Σοκάρει η ομολογία Ουκρανών στρατιωτών - «Δεν παίρνουμε αιχμαλώτους»!

Βίντεο καταγράφει για πρώτη φορά τους μισθοφόρους του Wagner Group στην Ουκρανία

 Βίντεο καταγράφει τους μισθοφόρους του Wagner Group να μάχονται στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Σε βίντεο που κατέγραψε κάμερα μη επανδρωμένου σκάφους στην Ποπάνσα της Ανατολικής Ουκρανίας εμφανίζεται ομάδα Ρώσων να πολεμά Ουκρανούς σε σφοδρή οδομαχία. Στη συνέχεια του βίντεο φαίνεται να κάνουν έφοδο σε κατοικία ρίχνοντας χειροβομβίδες ώστε να αναγκάσουν τους αμυνόμενους να παραδοθούν.

Blick: Ο Πούτιν διέταξε 100 στρατιώτες να δοκιμάσουν πυρηνικά όπλα στο Καλίνινγκραντ-προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης .

 Blick: Putin orders 100 military to test nuclear weapon in Kaliningrad #pravda #russia #ukraine


Blick: Ο Πούτιν διέταξε 100 στρατιώτες να δοκιμάσουν πυρηνικά όπλα στο Καλίνινγκραντ #pravda #russia #ukraine english.pravda.ru/news/world/151
....

Η Ουκρανία χάνει την επαφή με τα στρατεύματα σε «σκληρές μάχες» στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης είπε ότι έχασε την επαφή την Τετάρτη με τους τελευταίους Ουκρανούς υπερασπιστές της πόλης σε σφοδρές μάχες στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal .

Ο τελευταίος θύλακας της ουκρανικής αντίστασης αντέχει εδώ και εβδομάδες στο κρίσιμο λιμάνι της νοτιοανατολικής πόλης, η οποία κατά τα άλλα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ παρείχαν πληροφορίες που βοήθησαν την Ουκρανία να βυθίσει το ρωσικό πολεμικό πλοίο

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν στην Ουκρανία πληροφορίες που βοήθησαν το Κίεβο να επιτεθεί και να βυθίσει τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το Moskva, σε μια από τις πιο δραματικές επιτυχίες στο πεδίο της μάχης του πολέμου 71 ημερών, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Dow βυθίζεται πάνω από 1.000 μονάδες καθώς εντείνονται οι φόβοι για την οικονομία

 Οι μετοχές σημείωσαν βουτιά την Πέμπτη — με τον βιομηχανικό μέσο όρο Dow Jones να πέφτει πάνω από 1.000 μονάδες — καθώς οι επενδυτές ανησυχούν εκ νέου για τους μεγάλους οικονομικούς δείκτες που δημιούργησαν φόβους για πιθανή ύφεση. Ο βαρύς από την τεχνολογία Nasdaq χτυπήθηκε ιδιαίτερα σκληρά, με πτώση 5%.

Ουκρανία: Πληροφορίες που έδωσαν οι ΗΠΑ επέτρεψαν τη βύθιση του Moskva, σύμφωνα με ΜΜΕ

 Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν σε δημοσιεύματά τους ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών επέτρεψαν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να βυθίσουν το ρωσικό πυραυλοφόρο καταδρομικό Moskva στα μέσα Απριλίου. Ωστόσο, η αμερικανική κυβέρνηση δεν ήταν ενήμερη για τα σχέδια των ουκρανικών

Τα απομνημονεύματα του πρώην υπ. Άμυνας Μαρκ Έσπερ «καίνε» τον Τραμπ – Ήθελε να βομβαρδιστούν εργαστήρια μεξικανικών καρτέλ ναρκωτικών

 Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ρωτήσει το 2020 αν ο αμερικανικός στρατός μπορούσε να βομβαρδίσει μυστικά εργαστήρια των καρτέλ των ναρκωτικών στο Μεξικό τον τότε υπουργό Άμυνας της κυβέρνησής του, Μαρκ Έσπερ, αποκαλύπτει αυτός ο τελευταίος σε βιβλίο του, το οποίο θα κυκλοφορήσει τη 10η Μαΐου.

Βόλος: Δίωξη για κατασκοπεία σε 51χρονο που κατέγραφε με drone πολεμικό πλοίο

 Δίωξη για κατασκοπεία ασκήθηκε σε βάρος 51χρονου, ο οποίος συνελήφθη από λιμενικούς, την περασμένη Τετάρτη 4 Μαΐου, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Βόλου γιατί κατέγραψε με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) βίντεο από πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ, που συμμετέχει στη διακλαδική άσκηση Alexander the Great που διεξάγεται στον Παγασητικό κόλπο.

«Κόλαση επί Γης» η Μαριούπολη – Ρωσικές έφοδοι και αιματηρές μάχες στο Αζοφστάλ (video)

 «Κόλαση επί Γης»… Με αυτά τα λόγια περιγράφει την κατάσταση στο Αζοφστάλ ο σύμβουλος του Δημάρχου της Μαριούπολης: 200 άμαχοι, ανάμεσά τους και 30 παιδιά, παραμένουν εγκλωβισμένοι στα υπόγεια καταφύγιά του μαζί με ουκρανούς μαχητές.