ΕΒΖ Ορεστιάδα: Άναψε το «φουγάρο», ξεκίνησε η καμπάνια στο εργοστάσιο ζάχαρης

Με μία λιτή τελετή αγιασμού ξεκίνησε και επίσημα σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, η παραγωγική περίοδος του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας.
Η “καμπάνια” θα διαρκέσει μόλις 15 ημέρες, διάστημα στο οποίο θα γίνει η κατεργασία περίπου 60.000 τόνων τεύτλων που υπολογίζεται ότι θα παραχθούν από τις 12.000 στρέμματα που καλλιεργήθηκαν όψιμα στην περιοχή.

Εκβιασμός Βερολίνου προς Αθήνα: "Μείωση ή επέκταση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους... μόνο εάν κρατήσετε λαθρομετανάστες και πρόσφυγες"

Το Βερολίνο εκβιάζει την Ελλάδα να προχωρήσει από μόνη της στην εθνική και κοινωνική της αποσάθρωση με αντάλλαγμα την μείωση στις οικονομικές απαιτήσεις του και συνδέει το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους με το προσφυγικό!

"Η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να μειώσει τις οικονομικές της απαιτήσεις από την Ελλάδα στην περίπτωση που η Αθήνα δεχθεί να παραμείνουν στη χώρα περισσότεροι

Ιταλός αρχαιολόγος για Αμφίπολη: "Η ΕΕ δεν θέλει τέτοιες ανασκαφές ...γιατί διαλύουν το μύθευμα ότι ο ρωμαϊκός πολιτισμός είναι το θεμέλιο της Δύσης"

Kαι όμως υπάρχουν ακόμα δύο θάλαμοι προς εξερεύνηση σύμφωνα με τον Ιταλό αρχαιολόγο Α.Κόρσο, ενώ καταγγέλει ότι κάποιοι δεν θέλουν τη συνέχιση της ανασκαφής, λόγω πολιτικών ιδεοληψιών και η ΕΕ για να μην καταστραφεί το μύθευμά της ότι όλα ξεκινούν από τον ρωμαϊκό πολιτισμό!

Στις 19 Οκτωβρίου το Hilton φωταγωγείται σε ροζ χρώμα! (Φωτό)

Στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού (Breast Cancer Awareness Campaign) της Estee Lauder Companies από το 2000, κάθε Οκτώβριο πραγματοποιείται παγκοσμίως το πρόγραμμα Φωταγώγησης Σημαντικών Κτιρίων-Οροσήμων σε ροζ χρώμα με στόχο την ταχύτερη και ευρύτερη διάδοση της γνώσης για την πρόληψη.

Πρόταση γάμου στη νεαρή σύντροφό του φέρεται να έκανε ο Ντι Κάπριο (Φωτό)

Με τα ιερά δεσμά του γάμου φαίνεται πως επιθυμεί να ενωθεί ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο με την καλλονή σύντροφό του Κέλι Ρόρμπαχ, αφού όπως αναμεταδίδουν τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης της έκανε πρόταση γάμου.

Η Lady Gaga σε βίντεο κλιπ μόδας άνοιξη-καλοκαίρι 2016 ( picture+video )

Ο Tom Ford, ένας καταξιωμένος σχεδιαστής μόδας, αποφάσισε να παρουσιάσει με ένα διαφορετικό τρόπο τη νέα του συλλογή για την άνοιξη-καλοκαίρι 2016. Ο 54χρονος σχεδιαστής, θέλει να δείξει απευθείας στον κόσμο τη συλλογή του, χωρίς φανταχτερές προσκλήσεις και χωρίς επίσημους στην πρώτη σειρά των καθισμάτων.
Για το λόγο αυτό παραιτήθηκε από την παραδοσιακή παρουσίαση στην

Phu Quoc Ridgebacks: Αυτά είναι τα πιο σπάνια κουτάβια του κόσμου Κοστίζουν περίπου 13.500 ευρώ το καθένα

Την ίδια ώρα που υπάρχουν στον κόσμο εκατομμύρια αδέσποτα κουταβάκια που περιμένουν κάποιον να τα υιοθετήσει, μια βρετανίδα εκτροφέας από το Μπράιτον, ονόματι Κάθριν Λέιν, είναι η ιδιοκτήτρια κουταβιών της ράτσας Phu Quoc Ridgebacks, μιας από τις σπανιότερες του κόσμου.
Κάθε ένας από τους εκπροσώπους της ράτσας αυτής κοστίζει δέκα χιλιάδες βρετανικές λίρες (  13,527.68 ευρώ το καθένα).

Η Αυστραλία θα εξοντώσει 2 εκατομμύρια άγριες γάτες! ...Αντιδράσεις από Μπριζίτ Μπαρντό και Morrissey

Οι άγριες γάτες στην Αυστραλία, αποτελούν σοβαρό πρόβλημα για τη χώρα. Όπως αποκαλύπτει το Vocativ, τα «ενοχλητικά» αιλουροειδή απειλούν την βιοποικιλότητα της περιοχής γιατί όπως τονίζεται, ωθούν στην εξαφάνιση τουλάχιστον 27 ενδημικά είδη και είναι πιθανό να απειλήσουν επιπλέον 124 απειλούμενα είδη.

Τα αυθεντικότερα μεξικάνικα της Αθήνας... Εφτά σημεία στην πόλη που θα αγαπήσετε

Πλούσιες γεύσεις με δυνατά χαρακτηριστικά, χρωματιστά και ποικίλα υλικά, πληθώρα καρυκευμάτων και μια ιδιαίτερη αγάπη στα καυτερά στα βασικά χαρακτηριστικά της μεξικάνικης κουζίνας. Νόστιμες και γευστικές οι προτάσεις της, με πιο διαδεδομένες  τα burittos, tacos, quesadillas, tortillas, fajitas.
Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη
Δεν είναι λίγα, ωστόσο, και τα άκρως παραδοσιακά πιάτα με πρωτότυπα υλικά όπως η σος σοκολάτας!

Παρουσίασε το A5 DTM selection η Audi

Μια συλλεκτική έκδοση με την ονομασία A5 DTM selection, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο αγωνιστικό μοντέλο, παρουσίασε η Audi.
To A5 DTM selection θα παραχθεί σε μόλις 50 «αντίτυπα», με τιμή του θα φτάσει τα 74.540 ευρώ στην γερμανική αγορά και κύριο χαρακτηριστικό τους το έντονο κόκκινο χρώμα.

Η Volkswagen ανακαλεί 8,5 εκατ. οχήματα στην Ευρώπη

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα ότι στις αρχές Ιανουαρίου του 2016 θα ανακαλέσει από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης 8,5 εκατομμύρια οχήματα που διαθέτουν κινητήρες με λογισμικό το οποίο παραποιεί τα αποτελέσματα των ελέγχων για τις εκπομπές ρύπων.

Ξέσπασμα Ρέντσι κατά Τουσκ για προσβολή των Ιταλών

Στα «παραλειπόμενα της Συνόδου Κορυφής» αναφέρεται το πρακτορείο Reuters  μεταδίδοντας ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι είχε ένα ασυνήθιστο ξέσπασμα κατά του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατηγορώντας τον Πολωνό ανώτατο αξιωματούχο ότι προσέβαλε ανεπανόρθωτα τους Ιταλούς.

Σφοδρή αντιπαράθεση Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ στη Βουλή – Διεκόπη η συνεδρίαση (vid)

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός καταφέρθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του ΚΚΕ, με αποτέλεσμα ο προεδρεύων να διακόψει τη συνεδρίαση.

Το πρώτο «ιπτάμενο σερφ»!

ο κυκλοφοριακό στις πόλεις ίσως να αποτελεί σύντομα παρελθόν. Ένας καναδός επιχειρηματίας κατασκεύασε το πρώτο «ιπτάμενο σερφ» που δεν χρειάζεται καν δρόμους. Απλά πετά. 

Η λάμψη των φώτων στο Βερολίνο Και εγένετο φως!

Για ενδέκατη φορά η τέχνη του φωτισμού μετατρέπει δημόσια κτήρια και πλατείες σε τόπους μαγικούς. Τις καλλιτεχνικές δημιουργίες μπορεί να δει κανείς μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.

Δριμεία κριτική για την επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία

Η Γερμανίδα καγκελάριος μεταβαίνει την Κυριακή στην Τουρκία έχοντας στην ατζέντα της το προσφυγικό. Ωστόσο, η συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν λίγο πριν τις τουρκικές εκλογές προκαλεί αντιδράσεις στο Βερολίνο.

Όταν επικεφαλής κυβερνήσεων αποφασίζουν να μεταβούν σε χώρες που διανύουν περίοδο προεκλογικού αγώνα εξετάζουν κατά κανόνα με ακρίβεια αν θέλουν να προσφέρουν στήριξη σε υποψηφίους ή αν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο παρά τη θέλησή τους.