ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΓΗ * Αλ. Τσίπρας στη ΘεσσαλοΝΙΚΗ: Η Ελλάδα νικά τον σκοταδισμό, αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρός ο λαός (Video)

Ολόκληρη, απλόχερη την ευκαιρία και όχι κουτσουρεμένη, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης στο κλειστό γήπεδο «Νίκος Γκάλης». Με δύο επισημάνσεις προς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ: να κλείσουν τα αυτιά τους στην κινδυνολογία των τελευταίων ημερών αλλά και να συνεχίσουν την προσέγγιση αναποφάσιστων πολιτών -«υπάρχει χρόνος», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ * Αντ. Σαμαράς: «Δεν θα γίνει εδώ σοβιέτ, δεν θα γίνει κομμουνισμός» Σκληρή επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα

«Δεν θα γίνει εδώ σοβιέτ, δεν θα γίνει κομμουνισμός» είπε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε δημάρχους της Ανατολικής Αττικής στο δημαρχείο Μαρκoπούλου όπου πραγματοποίησε επίσκεψη το πρωί της Τρίτης.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ * Αλ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη: Εξι δεσμεύσεις που διαλύουν την στρατηγική του φόβου

«Δεν έχουμε μαγικό ραβδί για να επαναφέρουμε σε λίγες μέρες όσα οι προηγούμενοι κατέστρεφαν τόσα χρόνια. Δεν υποσχόμαστε αυτόματες και μαγικές λύσεις» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και επισήμανε ότι η πορεία αυτή έχει χαραχτεί με συγκεκριμένες δεσμεύσεις:

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ, ΑΝ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ...

Αυτά πρέπει να γνωρίζουν οι Έλληνες ψηφοφόροι ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της προσεχούς Κυριακής, αφού Νέα Δημοκρατία - ΠΑΣΟΚ και... τρόικα συζητούσαν και «διαπραγματεύονταν» σκληρά για μια σειρά από νέα μέτρα που πρέπει να ληφθούν το συντομότερο δυνατό, ίσως και μέσα στον Ιανουάριο εάν σχηματιζόταν νέα μνημονιακή κυβέρνηση.

Αλ. Τσίπρας: Ενώνουμε τους Έλληνες, θέλουμε να κυβερνήσουμε με λυμένα τα χέρια

«Εμείς δεν θα έρθουμε να διχάσουμε, θα έρθουμε να ενώσουμε τους Έλληνες»: με τη φράση αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε σε όλους τους πολίτες -ό,τι και αν ψήφιζαν ως τώρα- μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας του «ΑΝΤ1».

Στην κορυφή το δελτίο του Alpha, τρίτο παραμένει το Mega

Σε μονομαχία μεταξύ Alpha και ΑΝΤ1 εξελίσσεται η τηλεθέαση των κεντρικών δελτίων ειδήσεων. Από την τρίτη θέση, χωρίς βλέψεις κορυφής, ακολουθεί το Mega

ΗΠΑ: Εκδηλώσεις στη μνήμη του Μ. Λούθερ Κινγκ ( picture+video )

Ήταν η μέρα αφιερωμένη στον Μ. Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ και σε όλες τις κεντρικές πόλεις των ΗΠΑ έγιναν εκδηλώσεις μνήμης για τον υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Πορείες και εκδηλώσεις στη μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η επέτειος για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ μετατράπηκε σε διαδήλωση κατά της ρατσιστικής βίας

Τιμητικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, του υπέρμαχου των πολιτικών δικαιωμάτων, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα σε εθνικό επίπεδο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παράλληλα, σε πολλές περιοχές πραγματοποιήθηκαν πορείες διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές επιβολής του νόμου μεταχειρίζονται τις μειονότητες.

Το ελληνικό Γουοτεργκέιτ: Κοριοί στα πολιτικά κόμματα

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» αποκαλύπτει πως με μία ειδική συσκευή κατεγράφησαν 193 «πολύ ύποπτα συμβάντα» τηλεφωνικών παρακολουθήσεων στα γραφεία κομμάτων.
Ίχνη τηλεφωνικών υποκλοπών σε σημεία που έχουν την έδρα τους πολιτικά κόμματα, κατέγραψε η ειδική συσκευή Cryptophone 500, την οποία είχε στη διάθεσή της η εφημερίδα «Τα Νέα».

Ουκρανία: 700 Ρώσοι στρατιώτες εισέβαλαν στις ανατολικές επαρχίες μας

Οι ουκρανικές αρχές κατήγγειλαν ότι δύο ομάδες που περιλαμβάνουν συνολικά 700 Ρώσους στρατιώτες, εισήλθαν τη Δευτέρα στην Ουκρανία προκειμένου να βοηθήσουν τους φιλορώσους αποσχιστές αντάρτες στις ανατολικές περιοχές της χώρας.

Τουρκία: Προήδρευσε του υπουργικού συμβουλίου αντί του πρωθυπουργού ο Ερντογάν


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προήδρευσε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, αντί του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου που καθόταν δίπλα του προκαλώντας πολλά σχόλια στις ιστοσελίδες κοινωνική δικτύωσης.
Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση κατήγγειλε τον Ερντογάν για απολυταρχισμό.

Εργατικό δυστύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα


Ένας άνδρας ο οποίος εργαζόταν στον κατεστραμμένο, από σεισμό, πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία έχασε τη ζωή του όταν έπεσε μέσα μια δεξαμενή αποθήκευσης νερού.

Παραδόθηκε στο κοινό η πλατεία Θεμιστοκλή στον Πειραιά


Παραδόθηκε στους κατοίκους έπειτα από ριζική ανάπλαση η πλατεία Θεμιστοκλή στο 5ο διαμέρισμα Πειραιά.
Η ανακατασκευή της πλατείας, έκτασης 2.500 τ.μ., πραγματοποιήθηκε με δωρεά της ΠΑΕ Ολυμπιακός και περιλαμβάνει σύγχρονη παιδική χαρά έκτασης 1.000 τ.μ..

Π. Λαφαζάνης: O ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το ΤΑΙΠΕΔ


Για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο χαρακτήρισε εγκληματικό όργανο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, δεσμεύτηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας απόψε στην παρουσίαση του βιβλίου της Νάντιας Βαλαβάνη, με τίτλο «Η αρπαγή της Ελλάδας. Χρέος και ιδιωτικοποιήσεις - Ένα κοινοβουλευτικό χρονικό», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.

«Κάναμε αξιοθρήνητα λάθη» παραδέχεται το Fox News. Απόλυτα ηλίθιο αποκάλεσε δημοσιογράφο ο Κάμερον

Σε κινδυνολογία χωρίς όρια, επιδόθηκε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, το οποίο «αναλύοντας» την επίθεση στο Charlie Hebdo, είχε υποστηρίξει ότι στην Αγγλία και τη Γαλλία, υπάρχουν περιοχές, που οι πολίτες άλλων θρησκειών εκτός της μουσουλμανικής δεν επιτρέπεται να επισκέπτονται και όπου η αστυνομία δεν κάνει ποτέ περιπολίες.

Πως η Ιρλανδία τύπωσε 51 δις. ευρώ το 2011, 1 μήνα πριν τις εκλογές

Τον Ιανούαριο του 2011, ένα μήνα πριν τις εκλογές, κι ενώ η Ιρλανδία ήταν ήδη στο δικό της «μνημόνιο», η Εθνική Τράπεζα της Ιρλανδίας βοήθησε τις τράπεζες με 51 δις τυπώνοντας δικό της χρήμα.