Αμερικανικές εκλογές: Ρεκόρ συμμετοχής

Η αύξηση της συμμετοχή των ισπανόφωνων είναι ευνοϊκό σημάδι για τη Χίλαρι Κλίντον. Η επιστολική ψήφος στο Κολοράντο, δίνει προβάδισμα στους Ρεπουμπλικάνους.
Αριθμός ρεκόρ Αμερικανών έχει ψηφίσει στην πρώιμη ψηφοφορία των εκλογών στις ΗΠΑ, ενώ η παρατηρούμενη υψηλή κινητοποίηση της κοινότητας των ισπανόφωνων μπορεί να είναι ενθαρρυντικό στοιχείο για τη Χίλαρι Κλίντον.

Αμερικανικές εκλογές: Οι πολιτείες - κλειδιά όπου θα κριθεί η προεδρική εκλογή

Πως διεξάγεται η ψηφοφορία και ποιες πολιτείες θα κρίνουν το αποτέλεσμα. Ειδικοί εκλογολόγοι μελετούν τις τάσεις με την παραμικρή μεταβολή να μπαίνει αυτόματα στο μικροσκόπιο.
 
Μία ντουζίνα πολιτείες θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές στην αμερικανική εκλογική διαδικασία. Είναι οι πολιτείες-κλειδιά, όπου οι δύο υποψήφιοι βρίσκονται στήθος με στήθος και δεδομένου του εκλογικού συστήματος μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα.

Πωλείται η Cyta Hellas με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου

Το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου, έθεσε σε κίνηση την διαδικασία για να παραχωρηθεί το 100% των μετοχών της «Cyta Hellas», θυγατρικής της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta), σε επενδυτή που θα υποβάλει την καλύτερη προσφορά.

Η Γερμανία θα δίνει πολιτικό άσυλο σε όλους όσοι διώκονται από τον Ερντογάν, δηλώνει ο υφ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μ. Ροτ

«Ολα τα κριτικά πνεύματα στην Τουρκία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι αλληλέγγυα μαζί τους. Η Γερμανία είναι ανοικτή σε όλους τους πολιτικά διωκόμενους. Μπορούν να ζητήσουν άσυλο στη Γερμανία. Αυτό ισχύει ρητά, όχι μόνο για δημοσιογράφους», τόνισε ο Μίχαελ Ροτ, υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt.

Ρωσία: Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να αποτρέψει τουρκική εισβολή στο Αιγαίο

Η Ρωσία για πρώτη φορά μέσα από το ελεγχόμενο κρατικό κανάλι Russia Today και με αφορμή την υπογραφή της ελληνορωσικής συμφωνίας στην Ελλάδα του ΥΠΑΜ Σεργκέι Σοϊγκού αναφέρεται στην κρίση των Ιμίων τονίζοντας ότι τα ρωσικά οπλικά συστήματα θα βοηθήσουν για να μην γίνει πράξη "ο εφιάλτης της τουρκικής εισβολής στα ελληνικά νησιά"!

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Χίλαρι Κλίντον, έτοιμη για τη μεγάλη επιστροφή στον Λευκό Οίκο

Δεκαπέντε χρόνια μετά την... έξοδό της από τον Λευκό Οίκο, η Χίλαρι Κλίντον φιλοδοξεί να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον, όχι όμως σαν Πρώτη Κυρία, αλλά σαν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ, στην ιστορία. Το κοριτσάκι που στα 13 του έγραψε γράμμα στη NASA ζητώντας να γίνει η πρώτη γυναίκα αστροναύτης, μεγάλωσε και πλέον διεκδικεί το ύψιστο πολιτικό αξίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τον επόμενο «ένοικο» του Λευκού Οίκου εκλέγουν οι αμερικανοί – Οριακό προβάδισμα Κλίντον

Η υποψήφια των δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον έχει περίπου 90% πιθανότητες να κερδίσει , σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση σειράς δημοσκοπήσεων που διεξήγαγε η εταιρεία Ipsos για το πρακτορείο Reuters .
Οι πιθανότητες νίκης της εξαρτώνται από το αποτέλεσμα περίπου επτά πολιτειών.
Η τύχη του Τραμπ εξαρτάται από τα αποτελέσματα στη Φλόριντα, το Μίσιγκαν, τη Βόρεια Καρολίνα και το Οχάιο, όπου η διαφορά των δύο υποψηφίων ήταν πολύ μικρή την Κυριακή, όταν έληξαν οι δημοσκοπήσεις,