Ξέσπασμα Ρέντσι κατά Τουσκ για προσβολή των Ιταλών

Στα «παραλειπόμενα της Συνόδου Κορυφής» αναφέρεται το πρακτορείο Reuters  μεταδίδοντας ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι είχε ένα ασυνήθιστο ξέσπασμα κατά του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατηγορώντας τον Πολωνό ανώτατο αξιωματούχο ότι προσέβαλε ανεπανόρθωτα τους Ιταλούς.

Συγκρίνοντας την Ιταλία με την Ουγγαρία της οποίας η κεντροδεξιά κυβέρνηση «ύψωσε τείχος για να κρατήσει έξω από τη χώρα τους μετανάστες ,ο Ντόναλντ Τουσκ επέδειξε ασέβεια στις προσπάθειες των Ιταλών, που δίνουν μαθήματα πολιτισμού και γενναιοδωρίας», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.



Λόγω των πάγιων ενστάσεων της Ουγγαρίας και του αποκαλούμενου ανατολικού μπλοκ στο θέμα της δίκαιης κατανομής των προσφύγων ανά την Ευρώπη, σημειώθηκε ελάχιστη πρόοδος στο ζήτημα αυτό, κατά την χθεσινή Σύνοδο Κορυφής σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg, τονίζοντας ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ επιβεβαίωσε ότι τα «διχαστικά ζητήματα» παραμένουν.
Αντιθέσεις μεταξύ των 28 και αναφορικά με τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία , επισημαίνει το Bloomberg  σύμφωνα με το οποίο οι  ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας , συντάχθηκαν εναντίον της Ρωσίας προειδοποιώντας ότι η στρατιωτική εμπλοκή της επιδεινώνει την προσφυγική κρίση.
Ενώ, σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο Ιταλός πρωθυπουργός  Ματέο Ρέντσι  τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής της Ρωσίας σε «μεγάλη διεθνή συμμαχία » για τερματισμό του πολέμου  στη Συρία.  Θα ήταν λάθος να αφήσουμε τη Συρία να ακολουθεί μονομερή στρατηγική , διευκρίνησε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...