Το μπλακ άουτ της ΔΕΗ στη Σαντορίνη κάνει τον γύρο του κόσμου

Guardian, Fox News, RaiNews, ABC, Straitstimes.com γράφουν για τη γενική διάκοπη στη Θήρα

Προς αποφυλάκιση η «θηλυκή συμμορία» του ΙΚΑ Καλλιθέας

Το αργότερο έως τις 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αποφυλακιστούν τα μέλη της αποκαλούμενης «θηλυκής συμμορίας» του ΙΚΑ Καλλιθέας, που φέρεται ότι μέσω επιδομάτων-μαϊμού είχαν προκαλέσει ζημία άνω των 11 εκατ. ευρώ στον οργανισμό, καθώς δεν κατέστη εφικτή η ολοκλήρωση της δίκης τους εντός 18 μηνών.

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 577 του μεταβατικού φορέα της ΝΕΡΙΤ

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 577 ατόμων που συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια στην προκήρυξη για το μεταβατικό φορέα της δημόσιας τηλεόρασης από το υπουργείο Οικονομικών και τον ειδικό διαχειριστή της πρώην ΕΡΤ ΑΕ, Γκίκα Μάναλη.

Τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας τον Σεπτέμβριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη-Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης

Μετρώντας εξήντα πέντε χρόνια καλλιτεχνικής παράδοσης, εμφανίσεις σε περισσότερες από ογδόντα χώρες και έχοντας χορέψει μπροστά σε εκατομμύρια θεατές, τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας «Μπεριόσκα» κάνουν τις συστάσεις περιττές!

28, 29 και 30 Αυγούστου- Τι παίζει στην Τεχνόπολη;

Τα τραγούδια του Μίλτου Πασχαλίδη (28/8), οι στιχουργικές ευρεσιτεχνίες του Φοίβου Δεληβοριά (29/8) και ένα μουσικό αφιέρωμα (30/8) στον Μάνο Χατζιδάκι, κάνουν το καλοκαίρι στην Αθήνα να κυλήσει πιο ευχάριστα.
Η Τεχνόπολις υποδέχεται τον Μίλτο Πασχαλίδη, τον Φοίβο Δεληβοριά και τον επί χρόνια συνεργάτη και φίλο του Μάνου Χατζιδάκι, Ηλία Λιούγκο που παρουσιάζει μία συναυλία με τα ωραιότερα τραγούδια του αξέχαστου συνθέτη.

ΚΟΡΩΝΗ «Οχυρωματικά» έργα στο Κάστρο

Το Κάστρο της Κορώνης, ένα προέχον βυζαντινό μνημείο, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Υστερα από κατάρρευση τμήματος του ισχυρού αναλημματικού τοίχου επί του θαλασσίου μετώπου, αποφασίστηκε η λήψη άμεσων μέτρων προστασίας παράκτιων τμημάτων του. Οι επεμβάσεις εγκρίθηκαν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ανοίγει το σπίτι του Κεμάλ

Ανακαινισμένο εντός και εκτός, παραδίδεται την Παρασκευή το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, που είναι πλέον ένα εντυπωσιακό μουσείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Στη μέση της κεντρικής αίθουσας του μουσείου, δεσπόζει μια μεγάλη πολυθρόνα με το κέρινο ομοίωμα του Κεμάλ Ατατούρκ. Εργασίες ανακαίνισης έγιναν και στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ το σπίτι βάφτηκε στο αρχικό ροζ χρώμα του

Δείτε βίντεο: Την έπιασε στον αέρα, ενώ έκανε βουτιά στο κενό για να αυτοκτονήσει

Κινέζος «έπιασε» στον αέρα την 20χρονη σύντροφό του και της έσωσε τη ζωή
Η ζωή μιας νεαρής γυναίκας σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή όταν ο σύντροφός της, την έπιασε όταν εκείνη προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή της, πηδώντας από ένα μπαλκόνι.

Eλλάδα.πολιτισμός- Viva VERDI στο νησί της Σύρου

Το ακρωνύμιο του κρυφού επαναστατικού μηνύματος που δέσποζε στους τοίχους της Ιταλίας ολόκληρη τη δεκαετία του 1860, καλώντας τους Ιταλούς σε επανάσταση και ενοποίηση υπό την αιγίδα του Βασιλιά Βίκτωρα Εμμανουήλ του δεύτερου (Vittorio Emanuele Re D’Italia – VERDI), και τιμώντας παράλληλα τον αγαπημένο συνθέτη των Ιταλών, Giuseppe Verdi, είναι το σύνθημα του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων.

Ποια ήταν η αποδοτικότερη επένδυση για το πρώτο εξάμηνο του 2013; Oι μετοχές της Bενεζουέλας, οι οποίες είχαν απόδοση 51,7% στο εξάμηνο, είναι η απάντηση,

Ποια ήταν η αποδοτικότερη επένδυση για το πρώτο εξάμηνο του 2013; Oι μετοχές της Bενεζουέλας, οι οποίες είχαν απόδοση 51,7% στο εξάμηνο, είναι η απάντηση, καθώς ο θάνατος του ηγέτη της χώρας Oύγκο Tσάβες δημιούργησε προσδοκίες καπιταλιστικού μετασχηματισμού πυροδοτώντας ένα εντυπωσιακό ράλι στο τοπικό χρηματιστήριο.

Σκληρή μονομαχία Γέλεν-Σάμερς για την προεδρία της Fed

Μπορεί ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα να επιμένει ότι η λίστα των υποψηφίων για τη θέση του Μπεν Μπερνάνκι , πλην όμως η Ουάσιγκτον και ο διεθνής Τύπος… βοά ότι στην πραγματικότητα η διαδοχή του Μπερνάνκι έχει εξελιχθεί σε υπόθεση για δυο: Από τη μια, η Τζάνετ Γέλεν, βετεράνος στέλεχος της Fed και αντιπρόεδρός της από το 2010,

Ενα νέο «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα

Την ανάγκη εκπόνηση ενός νέου προγράμματος που θα βοηθήσει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, στα πρότυπα του Σχεδίου Μάρσαλ, επισημαίνει το Ινστιτούτο Levy Economics, σύμφωνα με άρθρο του προέδρου του, Δημήτρη Παπαδημητρίου, στο Bloomberg.

Η ιδιωτική ζωή του 87χρονου Φιντέλ Κάστρο

Τα 87 του χρόνια συμπληρώνει σήμερα ο Φιντέλ Κάστρο. Διάγει έναν ήσυχο βιο και παραμένει, σύμφωνα με το περιβάλλον του, διαυγής. Ασχολείται με την την μελέτη της αγρονομίας και τη συγγραφή.
Σπάνια δέχεται επισκέψεις στην κατοικία του στη δυτική Αβάνα, ενώ ακόμη σπανιότερες είναι οι δημόσιες εμφανίσεις του. Η πραγματική κατάσταση της υγείας του παραμένει κρατικό μυστικό.
«Έζησα για τον αγώνα», είχε διαμηνύσει πρόσφατα στους παλιούς του συντρόφους κατά την επέτειο των 60 χρόνων από το ξεκίνημα του αγώνα, το καλοκαίρι του 1953.

Ισπανία: Πάνω από 200 Αφρικανοί πρόσφυγες σε τρεις ημέρες

Πεντήντα εννέα Αφρικανοί μετανάστες που επέβαιναν σε εννέα φουσκωτές παιδικές βάρκες διεσώθησαν τη Δευτέρα από τις ισπανικές λιμενικές αρχές.

Κίνα: πρωτοφανείς βροχοπτώσεις προκαλούν πλημμύρες

Το σφοδρότερο κύμα κακοκαιρίας των τελευταίων τριάντα ετών γνωρίζει η βορειοδυτική Κίνα. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος.

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια παρατηρείται αύξηση των βροχοπτώσεων κατά 40%.

Χειρουργός συνελήφθη επειδή... έκλεψε ηρωίνη από το στομάχι ασθενούς

Ένας Ρώσος χειρουργός συνελήφθη επειδή έκλεψε ένα σακουλάκι με 5 γραμμάρια ηρωίνης από το στομάχι ασθενούς του, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Ο γιατρός ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ κατά τη διάρκεια της κράτησής του» ανακοίνωσε η αστυνομία της επαρχίας Κράσνονταρ στη Σιβηρία.

Γιατί και πώς η Ελλάδα πληρώνει 30% πιο ακριβά το φυσικό αέριο

Τη δεύτερη υψηλότερη τιμή μετά τα Σκόπια πληρώνει η χώρα μας - Την ίδια ώρα, οι Ρώσοι δίνουν 10% έκπτωση στη Γερμανία - Πού στοχεύει η ελληνική κυβέρνηση με την επιστολή Σαμαρά στον Πούτιν
Κίνηση ουσίας και συμβολισμού, συνάμα, ήταν η επιστολή που απέστειλε ο πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς προς τον Ρώσο Πρόεδρο κ. Πούτιν, σχετικά με τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, που πληρώνει η Ελλάδα προς την Ρωσική εταιρεία Gasprom.

Süddeutsche Zeitung: «Απλά θέμα χρόνου» η βοήθεια στην Ελλάδα

Θα συμβεί μετά τις γερμανικές εκλογές – Θα πάρει τριπλή μορφή: νέο δάνειο, επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής υφιστάμενων δανείων, μείωση επιτοκίων – Στα 4,4 δισ. ευρώ το ύψος της βοήθειας

Καλλονή-Ο ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ DEAL Πατάει Λέσβο ο Βιθέντε!

Ο Νίκος Μιχαλάκης είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει συνηθίσει στα «όχι». Ξέρει να... παλεύει και από τη στιγμή που η προσπάθειά του να φέρει στη Λέσβο για λογαριασμό της Καλλονής τον Βιθέντε Ροντρίγκεζ βγήκε στην... επιφάνεια (κοινώς δημοσιότητα) έχει βαλθεί να ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη πολύ δύσκολη περίπτωση.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΑΡΗΣ «Πάνω από 4.00ο διαρκείας ο Αρης»

Την ελπίδα τους ότι μετά τις 15 Αυγούστου θα «φουντώσει» ακόμη περισσότερο η ζήτηση εισιτηρίων διαρκείας εκφράζουν παράγοντες της ΠΑΕ Αρης.
«Εχουμε μέχρι στιγμής διαθέσει περισσότερες από 4.000 κάρτες διαρκείας, υπάρχει ικανοποίηση, ωστόσο γνωρίζουμε πολύ καλά πως η δυναμική του συλλόγου είναι πολύ μεγαλύτερη. Υπάρχει η βεβαιότητα ότι μετά τις 15 Αυγούστου θα κορυφωθεί η διάθεσή τους» δήλωσε χθες στο «Goal» ο Πολυδεύκης Γκουρλάκης, μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ

ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ «Ο Νίνης μπορεί να γυρίσει για τον ΠΑΟΚ»

Το σενάριο για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Σωτήρη Νίνη είναι εδώ και καιρό υπαρκτό, χωρίς να έχει πάρει οποιαδήποτε «επίσημη» μορφή. Αυτή τη φορά, ωστόσο, δεν προκύπτει από την Ελλάδα, αλλά από την Ιταλία.

Σύμφωνα με το «Sky Italia» ο διεθνής Ελληνας μέσος «θα μπορούσε να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα, με τον ΠΑΟΚ να είναι η ομάδα που θέλει να του δώσει μια νέα ευκαιρία, από τη στιγμή που δεν υπολογίζεται από την Πάρμα».

Live streaming η αναχώρηση της Εθνικής για Αυστρία

Η Εθνική μας ομάδα ταξιδεύει για την Αυστρία (09:30) όπου την Τετάρτη φιλοξενείται σε φιλικό παιχνίδι και το Sentragoal σας προσφέρειμέσω live streaming την αναχώρηση της αποστολής.

ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΜΕ ΑΤΖΑΓΚΟΥΝ Βάσιμες ελπίδες στον Παναθηναϊκό για Πράνιτς

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαρίσει η ελευθέρας του Ντάνιελ Πράνιτς από τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας με τις πληροφορίες από την Πορτογαλία να τονίζουν ότι υπάρχει θετικό κλίμα από τις δύο πλευρές ότι θα γεφυρωθεί η οικονομική διαφορά που τους χωρίζει αναφορικά με την αποζημίωση του Κροάτη και θα επέλθει συναινετικό διαζύγιο.

Ολυμπιακός: Οι εναλλακτικές περιπτώσεις για τη θέση του αμυντικού μέσου

Ο Πιέρ Ισά φέρεται να βρίσκεται στη Γαλλία και κάποιοι εκτιμούν πως αυτό αφορά την υπόθεση του Σαμπού Γιαταμπαρέ της Μπαστιά
Ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής ήταν το όνομα του Μομό Σισοκό.

ΑΕΚ: Οι παίκτες που κερδίζουν τις εντυπώσεις στην προετοιμασία

Ποιοι ποδοσφαιριστές έχουν ικανοποιήσει μέχρι τώρα τον Τραϊανό Δέλλα και θέτουν υποψηφιότητα για μια θέση στην ενδεκάδα
Η νέα ΑΕΚ βρίσκεται στο στάδιο οικοδόμησης και παρότι βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο ήδη κάποιοι παίκτες έχουν ξεχωρίσει με την παρουσία τους από τις πρώτες μέρες στην Αθήνα μέχρι και τώρα στο Πήλιο.

RussiaToday-Video-News-World:Sochi Olympics Boycott: Hysteria or legitimate protest?

Russia's Interior Ministry has said there'll be no discrimination against gay people coming to watch or participate in the Sochi Winter Olympics. That's the latest response to pressure put on Russia by the Western LGBT community, calling for a boycott of the Games.

WSJDigitalNetwork-Video-News:BlackBerry Weighs Selling Itself | BlackBerry News

BlackBerry's board of directors has formed a special committee to explore strategic alternatives that could include a sale of the company. Will Connors reports on MoneyBeat.