Καμμένος: «Η ιστορία αυτού του έθνους γράφτηκε με ΌΧΙ...»

«Δριμύ κατηγορώ» από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κατά των δανειστών

Έκκληση στους Έλληνες να ψηφίσουν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα έκανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο Mega, ενώ αποκάλυψε ότι από χθες είχε συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα την προσφυγή στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού:

Δημοψήφισμα για την πρόταση των δανειστών: Περήφανο ΟΧΙ - Συνεχής ενημέρωση (Video)

Δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή εξήγγειλε στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός με ερώτημα: Αποδοχή ή απόρριψη των προτάσεων των δανειστών. Ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι "Η Ευρώπη είναι το κοινό σπίτι των λαών μας και στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και φιλοξενούμενοι. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης".

Γεννηματά: «Εφόσον ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να λάβει υπεύθυνες αποφάσεις, οφείλει να παραιτηθεί»

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, με αφορμή το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ζήτησε την παραίτηση του.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Η κυβέρνηση απέτυχε και οδηγεί την χώρα σε μεγάλη εθνική περιπέτεια.

Σε αντίσταση καλεί τον λαό το Ποτάμι. Σφοδρή κριτική Σταύρου Θεοδωράκη σε Αλέξη Τσίπρα

Το Ποτάμι καλεί το λαό να αγωνιστεί για να μείνει η Ελλάδα όρθια μέσα στην Ευρώπη και ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης επέκρινε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι απέτυχαν και αποφάσισαν να ηγηθούν του λόμπι της δραχμής.
«Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος αποφάσισαν. Να ηγηθούν του λόμπι της δραχμής.

Σαμαράς: Μοιραίος και ανεύθυνος ο Τσίπρας - Έφερε τη χώρα σε αδιέξοδο

Ο κ. Τσίπρας έφερε τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο.Ανάμεσα σε μια απαράδεκτη συμφωνία και στην έξοδο από την Ευρώπη!»τονίζει σε γραπτή του ανακοίνωση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «μοιραίο, αδύναμο και ανεύθυνο»

Η κυβέρνηση προτείνει όχι στην πρόταση των θεσμών

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με ερώτημα την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης των θεσμών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε διάγγελμά του το βράδυ της Παρασκευής. Το δημοψήφισμα πρόκειται να λάβει χώρα την επόμενη Κυριακή, 5 Ιουλίου.
«Μας ζητήθηκε να εφαρμόσουμε τις μνημονιακές συμφωνίες προηγουμένων κυβερνήσεων.

Κουτσούμπας: Ο λαός πρέπει να πει το μεγάλο «όχι» στη συμφωνία

«Ο λαός πρέπει να πει το μεγάλο ″όχι″ στη συμφωνία, ″όχι″ στη συνεχή χρεοκοπία του ελληνικού λαού, ″όχι″ στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και της καπιταλιστικής εξουσίας. Να βάλει πλώρη για τη δική του πραγματική εξουσία. Με το ΚΚΕ να αντιπαλέψει, να μπλοκάρει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς» τόνισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας σε συλλαλητήριο του ΚΚΕ το βράδυ της Παρασκευής στο Σύνταγμα.

Δημοψήφισμα για τη συμφωνία στις 5 Ιουλίου

Δημοψήφισμα με το ερώτημα, της αποδοχής ή απόρριψης της συμφωνίας που προτείνουν οι εταίροι ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, με μήνυμα του προς τον ελληνικό λαό. Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου.

Μαξίμου: Γιατί δεν δεχθήκαμε την πρόταση για πεντάμηνη παράταση...Εν αναμονή διαγγέλματος του πρωθυπουργού - Δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή

"Η κυβέρνηση δεν έχει λαϊκή εντολή, ούτε και ηθικό δικαίωμα, να προσυπογράψει ένα νέο Μνημόνιο", υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές. "Ζητήθηκαν υφεσιακά μέτρα με αντάλλαγμα την παράταση", τονίζουν, εξηγώντας γιατί δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η πρόταση

Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ζητεί και ο Τζακ Λιου

Η Αμερική επιμένει στη διευθέτηση του ελληνικού χρέους με τον υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να δηλώνει σήμερα ότι πρέπει να συμφωνηθεί μια «μορφή αναδιάρθρωσης».
Ο Τζακ Λιου παράλληλα επισημαίνει πως φοβάται ένα «ατύχημα» στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός υπέρ των πολιτικών αποφάσεων

Ο Σαρλ Μισέλ μιλώντας σχετικά με το ελληνικό ζήτημα ήταν καυστικός απέναντι στους συναδέλφους του. «Δεν είμαι ευτυχής που βλέπω ότι κάποιοι ηγέτες καλύπτουν τα πρόσωπά τους» αναθέτοντας τις συζητήσεις για την Ελλάδα σε εμπειρογνώμονες και στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου.

Παρέμβαση Αναστασιάδη υπέρ της Ελλάδας στην ΕΕ

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου κορυφής της ΕΕ, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία προέβη στην ακόλουθη εισαγωγική δήλωση:
«Η Ελλάδα, αν και δεν ήταν μέρος της επίσημης ημερήσιας διάταξης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, λόγω των εξελίξεων των τελευταίων ημερών,