Δόγμα Νόμος και Τάξη: «Έτσι γαμάει το κράτος»

Του Ανδρέα Κοσιάρη
Έχετε δίκιο, ο τίτλος μετά το «Νόμος και Τάξη» είναι χυδαίος. Αλλά δεν είναι τόσο χυδαίος όσο η πραγματικότητα. Είναι επίσης φανταστικός. Αλλά αποτελεί ένα κράμα από πραγματικά περιστατικά και δηλώσεις.
Το πρώτο του κομμάτι, αυτό με τη λέξη που τσιγκλάει πουριτανικά μυαλά, προέρχεται από την καταγγελία του Λάμπρου Γούλα, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε και ξεγυμνώθηκε από άνδρες των ΜΑΤ τα ξημερώματα της 8ης Νοεμβρίου, πριν συλληφθεί για αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση,

Δένδιας: Ο λάτρης των πραξικοπημάτων μίλησε για το Πολυτεχνείο

Μερικές φορές χρειάζεται θράσος για να είσαι πολιτικός. Και τα στελέχη της ΝΔ, όπως ο Δένδιας, διαθέτουν σημαντικά αποθέματα.
Την ημέρα λοιπόν της επετείου του πολυτεχνείου ο υπουργός Εξωτερικών έφτιαξε το δικό του meme (γιατί περί αυτού πρόκειται) με το σύνθημα «Ποτέ καμία δικτατορία», το οποίο ανήκει όπως λέει στην ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της δεκαετίας του ’80.

«Με βαράνε με τα κλομπ, με τις ασπίδες, με κλωτσάνε» - Σοκάρει η μαρτύρια νεαρής γυναίκας στα Εξάρχεια (Videos)

Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε από τα Εξάρχεια σε νοσοκομείο νεαρή γυναίκα η οποία δέχθηκε επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με την ίδια, «έτσι όπως καθόμουνα με κάτι παιδιά, έρχονται κάτι παιδιά και φωνάζουν έρχονται οι μπάτσοι. Εγώ κάνω στην άκρη, δεν ήξερα τι να κάνω και με στριμώχνουν σε μια γωνία. Με βαράνε με τα κλομπ, με τις ασπίδες, με κλωτσάνε. Τους λέω βοήθεια παιδιά τρέχει αίμα. Και ουσιαστικά τίποτα. Συνεχίσανε… Και μετά συνεχίσανε προς τα πάνω. Εμένα πετιόταν αίμα παντού και με βοήθησαν κάτι παιδιά να γλιτώσω».

Ακρίτα: Βορίδη «κοντά τα χέρια - Γλυκά το λέω»

Στον Μάκη Βορίδη απευθύνεται μέσα από το άρθρο της στα «Νέα Σαββατοκύριακο» η Έλενα Ακρίτα.
«Τι έγινε κύριε Βορίδη, θα μάς δείρετε κιόλας; Σοβαρά τώρα; Για ήρεμα λίγο σάς παρακαλώ. Για σεμνά, μη μάς πάρουνε τα αίματα. Ποιος είστε αλήθεια; Σε ποιον απευθύνεστε; Και κυρίως πού ζείτε; Σε χρόνια πέτρινα γι’ αυτόν τον τόπο; Στο 1985 που οι οπαδοί της ΕΠΕΝ του δικτάτορα Παπαδόπουλου κυκλοφορούσαν με ρόπαλα και τραμπουκίζανε με ρόπαλα και με καδρόνια - είστε μικρός εσείς δεν τα ξέρετε αυτά. Για μαζευτείτε λίγο. Γλυκά το λέω», γράφει.

Ανησυχία της NASA για αστεροειδή

Ανησυχία προκάλεσε η ανακοίνωση της NASA σχετικά με την πορεία του αστεροειδή JF1, καθώς οι πιθανότητες σύγκρουσης του με την Γη είναι σημαντικές, τουλάχιστον όσον αφορά σε τέτοια αστρικά σώματα.
 
Η NASA δημοσιοποίησε λεπτομέρειες για την πορεία του αστεροειδή, ο οποίος δεν είναι τόσο μεγάλος όσο άλλοι που έχουν απειλήσει τον πλανήτη μας, αλλά μοιάζει να ακολουθεί πορεία κατευθείαν προς τον πλανήτη μας.

ΕΛ.ΑΣ.: 28 συλλήψεις και 13 προσαγωγές στα Εξάρχεια

Σε 28 συλλήψεις και 13 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή των Εξαρχείων πριν και μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο.
Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι 20 από τους 28 συλληφθέντες κατηγορούνται για τα μικρής έκτασης επεισόδια που προκλήθηκαν στα Εξάρχεια.
Οι 6 είχαν συλληφθεί νωρίτερα το απόγευμα στο κτίριο της Σπ. Τρικούπη όπου κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα και οι δυο από παρακείμενη πολυκατοικία επί της οδού Στουρνάρη 4.

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ!

Με χρυσά γράμματα έγραψε το όνομά του στα κιτάπια του παγκοσμίου τένις ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς την Κυριακή πανηγύρισε την κατάκτηση του ATP Finals στο «Ο2 Αrena», ολοκληρώνοντας έτσι με θριαμβευτικό τρόπο την ονειρική του πορεία στο Λονδίνο.
Ο 21χρονος πρωταθλητής μας, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, επικράτησε με ανατροπή 2-1 σετ (6-7,6-2, 7-6) του Ντομινίκ Τιμ σε έναν συγκλονιστικό τελικό, όπου έσπασαν καρδιές και κατέκτησε το πιο σημαντικό τρόπαιο της καριέρας του, στο σπουδαιότερο τουρνουά μετά τα τέσσερα Grand Slam.

Μαζική πορεία μνήμης και τιμής στον αντιδικτατορικό αγώνα

Χιλιάδες κόσμου τίμησαν την επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο ⦁ Με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κορυφώθηκε ο εορτασμός ⦁ Έντονη η παρουσία της αστυνομίας ⦁ Επιχειρήσεις και συλλήψεις στα Εξάρχεια. Με παλμό και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, που ξεκίνησε περίπου στις 4.30 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 7:30 το βράδυ της Κυριακής.