Δέκα ακόμη νησιά «πρασινίζουν»

 

Ακόμη δέκα μικρά ελληνικά νησιά θα ακολουθήσουν τον «χορό» του «πρασινίσματος», τον οποίο άνοιξε πρώτη η Τήλος και ακολούθησαν η Αστυπάλαια και προσφάτως η Χάλκη. Στόχος του σχεδίου είναι ο πλήρης εξηλεκτρισμός με την εγκατάσταση υβριδικών συστημάτων παραγωγής ενέργειας και ηλεκτροκίνησης στις μεταφορές.



Πρόκειται για τα νησιά Ερεικούσα, Μεγίστη, Οθωνοί, Αγαθονήσι, Αγ. Ευστράτιος, Ανάφη, Αντικύθηρα, Αρκιοί, Δονούσα και Γαύδος, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα διασυνδέσεων με το ηπειρωτικό σύστημα της χώρας που υλοποιεί ο ΑΔΜΗΕ.

«Συντροφικά» μαχαιρώματα: «Πλακώθηκαν» στο Twitter Κεγκέρογλου – Φλωρίδης

 

«Βγήκαν μαχαίρια» στα social media. Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Φλωρίδης «πλακώθηκαν» στο Twitter με αφορμή δήλωση της Φώφης Γεννηματά ότι «η πανδημία είναι πρόσχημα της Κυβέρνησης για να εξοντώσεις τις μικρές επιχειρήσεις».


Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, έσπευσε να σχολιάσει σκωπτικά «Το retweet της Φώφης Γεννήματα στον Αλέξη Τσίπρα».

Θετικός στον κορωνοϊό ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος (Αυτά παθαίνει όποιος βγαίνει σε συγκεντρώσεις)

 

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, διαγνώστηκε την Πέμπτη με κορωνοϊό και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του, με ήπια συμπτώματα.


 «Προχθές διαγνώστηκα με κορωνοϊό. Ευτυχώς, δεν έχω κολλήσει κανέναν. Είμαι, βεβαίως, σε καραντίνα στο σπίτι και μέχρι τώρα τα συμπτώματα εκδηλώνονται ήπια. Και αυτό θα το αντιμετωπίσουμε. Πρώτα ο Θεός, όλα θα πάνε καλά!» γράφει στην ανάρτησή του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Απιστία: Οκτώ λόγοι που οι άνθρωποι απατούν

 

Η αμοιβαία εμπιστοσύνη αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο μιας ερωτικής σχέσης και συχνά (όχι πάντα) σχετίζεται με την πεποίθηση ότι ένας σύντροφος είναι τόσο πνευματικά όσο και σεξουαλικά πιστός. Τι συμβαίνει όταν αυτή η αλήθεια καταστρατηγείται;

Η απιστία μπορεί να καταστρέψει μια σχέση. Όπως αναφέρεται σε πρόσφατη επανεξέταση μελετών, η απιστία μπορεί να οδηγήσει σε διαζύγιο (στην περίπτωση ενός γάμου) ή σε χωρισμό (σε μια μη επισημοποιημένη σχέση).

Βασιλακόπουλος: Κάμψη κρουσμάτων από την επόμενη εβδομάδα – Άνοιγμα της αγοράς και Πάσχα στα χωριά

 

Την πρόβλεψη ότι από την επόμενη εβδομάδα θα καταγραφεί κάμψη του ιού έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ενώ επισήμανε την ανάγκη ανοίγματος  της αγοράς ώστε να περιοριστεί η μετάδοση μέσα στα σπίτια.

Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ, τόνισε ότι «θα υπάρχει μια κάμψη του ιού σε 1-2 εβδομάδες και ίσως να αρχίσουμε να τη βλέπουμε από την επόμενη εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη μετάδοση μέσα στα σπίτια. Άρα πρέπει να μειώσουμε αυτές τις επαφές», σημείωσε.

Μεταφορά οργάνων με ένα από τα καλύτερα supercar

 

Κατασχέθηκε από την αστυνομία αλλά αντί να καταλήξει στην πρέσα, μετατράπηκε σε όχημα μεταφοράς οργάνων. Η Εθνική Δημοκρατική Φρουρά της Πορτογαλίας πήρε το ιαπωνικό supercar, το τροποποίησε και το έθεσε στην υπηρεσία της πολιτών.

Με το συγκεκριμένο Nissan GT-R, το οποίο είναι βαμμένο σε έναν έντονο συνδυασμό των αποχρώσεων του πράσινου, του κίτρινου και του μαύρου, ο οργανισμός θα μεταφέρει με ταχύτητα τα ανθρώπινα όργανα από το ένα νοσοκομείο στο άλλο.

Πόσα χρήματα έβγαλε η Lamborghini το 2020;

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Παρά τις προκλήσεις που προέκυψαν από την πανδημία το περασμένο έτος και το κλείσιμο των εργοστασίων για 70 ημέρες, η Lamborghini ανταποκρίθηκε με ευελιξία και αποφασιστικότητα, καταγράφοντας τη δεύτερη καλύτερη χρονιά της ιστορίας της όσον αφορά στις πωλήσεις και την κερδοφορία. Το καθαρό κέρδος ήταν 1,6 δις ευρώ

Η φημισμένη ιταλική εταιρεία από τη Μπολόνια, παρέδωσε σε πελάτες σε όλο τον κόσμο το 2020, πάνω από 7.430 αυτοκίνητα – το 2019 είχε πουλήσει 8.205.

Νεκρό δελφίνι στο Λουτράκι - Μπλέχτηκε σε δίχτυα ψαράδων

 

Θλίψη προκαλούν οι εικόνες της ανάσυρσης ενός νεκρού μικρού δελφινιού που βρήκε τραγικό θάνατο στο Λουτράκι, όταν μπλέχτηκε στα δίχτυα ψαράδων, σε βάθος περίπου 20 μέτρων.

Το δελφινάκι εντόπισε ελεύθερος δύτης και την ανάσυρσή του ανέλαβε η εθελοντική ομάδα των Αυτοδυτών Λουτρακίου.

Σε ανακοίνωση του, ο Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου επισημαίνει:  «Κατόπιν επικοινωνίας του δημάρχου με τον όμιλο μας και με συντονισμένες προσπάθειες με το Λιμενικό Σώμα και το ερευνητικό κέντρο της εταιρείας προστασίας

Αυστραλία: Το Σίδνεϊ προετοιμάζεται για τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και δεκαετίες

 

Το Σίδνεϊ στην Αυστραλία προετοιμάζεται σήμερα να αντιμετωπίσει τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και δεκαετίες έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις, οι οποίες προκάλεσαν την υπερχείλιση φράγματος και μαζικές εκκενώσεις περιοχών.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών έδωσαν εντολή στους κατοίκους περιοχών με χαμηλό υψόμετρο, σε ορισμένα μέρη της πόλης, να καταφύγουν σε ασφαλές μέρος λόγω μιας κατάστασης που θα μπορούσε να είναι «απειλητική για τη ζωή τους» στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Χιονίζει στα ορεινά των Τρικάλων

 

Στα λευκά ντύθηκαν τα ορεινά του Νομού Τρικάλων, ενώ έντονες καταιγίδες εκδηλώνονται στα πεδινά με μεγάλο ύψος νερού.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας δουλεύουν ασταμάτητα για να κρατήσουν το κεντρικό οδικό δίκτυο ανοιχτό στην περιοχή της Γκρόπας, στα Στουρναραίικα του δήμου Πύλης.

Πώς και γιατί κάηκαν τα «έξυπνα μέτρα»

 

Το ράβε-ξήλωνε των περιοριστικών μέτρων «δεν είναι μπρος-πίσω», είναι «δυναμική διαχείριση». Το να προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός στο CNN «έξυπνη χαλάρωση» του lockdown, και τελικά απλώς να παίρνει πίσω η κυβέρνηση την «έξυπνη» απαγόρευση κυκλοφορίας της 6ης απογευματινής δεν είναι σύγχυση και πανικός, είναι «βαλβίδα αποσυμπίεσης». Το να ενθαρρύνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ τον κόσμο να βγει στα πάρκα και στις πλατείες από τις οποίες τον έδιωχνε με γκλομπ η αστυνομία πριν από δέκα μέρες δεν είναι τρικυμία εν κρανίω, είναι «ευελιξία».

Turkey planned to invade 131 Aegean islands, islets, formations that were considered disputed

 The Turkish military listed 131 islands, islets and rock formations in the Aegean Sea whose status was disputed with neighboring Greece and prepared plans to take them over during a conflict, according to a confidential document obtained by Nordic Monitor.


The secret document, a PowerPoint presentation with 16 slides, included a map with the disputed locations marked. The presentation appears to have been prepared by the War Academies and lacks a date stamp.

«Η Τουρκία σχεδίαζε εισβολή σε 131 νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου» σύμφωνα με το Nordic Monitor

 

«Η Τουρκία σχεδίαζε να εισβάλει σε 131 νησιά του Αιγαίου, νησίδες και βραχονησίδες που θεωρούνταν αμφισβητούμενες», υποστηρίζει σε ρεπορτάζ της η σκανδιναβική ιστοσελίδα Nordic Monitor, που επικαλείται σχετικό απόρρητο έγγραφο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ο τουρκικός στρατός έχει κατάλογο με 131 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο Πέλαγος και ετοίμασε σχέδια για την κατάληψή τους σε περίπτωση σύγκρουσης με την Ελλάδα».
Ο δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt, από τη Στοκχόλμη - που υπογράφει το άρθρο - αναφέρει πως πρόκειται για τα «αμφισβητούμενα» για την Τουρκία νησιά και βραχονησίδες.

Με μηνύσεις και αγωγές απαντούν οι επενδυτές στο νέο σκάνδαλο της Τράπεζας Πειραιώς

Νομικές ενέργειες σε βάρος της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς για τις μεθοδεύσεις γύρω από την ανακοινωθείσα αύξηση κεφαλαίου, αλλά και παρεμβάσεις στους εποπτικούς φορείς της κεφαλαιαγοράς, που έχουν επιδείξει ολιγωρία στην προστασία του επενδυτικού κοινού, δρομολογεί η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών.

Η μεθόδευση της Διοίκησης της Πειραιώς και της κυβέρνησης για αύξηση κεφαλαίου ύψους 1 δισ. ευρώ με κατάργηση του δικαιώματος για τους παλαιούς μετόχους,

Το ΒΗΜΑgazino κατέβασε το σποτ με τον Μητσοτάκη… ήρωα του 1821 (Video)

 

Σάλος προκλήθηκε στα social media από το μεσημέρι της Πέμπτης, με αφορμή τη διαφημιστική ανάρτηση του εξωφύλλου του ΒΗΜΑgazino για το νέο του τεύχος, όπου απεικόνιζε, μεταξύ άλλων, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως… ήρωα του 1821.

Σύμφωνα με τη διαφήμιση του νέου τεύχους του περιοδικού που κυκλοφορεί με το ΒΗΜΑ της Κυριακής, στο επίμαχο πρωτοσέλιδο, το οποίο συγκέντρωσε εκατοντάδες περιπαικτικά σχόλια στα social media, πρωταγωνιστούν, εκτός του πρωθυπουργού, οι Τζο Μπάιντεν, Βλαντιμίρ Πούτιν, Εμμανουέλ Μακρόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, Μάριο Ντράγκι, Μπόρις Τζόνσον αλλά και η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Στην Νορβηγία η πρωθυπουργός απολογείται για ένα γεύμα 14 ατόμων!

 

Μπορεί στην Ελλάδα να τρέχουν οι πάντες να καλύψουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την έφεσή του να σπάει την καραντίνα και τα μέτρα που προτείνει στους υπόλοιπους Έλληνες (Πάρνηθα, Ικαρία ή καφέ στο Κολωνάκι) αλλά στη Νορβηγία η πρωθυπουργός Έλνα Σόλμπεργκ καλείται να απολογηθεί και να ζητήσει συγγνώμη για ένα γεύμα σε χειμερινό θέρετρο.

Η αστυνομία το αντιμετωπίζει ως πιθανή παράβαση των μέτρων κατά του κορονοϊού, η ίδια λέει πως θα έπρεπε να είχε προσέξει περισσότερο, αλλά σίγουρα δεν προσπαθούν να βγάλουν όλο τον κόσμο τρελό!

Ψάχνουν να συλλάβουν τον Κώστα Βαξεβάνη «διότι δεν συνεμορφώθη»

 

Ένταλμα σύλληψης εναντίον του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη έχει εκδοθεί από την Ελληνική Αστυνομία. 

Το ένταλμα εκδόθηκε μετά από μήνυση αστυνομικών της ΓΑΔΑ, η οποίοι πριν δύο ημέρες , είχαν στείλει εξώδικο στο Documento, γιατί δημοσίευε καταγγελίες πολιτών ότι βασανίστηκαν στη ΓΑΔΑ. 

Τις καταγγελίες είχαν δημοσιεύσει δεκάδες site, αλλά οι 22 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ που κανένας δεν κατονόμασε αλλά οι ίδιοι αυτοπροσδιορίστηκαν ως βασανιστές, έστειλαν εξώδικα μόνο στο Documento  και την Εφημερίδα των Συντακτών.