Ο νέος νόμος περί ασφάλειας του Χονγκ Κονγκ: Γιατί τρομάζει τους ανθρώπους

Η Κίνα εισήγαγε έναν νέο νόμο εθνικής ασφάλειας για το Χονγκ Κονγκ. Ο Michael Bristow του BBC ρίχνει μια πιο προσεκτική ματιά στη λεπτομέρεια και τι σημαίνει στην πράξη.

Δικηγόροι και νομικοί εμπειρογνώμονες έχουν πει ότι ο νόμος περί εθνικής ασφάλειας της Κίνας για το Χονγκ Κονγκ θα αλλάξει ριζικά το νομικό σύστημα της περιοχής.

Εισάγει νέα εγκλήματα με αυστηρές ποινές - έως και ισόβια κάθειρξη - και επιτρέπει στο προσωπικό ασφαλείας της ηπειρωτικής χώρας να λειτουργεί νόμιμα στο Χονγκ Κονγκ με ατιμωρησία.

Hachalu Hundessa - Ο δολοφονημένος μουσικός της Αιθιοπίας που τραγούδησε για την ελευθερία

Περισσότεροι από 80 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε δυο μέρες ταραχών στην Αιθιοπία μετά τη δολοφονία του διακεκριμένου τραγουδιστή Hachalu Hundessa.

Ο 34χρονος είχε αναδειχθεί ως μια ισχυρή πολιτική φωνή της εθνοτικής ομάδας Oromo και είχε κάνει πολλούς εχθρούς κατά τη διάρκεια της μουσικής του καριέρας.

Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν μετά τον πυροβολισμό του κατά την οδήγηση στην πρωτεύουσα, την Αντίς Αμπέμπα τη Δευτέρα το βράδυ.

Η Tesla ξεπερνά την Toyota για να γίνει η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο

 Η Tesla έχει γίνει η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, ξεπερνώντας την Toyota της Ιαπωνίας, αφού το απόθεμά της έφτασε στο ρεκόρ.

Οι μετοχές της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας άγγιξαν τα 1.134 δολάρια την Τετάρτη το πρωί πριν πέσουν πίσω, αφήνοντάς την με αγοραία αξία 209,47 δισ. $ (165 δισ. £).

Αυτό είναι περίπου 4 δισ. Δολάρια περισσότερο από την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της Toyota.

Δεκάδες χώρες θα εξαιρούνται από μια καραντίνα ταξιδιού από τη Δευτέρα, σύμφωνα με πηγές της βρετανικής κυβέρνησης.

Επί του παρόντος, οι περισσότεροι άνθρωποι που φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από οπουδήποτε εκτός από τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας πρέπει να απομονωθούν για δύο εβδομάδες.

Οι υπουργοί είχαν προηγουμένως δηλώσει ότι εργάζονται για τη δημιουργία ενός σχετικά μικρού αριθμού ταξιδιωτικών διαδρόμων.

Οι εταιρείες τουρισμού και τουρισμού ζητούν επείγουσα σαφήνεια στους διαδρόμους εν μέσω αυξανόμενων κρατήσεων.

Ανακαλύφθηκε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στον Ειρηνικό Ωκεανό

Το USS Nevada ήταν το μόνο πλοίο που παρευρέθηκε τόσο στην D-Day όσο και στην επίθεση στο Περλ Χάρμπορ.

Αποτελέσματα αναζήτησης
Αποτελέσματα ιστού

Ναυπηγημένο στη Μασαχουσέτη, ανατέθηκε το 1916 και υπηρέτησε τόσο στον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο όσο και στο Β'.

Το πλοίο βρέθηκε πάνω από 4 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του Ειρηνικού Ωκεανού, κοντά στο Περλ Χάρμπορ.

Κανείς δεν το έχει δει για 70 χρόνια αφού βυθίστηκε χωρίς κανένας να σωθή από το σκάφους κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής

Στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας ταξίδεψε ο πατέρας του Boris Johnson, αγνοώντας τις οδηγίες

Αν μη τι άλλο, καταλάβαμε σε ποιον έμοιασε ο Βρετανός πρωθυπουργός.O Stanley Johnson πραγματοποίησε το ταξίδι του, αγνοώντας επιδεικτικά τις οδηγίες του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με τις οποίες οι Βρετανοί δεν πρέπει να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, εκτός εάν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.
Τελικός του προορισμός το Πήλιο, όπου διατηρεί την εξοχική του κατοικία.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι βρέθηκε στη χώρα για δουλειές, γεγονός που δεν κράτησε καθόλου κρυφό, αφού έκανε σχετικές αναρτήσεις στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram.

Ο Αμαζόνιος SOS:Οι πυρκαγιές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου στη Βραζιλία αυξήθηκαν σχεδόν κατά 20% τον Ιούνιο

Οι πυρκαγιές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου στη Βραζιλία αυξήθηκαν σχεδόν κατά 20% τον Ιούνιο - ένα υψηλό 13 ετών για το μήνα, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Με μια τέτοια αύξηση στην αρχή της ξηρασίας, υπάρχουν ανησυχίες ότι οι φετινές πυρκαγιές θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2019.

Ακτιβιστές λένε ότι η πανδημία του κοροναϊού επιδεινώνει το πρόβλημα.

Πιστεύουν ότι ο εμπρησμός είναι πιθανό να παρακολουθείται λιγότερο, ενώ οι αρχές είναι τεντωμένες.

Γιατί η ύφεση μπορεί να είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση

Τι κοινό έχουν όλοι οι General Motors, Burger King, CNN, Uber και Airbnb;

Όλα ιδρύθηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης.

Η GM ξεκίνησε το 1908, όταν η οικονομία των ΗΠΑ βρισκόταν σε αναταραχή μετά την οικονομική κρίση του «πανικού του 1907». Εν τω μεταξύ, ο Burger King γύρισε το πρώτο του χάος το 1953, όταν οι ΗΠΑ βρισκόταν και πάλι σε ύφεση και το CNN ξεκίνησε τις ειδήσεις του το 1980, όταν ο πληθωρισμός των ΗΠΑ έφτασε σχεδόν το 15%.

Οι ετικέτες μόδας των οποίων τα ρούχα είναι φτιαγμένα από κρατούμενους

Τα ευκίνητα χέρια ανδρών που κάποτε ζούσαν ως πορτοφολάδες και ληστές έχουν αναλάβει ένα άλλο καθήκον στη μεγαλύτερη φυλακή του Περού. Με το κόψιμο, το ράψιμο και την εκτύπωση ρούχων μπορούν να κερδίσουν χρήματα για να στείλουν στις οικογένειές τους στο εξωτερικό.

Οι ραπτομηχανές με έντονη βροχή προσθέτουν την κακοφωνία του ήχου στη φυλακή ανδρών του San Pedro de Lurigancho στην κεντρική Λίμα, την πρωτεύουσα του Περού.