Στη Βρετανία χωρίς καραντίνα οι Έλληνες, ποια σενάρια εξετάζει η κυβέρνηση Τζόνσον


«Αερογέφυρες» με ορισμένες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ώστε οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο να μην είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε καραντίνα, εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση, όπως αναφέρουν σήμερα δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων. Δεύτερη χώρα παγκοσμίως με τους περισσότερους θανάτους από τον νέο κορονοϊό, το Ηνωμένο Βασίλειο εφαρμόζει πολύ σταδιακά χαλάρωση του lockdown, το οποίο επιβλήθηκε στα τέλη Μαρτίου, κάτι που ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν πρόωρο. Για να εμποδιστεί νέα αύξηση των κρουσμάτων, το Λονδίνο ανακοίνωσε πως όσοι φτάνουν από το εξωτερικό, θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Τη Δευτέρα έφτασαν 230 πτήσεις στο Ελ. Βενιζέλος, το 75% από το εξωτερικό – Καλύτερη η εικόνα από αεροδρόμια μεγαλύτερων χώρων

Για τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και για τη σταδιακή αύξηση των πτήσεων, αρχικά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», όπου η κίνηση συγκριτικά με άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια είναι βελτιωμένη, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.
Όσον αφορά στις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι με τη μείωση του ΦΠΑ η τιμή του μεμονωμένου εισιτηρίου κανονικά

Λίγα λόγια για τη χιτλερική αφίσα στο γραφείο του εθνικού κατασκευαστή μάσκας Α.Νταβέλη

Στη σύγχρονη ιστορία του αθλητισμού έχουν πραγματοποιηθεί 28 ολυμπιακοί αγώνες (51 αν συμπεριλάβουμε και τους χειμερινούς) για τους οποίους δημιουργήθηκαν εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες διαφορετικές αφίσες. Μια από αυτές σχεδιάστηκε κατά παραγγελία του ναζιστικού καθεστώτος του Αδόλφου Χίτλερ.
Προκαλεί λοιπόν έκπληξη ότι την επέλεξε για να διακοσμήσει το γραφείο του ο Αχιλλέας Νταβέλης, ένας εκ των δυο επιχειρηματιών και στενών φίλων της οικογένειας Μητσοτάκη, που θα αναλάβουν την μαζική παραγωγή μασκών για τον κορονοϊό.

«Τζιχάντ» κήρυξε ο Τραμπ. Είμαστε με τους διαδηλωτές απαντά η επίσκοπος Ουάσινγκτον

Την εικόνα του απολυταρχικού ηγέτη ενός θεοκρατικού καθεστώτος έδωσε ο Ντοναλντ Τραμπ εμφανιζόμενος να κρατά τη Βίβλο μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη σε μικρή απόσταση από τον Λευκό Οίκο. 
Λίγο νωρίτερα είχε δηλώσει ότι αποτελεί «τον πρόεδρο του Νόμου και της Τάξης» και απείλησε ότι αν δήμαρχοι και κυβερνήτες δεν ανακτήσουν τον έλεγχο των περιοχών τους θα διατάξει την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

ANTIFA: Πόσα ψέμματα λέει δημοσιογράφος της ΕΡΤ σε 30 δευτερόλεπτα;

Μια φράση μερικών δευτερολέπτων δημοσιογράφου της ΕΡΤ κατάφερε να συμπυκνώσει σειρά από λάθη και fake news τα οποία ουσιαστικά αναπαράγουν την φιλοφασιστική ρητορική του Αμερικανού προέδρου.
Ύστερα από το tweet του Ντόναλντ Τραμπ ότι πρόκειται να συμπεριλάβει το κίνημα Antifa στις τρομοκρατικές οργανώσεις, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ έκανε λόγο για «πάρα πολύ αμφιλεγόμενη οργάνωση η οποία προβλέπει στα μέλη της ακόμη και ένοπλη αντίσταση σε θέματα τα οποία προωθούν».

ΕΚΠΑΑ: Περισσότεροι από 8.500 θάνατοι κάθε χρόνο στην Ελλάδα από την ατμοσφαιρική ρύπανση

Θα μπορούσαν να προληφθούν ετησίως στη χώρα μας περισσότεροι από 8.500 θάνατοι, εάν μειώνονταν οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αλλά και οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής..
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η νέα έκδοση «Περιβάλλον και Υγεία» του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ).
Όπως υπογραμμίζουν οι επικεφαλής των ερευνών, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η προστασία της δημόσιας υγείας συντελείται και μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος».

Συγκέντρωση στην Πάρο ενάντια στις ανεμογεννήτριες (Video)

Η Πάρος, δίνοντας σύσσωμα βροντερό "παρών" στην συγκέντρωση, είπε για μια ακόμη φορά όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών που σχεδιάζεται να εγκατασταθούν στο νησί.

Με τις ανεμογεννήτριες, ή με τα κεριά απειλεί τα νησιά ο Χατζηδάκης (Video)

     «Πράσινη επανάσταση» ή πράσινα άλογα, το βέβαιο είναι ότι ο Κωστής Χατζηδάκης όχι μόνο αδιαφορεί για τις αντιδράσεις των κατοίκων των νησιών αλλά κυνικά τους ειρωνεύεται και παραδέχεται ότι απλουστεύθηκαν οι διαδικασίες «με τον τελευταίο περιβαλλοντικό νόμο για να πάνε τα πράγματα γρήγορα».

Υποστήριξε γενικά και αόριστα ότι υπάρχει ένα χωροταξικό σχέδιο που ορίζει που θα τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες και αφού

Δεύτερος καλύτερος προορισμός στην Ευρώπη για το 2020 η Αθήνα

Μεγάλη διάκριση πέτυχε η Αθήνα στον διαγωνισμό «European Best Destinations», καταφέρνοντας, να αναδειχτεί δεύτερος ευρωπαϊκός προορισμός.
Συγκεντρώνοντας πάνω από 100.000 ψήφους, από τους 600.000 και πλέον που συνολικά ψήφισαν στην πλατφόρμα European Best Destinations, η Αθήνα κατάφερε να υπερισχύσει από πόλεις-βαριά ονόματα της τουριστικής βιομηχανίας.
Πρώτος καλύτερος προορισμός ψηφίστηκε η πόλη Κολμάρ της Γαλλίας, ενώ στην τρίτη θέση ψηφίστηκε η Τυφλίδα. Η τελική κατάταξη είναι η εξής:

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα ξενοδοχεία

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση τουριστών στην Ελλάδα έπειτα από την αποστολή για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Κοινής Υπουργικής Απόφαση (ΚΥΑ) με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με βάση τα οποία τα ξενοδοχειακά καταλύματα θα προσαρμόσουν την λειτουργία τους στην εποχή του κορωνοϊού.
Από τη Δευτέρα, 1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και στις 15 Ιουνίου τα εποχικά ξενοδοχεία, που με τη σειρά τους θα υποδεχτούν τους επισκέπτες από το εξωτερικό.