Οι ΗΠΑ παραδέχονται ότι τουλάχιστον 17 οχήματα μάχης Bradley έχουν καταστραφεί

 


Οι ΗΠΑ παραδέχονται ότι τουλάχιστον 17 οχήματα μάχης Bradley έχουν καταστραφεί ή καταστραφεί μετά τη μεταφορά τους στο Κίεβο, περισσότερο από το 15% του αριθμού που υποσχέθηκαν στην Ουκρανία - New York Times


Οι σχέσεις με τη συλλογική Δύση καταστράφηκαν με πρωτοβουλία αυτών των χωρών — Υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ

 

Οι σχέσεις με τη συλλογική Δύση καταστράφηκαν με πρωτοβουλία αυτών των χωρών — Υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ


.

Πριγκόζιν: Η ανταρσία της Βάγκνερ δεν αποσκοπούσε στην ανατροπή της κυβέρνησης

 Ο αρχηγός της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, δημοσίευσε πριν από λίγο ένα ηχητικό μήνυμα διάρκειας 11 λεπτών, στο οποίο λέει ότι κανείς δεν συμφώνησε να υπογράψει σύμβαση με το υπουργείο Άμυνας και ότι η ανταρσία αποσκοπούσε στη διάσωση της Βάγκνερ, όχι στην ανατροπή της κυβέρνησης.

Αύριο Τρίτη στις 13:00 η ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο

 Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ορκισθούν αύριο, 27 Ιουνίου στις 13:00, τα μέλη της νέας Κυβέρνησης.

Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής στα υπουργεία.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Τετάρτη (28/6), στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σταύρος Παπασταύρου – Ποιος είναι ο νέος Υπουργός Επικρατείας

 Ο Σταύρος Παπασταύρου (Αθήνα, 1967) είναι Έλληνας πολιτικός, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και δικηγόρος.

Σπούδασε στη Νομική Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ. Τη δεκαετία του ’90 ήταν στέλεχος της ΟΝΝΕΔ. Είχε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία ήδη από την περίοδο πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή (2004-09), ως γραμματέας Διεθνών Σχέσεων. Την ίδια περίοδο, συμπεριλήφθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Την περίοδο προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά (2009-15) κράτησε τη θέση του, ενώ του δόθηκε δραστήριος ρόλος στις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με την Τρόικα, καθώς αναφέρεται ως ο επικεφαλής της ελληνικής πλευράς.

ΗΠΑ: Συγκλονιστικό βίντεο απο τη στιγμή που αστραπή χτυπάει αεροπλάνο στο Αρκάνσας κατά τη διάρκεια καταιγίδας

 Συγκλονιστική στιγμή καταγράγηκε σε βίντεο όταν κεραυνός χτυπάει αεροπλάνο της American Eagle γεμάτο επιβάτες λίγα λεπτά μετά την προσγείωσή του, κατά τη διάρκεια καταιγίδας στο Αρκάνσας.

Το Embraer E175 περίμενε να περάσει η καταιγίδα πριν κατευθυνθεί προς την πύλη, όταν η τρομακτική λάμψη «διαπέρασε» το αεροσκάφος το απόγευμα της Κυριακής.

Ο εικονολήπτης, ο οποίος κατονομάζεται στο Viral Press ως Jason William Hamm, ακούγεται να μιλάει για μια προηγούμενη αστραπή που έπεσε λίγο νωρίτερα, λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι χτύπησε το αεροπλάνο, και πάλι όμως θα ήταν ένα καταπληκτικό βίντεο».

Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι: Η εμφάνιση έκπληξη των Foo Fighters και η ιστορική συναυλία του Έλτον Τζον

 Το Μουσικό Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι, το μεγαλύτερο στο Ηνωμένο Βασίλειο διοργανώθηκε από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου με κορυφαία ονόματα να ανεβαίνουν στην κεντρική σκηνή του Pyramid Stage

Καλλιτέχνες ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις τους, ενώ υπήρξαν και πολλές έκτακτες συμμετοχές που ενθουσίασαν το κοινό.

Ένα ερώτημα που απασχόλησε τους εκατοντάδες χιλιάδες θαμώνες ήταν ποιο ήταν το μυστηριώδες συγκρότημα The Churnups

Οι διοργανωτές του Γκλάστονμπερι είναι γνωστό ότι επιφυλάσσουν εκπλήξεις για το κοινό και πάντα κρατούν κρυφή έως την τελευταία στιγμή την εμφάνιση ενός γκρουπ.

Τέξας: Υπάλληλος αεροδρομίου έχασε τη ζωή του αφού τον ρούφηξε κινητήρας αεροσκάφους

 Ένας υπάλληλος αεροδρομίου έχασε τη ζωή του αφού τον ρούφηξε κινητήρας επιβατικού αεροσκάφους στο Τέξας.

Ο εργαζόμενος «ρουφήχθηκε» από κινητήρα αεροπλάνου της Delta που τροχοδρομούσε προς την πύλη του με τον έναν κινητήρα αναμμένο, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Οι εργοδότες του εργαζόμενου λένε ότι η αρχική έρευνα δείχνει ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με τις διαδικασίες ασφαλείας, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές πώς συνέβη.

Έρευνα διεξάγεται επίσης από κυβερνητική υπηρεσία.

ΗΠΑ: Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τους καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους που έπληξαν την Ιντιάνα

 Ανεμοστρόβιλοι και καταιγίδες έπληξαν χθες, Κυριακή, τις μεσοδυτικές και τις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, προκαλώντας ζημιές σε δεκάδες κατοικίες, ενώ τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Ιντιάνα, έγινε σήμερα (26/6) γνωστό από τις αρχές.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως πολλοί ανεμοστρόβιλοι αναφέρθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην κεντρική Ιντιάνα.

Λαβρόφ: Η Βάγκνερ θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στο Μαλί και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

 Η Βάγκνερ θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στο Μαλί και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, δήλωσε σήμερα (26/6) ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σημειώνοντας ότι η ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης δεν θα επηρεάσει τη σχέση της Μόσχας με τους συμμάχους της.

Τα μέλη της Βάγκνερ εργάζονται στο Μαλί και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία «ως εκπαιδευτές. Αυτή η δουλειά ασφαλώς και θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT.

Λιβύη: Κανονικός στρατός μουσουλμάνων έτοιμος για αποβίβαση στις ευρωπαϊκές ακτές Σε κατάσταση συναγερμού η Ιταλία

 Συνεχή είναι τα βίντεο που έρχονται από τη Λιβύη μουσουλμάνων μεταναστών έτοιμων να επιβιβαστούν σε πλοία προκειμένου να αποβιβαστούν στις ευρωπαϊκές ακτές.  

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία η Ιταλία δέχεται καθημερινά περί τους 400 μουσουλμάνους οι οποίοι εξορμούν από τις λυβικές ακτές και σε διάστημα 9 μηνών έχει δεχτεί πάνω από 105.000 τέτοιους «μετανάστες».

Βουλεντάρ: Η αντεπίθεση ουκρανικών τεθωρακισμένων κατέληξε σε άτακτη υποχώρηση Το ρωσικό πυροβολικό ανέλαβε την εξουδετέρωσή της

 Η χθεσινή αντεπίθεση των Ουκρανών σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις, μέσω της οποίας επιχειρήθηκε να αξιοποιηθεί η παρδοκική αστάθεια στην Ρωσία μετά την ανταρσία του Γ.Πριγκόζιν κατέληξε σε άτακτη, υποχώρηση.

Στο Βουλεντάρ μεγάλη φάλαγγα των ουκρανικών τεθωρακισμένων επιχείρησε να προωθηθεί αλλά εις μάτην. Το ρωσικό πυροβολικό ανέλαβε να την εξουδετερώσει όπως και έγινε.

Όπως ανέφερε εχθες του ουκρανικό υπουργείο Άμυνας:

Ανησυχία στο Κίεβο για Wagner: Μπορεί να κτυπήσουν από οποιαδήποτε κατεύθυνση

 Ανησυχία επικρατεί στο καθεστώς του Κιέβου μετά τις πληροφορίες ότι οι δυνάμεις της Wagner  αναχωρούν από τις βάσεις τους με κατεύθυνση την ανατολική Ουκρανία.

Όπως αναφέρουν δυτικοί αναλυτές έχουν παρατηρηθεί μαζικές μετακινήσεις  δυνάμεων της Wagner έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία στο Κίεβο καθώς, όπως εκτιμούν, μπορούν να κτυπήσουν στην ανατλπική Ουκρανία από οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Βουλγαρία: Ισχυρή έκρηξη σε αποθήκη εμπόρου όπλων που προμήθευε με πυρομαχικά τον στρατό του Ζελένσκι

 Καταστράφηκε ολοκληρωτικά στη Βουλγαρία αποθήκη πυρομαχικών ενός εμπόρου όπλων  που προμήθευε με όπλα  τον στρατό του Ζελένσκι.

Οι κάτοικοι του Karnobat ξύπνησαν λόγω μιας σειράς ισχυρών εκρήξεων, γράφει το BNR.

Αυτή είναι η δεύτερη πυρκαγιά μέσα σε ένα χρόνο στην αποθήκη του εμπόρου όπλων Emilian Gebrev. Μέχρι στιγμής, δεν έχει διαπιστωθεί σχέση μεταξύ των δύο περιστατικών. Δεν υπήρξαν θύματα, αλλά η αποθήκη καταστράφηκε ολοσχερώς.

WSJ: Ο Β.Πούτιν ήταν ενήμερος για την ανταρσία Γ.Πριγκόζιν τουλάχιστον 24 ώρες πριν

 Πληροφορίες  έρχονται στο φως αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία 24ωρα στη Ρωσία. 

Και αυτό διότι όπως αναφέρει η Washington Post, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν ενήμερος για την ανταρσία  του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ακόμη το δημοσίευμα τονίζει ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ φέρεται να ήταν ενήμερες για τα όσα θα διαδραματίζονταν στη Ρωσία, από τα μέσα Ιουνίου.

Εμφανίστηκε δημοσίως ο Σ.Σοϊγκού μετά την ανταρσία της Wagner (βίντεο) Είχε στοχοποιηθεί από τον Γ.Πριγκόζιν

 Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, επιθεώρησε τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την αποτυχημένη ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.

Σύμφωνα με το βίντεο που μετέδωσε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτου Russia 24, ο Σοϊγκού, στόχος σφοδρής κριτικής του επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν, μετέβη σε κέντρο διοίκησης των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία και “συσκέφθηκε με τους υπεύθυνους” μίας από τις μονάδες.

Πως σχολιάζει το Politico την ανταρσία της Wagner – «Αυτό που συνέβη δεν ήταν το τέλος»

 Το Politico σχολιάζει την απόπειρα εξέγερσης του Γεβγκένι Πριγκόζιν στη Ρωσία. Πως «βλέπει» την επόμενη μέρα;

Όπως το πραξικόπημα του Αυγούστου κατά του Γκορμπατσόφ το 1991, η απόπειρα εξέγερσης του Πριγκόζιν απέτυχε. Αλλά το γεγονός ότι συνέβη δείχνει ότι ο Πούτιν είναι πιο αδύναμος από όσο φαίνεται. Η μάσκα του ισχυρού άνδρα του Βλαντιμίρ Πούτιν γλιστρά και η Ουκρανία βλέπει ευκαιρίες στο χάος, γράφει το Politico.

Η βραχύβια ανταρσία του Γεβγκένι Πριγκόζιν το Σαββατοκύριακο αποκάλυψε την ισχνή λαβή του Πούτιν στους μοχλούς εξουσίας,

Βίντεο: Χαρούμενοι οι Ουκρανοί που μετά από 3 εβδομάδες κέρδισαν… 800 μέτρα στην Ζαπορίζια

 Οι δυνάμεις αυτοάμυνας της Ουκρανίας εξέδωσαν βίντεο με το οποίο εκφράζουν την ικανοποίησή τους επειδή έχουν κερδίσει σε κάποια σημεία του μετώπου της Ζαπορίζια περίπου… 800 μέτρα μετά από 3 εβδομάδες!

Φυσικά, πρόκειται για βίντεο ανύψωσης ηθικού όπου επιχειρείται να παρουσιαστεί το.. τόσο δα… τόσο πολύ.

Γι αυτό άλλωστε οι Ουκρανοί ξεκίνησαν σήμερα αποβατικές επιχειρήσεις στην Χερσώνα σε μία προσπάθεια να αποσπάσουν ρωσικές δυνάμεις από την Ζαπορίζια.

Ουκρανικές αποβατικές επιχειρήσεις στην Χερσώνα – Οι δυνάμεις του Κιέβου δημιούργησαν προσωρινό προγεφύρωμα στη γέφυρα Αντονόφσκι (βίντεο)

 Οι Ουκρανοί διεξάγουν αμφίβιες και αποβατικές επιχειρήσεις από τις βραδινές ώρες μέχρι και τώρα στον Δνείπερο καθώς οι δυνάμεις του Κιέβου προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα στέρεο προγεφύρωμα στην αριστερή όχθη του ποταμού στην γέφυρα Αντονόφσκι.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται σφοδρές μάχες στις οποίες οι μεν ρώσοι προσπαθούν να καταστρέψουν την ουκρανικές ομάδες που κατάφεραν να αποβιβαστούν, οι δε Ουκρανοί θέλουν να καταφέρουν να παραμείνουν στην περιοχή και να μπορέσουν να επεκτείνουν το προγεφύρωμα που δημιούργησαν ώστε εν συνεχεία να ακολουθήσουν κι άλλες μεγαλύτερες ουκρανικές δυνάμεις.