βιολογικό λεωφορείο) εκτελεί τη γραμμή Α4 που συνδέει το Μπαθ με το Μπρίστολ στη νότια Αγγλία. Τίποτα περίεργο ως εδώ.
Η είδηση είναι ότι το εν λόγω λεωφορείο που πραγματοποίησε το παρθενικό του δρομολόγιο στις 19 Νοεμβρίου λειτουργεί με φυσικό αέριο βιομεθανίου που προέρχεται από την επεξεργασία περιττωμάτων και υπολειμμάτων φαγητού.