Βασιλιάς Κάρολος: Πρώτη επίσημη επίσκεψη σε Γαλλία και Γερμανία

 Ο Βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος Καμίλα θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία και τη Γερμανία από την Κυριακή 26 Μαρτίου έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 ανακοίνωσε το Παλάτι.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται για να εορταστεί η σχέση της Βρετανίας με την Γαλλία και τη Γερμανία, σηματοδοτώντας τις κοινές ιστορίες, τον πολιτισμό και τις αξίες. Θα προσφέρει επίσης την ευκαιρία να κοιτάξουμε μπροστά και να καταδείξουμε τους πολλούς τρόπους με τους οποίους το Ηνωμένο Βασίλειο εργάζεται σε συνεργασία με τη Γαλλία και τη Γερμανία,

Προειδοποίηση Μεντβέντεφ: Εάν το ΝΑΤΟ ενισχύσει την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη θα ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου

 Deputy head of Russia’s Security Council Dmitry Medvedev attends an interview at Gorki state residence outside Moscow, Russia, Friday, Aug. 26, 2022. On Saturday, Sept. 3, 2022, Medvedev accused the U.S. and its allies of trying to provoke the country’s breakup and warned that such attempts could lead to doomsday. (Ekaterina Shtukina, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Σε προειδοποίηση προς το ΝΑΤΟ να μην ενισχύσει την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη προχώρησε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Ουκρανία – Ιδρυτής Wagner: Η Μπαχμούτ είναι «ουσιαστικά περικυκλωμένη»

 Η πόλη Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, είναι «ουσιαστικά περικυκλωμένη», δήλωσε σήμερα (3/3) σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ιδρυτής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν, ενώ πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν πρόσβαση μόνο σε έναν δρόμο που οδηγεί έξω από την πόλη.

«Οι μονάδες της Wagner έχουν ουσιαστικά περικυκλώσει τη Μπαχμούτ. Μένει μόνο ένας δρόμος» που οδηγεί έξω από την πόλη, ανέφερε ο Πριγκόζιν στο βίντεο αυτό που αναρτήθηκε στο Telegram.

Τουρκία: Αποχωρεί η Ακσενέρ από τη Συμμαχία της Αντιπολίτευσης — Κιλιτσντάρογλου: «Αν θέλει να φύγει, ας φύγει»

 Ολοκληρώθηκε η ομιλία της αρχηγού του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ από τα κεντρικά γραφεία του κόμματός της στην άγκυρα. 

Η Ακσενέρ είπε ότι το ΡΛΚ επέβαλε σε μας μια λύση που δεν μπορούμε να αποδεχτουμε. Ζήτησε από τον Δήμαρχο της Κωνπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και τον Δήμαρχο της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς να ανακοινώσουν την υποψηφιότητά τους για την προεδρία της χώρας κατά τις επερχόμενες εκλογές της 14ης Μαΐου. 

Η Ακσενέρ άφησε αιχμές ότι ο αρχηγός του ΡΛΚ έχει προσωπικές φιλοδοξίες να γίνει πρόεδρος. 

Ο Πούτιν ζήτησε πρόσθετα μέτρα κατά της τρομοκρατίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας

 Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας ότι χρειάζεται να συζητηθούν πρόσθετα «μέτρα κατά της τρομοκρατίας» για να προστατευθούν οι υποδομές που ελέγχονται από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης. Ο Πούτιν είχε δηλώσει χθες ότι η Ρωσία δέχθηκε «τρομοκρατική επίθεση» στην περιοχή του Μπριάνσκ που βρίσκεται νότια και συνορεύει με την Ουκρανία και υποσχέθηκε να συντρίψει την ομάδα των σαμποτέρ που άνοιξε πυρ κατά αμάχων.

Ιράν: Ο Ραΐσι κατηγορεί τους εχθρούς της χώρας για τις μαζικές δηλητηριάσεις σε σχολεία – Ο ΟΗΕ ζητά «διαφανή έρευνα»

 Ο πρόεδρος του Ιράν, Ιμπραχίμ Ραΐσι κατηγόρησε σήμερα (03.03.2023) τους εχθρούς της Ισλαμικής Δημοκρατίας για τα περιστατικά μαζικών δηλητηριάσεων σε σχολεία κοριτσιών σε όλη τη χώρα, την ώρα που ο ΟΗΕ ζήτησε να διεξαχθεί «διαφανής έρευνα» προκειμένου να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση.

Οι μέχρι στιγμής ανεξήγητες δηλητηριάσεις, σε περισσότερα από 30 σχολεία, σε τουλάχιστον τέσσερις πόλεις του Ιράν, ξεκίνησαν τον Νοέμβριο στην ιερή πόλη των σιιτών μουσουλμάνων Κομ, ωθώντας ορισμένους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στη Ρωσία -Σενάρια επίσημης κήρυξης πολέμου

 Συνεδριάζει εκτάκτως, σήμερα Παρασκευή 3/3, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας  υπό τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών, περί «τρομοκρατικής» επίθεσης ουκρανών «σαμποτέρ» στη Μπριάνσκ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας  που διέψευσε το Κίεβο.