Οι έλληνες κροίσοι της νέας λίστας Λαγκάρντ Επιχειρηματίες, εφοπλίστρια, μεγιστάνας, είναι μεταξύ των ελλήνων κροίσων της νέας λίστας Λαγκάρντ, οι οποίοι, στις αρχές του 2010 είχαν καταθέσεις 102 δισ. δολάρια

Οι έλληνες κροίσοι της λίστας Λαγκάρντ, με καταθέσεις - μαμούθ, άνω του 1 εκατ δολαρίων, σύμφωνα τουλάχιστον με τα δεδομένα του 2010 και οι οποίοι δεν περιλαμβάνονταν στη λίστα που εστάλη το 2010 στις ελληνικές αρχές, είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα»,

Μανώλης Γλέζος : «Θα σπάσουν τα μούτρα τους όσοι προσπαθήσουν να εμποδίσουν τον ελληνικό λαό να ανακτήσει την εθνική του ανεξαρτησία»

«Σας είχα προειδοποιήσει ότι, στις εκλογές στην Ελλάδα, θα νικήσει ο ελληνικός λαός» τόνισε ο Μανώλης Γλέζος απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, προτείνοντας ειδική συνεδρίαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα της Ελλάδας ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος. 

Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ για συμφωνία Ευρώπης με Ελλάδα

Παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου λίγες ώρες πριν από την συνάντηση Μέρκελ- Ομπάμα στον Λευκό Οίκο όπου αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα της Ελλάδας.
Σε συνέντευξή του στο CNBC που

Live: Η συνέντευξη Ομπάμα Μέρκελ

Δείτε την συνέντευξη τύπου του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ στο Λευκό Οίκο μετά τις συνομιλίες τους.

Ο οικονομολόγος προειδοποιεί το Βερολίνο ότι η νέα ελληνική ηγεσία δεν είναι διατιθεμένη να προδώσει τους ψηφοφόρους της «όπως συνέβαινε τα τελευταία πέντε χρόνια».

«Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της δεν βελτιώνονται. Είναι αυτό μια κακή διπλωματία εκ μέρους των Τσίπρα και Βαρουφάκη; Μπορεί, αλλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτε που μπορούν να κάνουν για να αποφύγουν την σκληρή αντιπαράθεση.» αναφέρει ο οικονομολόγος στο άρθρο του στους New York Times με τίτλο «Μια γραβάτα που δεν δένει».

Κατάργηση φυλακών ασφαλείας ανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης

Αυστηρότητα για τα σοβαρά εγκλήματα, ανοχή και επιείκεια για τους μικροπαραβάτες , στις αλλαγές στη δικαιοσύνη το δόγμα του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης.
Την διερεύνηση όλων των λιστών με καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό, αλλά και των κατοχικών δανείων και των αποζημιώσεων με την εκτέλεση των σχετικών δικαστικών

Τσίπρας-Φάιμαν: Όσοι επενδύουν στην αποτυχία, θα πέσουν έξω * Βιέννη-Υποδοχή στον Τσίπρα με πλακάτ για διαγραφή του χρέους

Για το σχέδιο που έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση στους εταίρους της «για την άρση του προσωρινού αδιεξόδου» ενημέρωσε τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο συναντήθηκε στη Βιέννη.

Περιβάλλον * Φλαμίνγκο έκαναν, την εμφάνισή τους στον υδροβιότοπο της Νέας Κίου της Αργολίδας.

Τα θαυμάσια πουλιά με το εντυπωσιακό άνοιγμα των φτερών τους παραμένουν για λίγες ημέρες στον φιλόξενο υδροβιότοπο της περιοχής πριν συνεχίσουν το μεγάλο ετήσιο ταξίδι τους προς τον Νότο, καθώς αναζητούν θερμότερο κλίμα.

Περιβάλλον * Η διάσωση της Στυμφαλίας μέσα από ένα ‘έξυπνο’ ταξίδι

Τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες αιχμής, οι οποίες μοιάζουν βγαλμένες από ταινία επιστημονικής φαντασίας, έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι μαθητές που θα λάβουν μέρος στο διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι «Τα 7 Κλειδιά», το οποίο σχεδιάστηκε από το Πολιτιστικό Ιδρυμα του Ομίλου Πειραιώς και φιλοξενείται στο Ιδρυμα Ευγενίδου.
Η διάσωση της Στυμφαλίας μέσα από ένα ‘έξυπνο’ ταξίδι

Περιβάλλον * Σπάνια υδρόβια πουλιά στη λίμνη Παμβώτιδα

Παρά την έντονη υποβάθμιση που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια
Πλούσια βιοποικιλότητα εξακολουθεί να φιλοξενεί η Λίμνη Παμβώτιδα, παρά την έντονη υποβάθμιση που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια.

Περιβάλλον* Αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων εκπέμπουν SOS

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να σώσει ένα από τα 20 υπέροχα και πολύ φιλικά ζωάκια που έμειναν, από το Δημοτικό Καταφύγιο του Δήμου Αθηναίων που έκλεισε, τα οποία θα βρεθούν στο δρόμο, μπορεί να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 6944 731673 ή να στείλει μήνυμα στο animal.actives@gmail.com.

Περιβάλλον * Φανταστικές φωτογραφίες: Ένας μικρός ασβός μάχεται με τέσσερα λιοντάρια!

Είναι απίστευτο πώς ένα μικρό ζώο, το ράτελ ή ασβός μελιού, όπως λέγεται αλλιώς, μάχεται μέχρι τελικής πτώσεως με τέσσερα λιοντάρια, σε πάρκο Άγριας Ζωής, στη ΜποτσουάναΟ φωτογράφος Άγριας Ζωής, James Haskins, έγινε μάρτυρας ενός απροσδόκητου περιστατικού στο πάρκο Kwando στη Μποτσουάνα, όταν τέσσερα νεαρά λιοντάρια επιτέθηκαν σε ένα μικρό ζώο, έναν ασβό μελιού ή ράτελ, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται στην Αφρική.

Περιβάλλον * Εκκενώνονται περιοχές και κλείνει το αεροδρόμιο στη Γουατεμάλα μετά το «ξύπνημα» του ηφαιστείου

Το ηφαίστειο Φουέγκο στη Γουατεμάλα ενεργοποιήθηκε εκτοξεύοντας μαύρη τέφρα στον ουρανό της χώρας, αναγκάζοντας την τοπική κυβέρνηση να κλείσει το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, καθώς επίσης να εκκενώσει 100 παροικίες κοντά στο ηφαίστειο, όπως είπε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της χώρας Ότο Πέρεζ.

Γιατί ο Ομπάμα «ψηφίζει»… ΣΥΡΙΖΑ;

Γιατί ο Ομπάμα παρενέβη κυριακάτικα, λίγες ώρες πριν ανοίξουν τα χρηματιστήρια και λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση του αντισυμβατικού υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη προς τον διοπτροφόρο επικεφαλής του Eurogroup Ντάισελμπλουμ ότι η νέα κυβέρνηση καταργεί μονομερώς την τρόικα; Γιατί… μας αγαπά τόσο πολύ ο πρόεδρος των ΗΠΑ; Γιατί… «ψηφίζει» ΣΥΡΙΖΑ;

Θετικά πολλά ξένα ΜΜΕ, αλλά το Reuters υποστηρίζει ότι δύσκολα θα μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Θετικά αντέδρασαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού. Ολοι οι τίτλοι που επελέγησαν δείχνουν ότι υπάρχουν πλέον πολλά περιθώρια συμφωνίας με τους δανειστές, αφού ο κ. Τσίπρας έκανε πίσω σε σημαντικά ζητήματα που αποτελούσαν αγκάθια στις διαπραγματεύσεις.

Ο απαράδεκτος Ολι Ρεν χαίρεται επειδή “μας χωρίζουν λίγες εβδομάδες από το Grexit”

Με χαιρεκακία προώθησε στο λογαριασμό του στο Twitter, ένα αρνητικό κείμενο της εφημερίδας Financial Times, ο Ολι Ρεν, πρώην Επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η Τουρκία αρνήθηκε να φιλοξενήσει αμερικανικά μαχητικά στο έδαφος της

Είναι πραγματικά απορίας άξιον, το πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέχονται την τουρκική συμπεριφορά, με τα περιστατικά να έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Στο τελευταίο «επεισόδιο», οι Τούρκοι αρνήθηκαν να ανοίξουν τις αεροπορικές τους βάσεις για να φιλοξενήσουν αμερικανικά αεροσκάφη, τα οποία ούτε καν ήθελαν να βομβαρδίσουν τους Ισλαμιστές αντάρτες, αλλά να σώσουν ζωές…

Χαραμάδα ελπίδας σε Αθήνα για το ραντεβού Ομπάμα- Μέρκελ τη Δευτέρα

Το  ραντεβού Ομπάμα - Μέρκελ στον Λευκό Οίκο την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου περιλαμβάνει στην ατζέντα της συζήτησης την Ελλάδα η οποία βρίσκεται σε  σκληρή διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους. 
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να επαναλάβει στην Αγκελα Μέρκελ τις θέσεις του για τη λιτότητα, την οποία απορρίπτει ως μη επαρκές μέτρο για τη «διόρθωση» μίας οικονομίας και την άποψη ότι η επιμονή είναι τιμωρητική για τους έλληνες.

Νεκροί τέσσερις σκιέρ σε ορεινές περιοχές της Ιταλίας

Δυο Ιταλοί με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου και την πόλη Βιτσέντσα έχασαν την ζωή τους στην Τρεντίνο 'Αλτο 'Αντιτζε, κοντά στα ιταλικά σύνορα με την Αυστρία.

Γιατί συγκινήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή

Φανερά συγκινημένος έκλεισε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
Τα λόγια που είπε κλείνοντας:

Huffington Post: Το Μόνο που Λέμε, Είναι Δώστε μια Ευκαιρία στην Ελλάδα

Προς κάθε ενδιαφερόμενο και οι ενδιαφερόμενοι είναι εκατοντάδες εκατομμύρια...
Πριν δύο εβδομάδες, ο Ελληνικός Λαός με μια αποφασιστική του ψήφο ανέδειξε μια σειρά από επιθυμίες που μπορούν να συνοψιστούν σε μια λέξη: Αξιοπρέπεια.