Γερμανικά τανκ καθ οδό πρός Ούκρανία.

 

Το βίντεο δείχνει ένα τρένο με γερμανικά τανκ και άρματα μάχης να κατευθύνεται προς την Ουκρανία #pravda #russia #ukraine

.

 

Ο Alexander Khodakovsky, διοικητής του τάγματος Vostok του DNR, δημοσίευσε βίντεο από αεροπορικές επιδρομές στο μεταλλουργικό εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη, όπου κρύβονται Ουκρανοί εθνικιστές

..

Το καθεστώς του Κιέβου συλλαμβάνει καλλιτέχνες – Δραπέτευσε & μιλά για «υπόγεια ουκρανικής Γκεστάπο»

 Ένας φιλορώσος μουσικός και δημοσιογράφος από το Κίεβο, ο Taras “Tarik” Nesalezhko, εμφανίστηκε μετά από 40 ημέρες σιωπής και αποκάλυψε ότι πλέον βρίσκεται στη Ρωσία.

Ο μουσικός τονίζει ότι κατάφερε να επιβιώσει από το κύμα του τρόμου εναντίον των «φιλορώσων» στελεχών της αντιπολίτευσης και να δραπετεύσει από την χώρα σε ρεπορτάζ που τα κανάλια αποσιωπούν.

Ουκρανία: Η Βρετανία στέλνει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Stormer και τεθωρακισμένα

 Η κυβέρνηση της Βρετανίας σχεδιάζει να στείλει σύντομα στην Ουκρανία συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Stormer, τεθωρακισμένα εφοδιασμένα με εκτοξευτήρες πολλαπλών πυραύλων μικρού βεληνεκούς, μετά την έναρξη της επίθεσης της Ρωσίας για την κατάληψη του Ντονμπάς.

Κούρδοι: «Τιμωρήθηκαν 12 Τούρκοι εισβολείς στο Βόρειο Ιράκ»

 Το Κέντρο Τύπου  των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας – HPG, ανακοίνωσε ότι «12 Τούρκοι εισβολείς τιμωρήθηκαν όταν προσπάθησαν να προχωρήσουν στο Werxelê στην περιοχή  Αβασίν του βόρειου Ιράκ»

Αμερικάνοι στρατιωτικοί εκπαιδεύουν Ουκρανούς στη χρήση πυροβόλων

 Άμεσα αναμένεται να εκκίνηση της διαδικασίας εκπαίδευσης Ουκρανών στρατιωτών από Αμερικάνους στρατιωτικούς ειδικούς. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης στοχεύει στην εκμάθηση του τρόπου χρήσεις πυροβόλων Howitzer.

Αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες εκτός Ουκρανίας, σύμφωνα με δηλώσεις που παραχώρησε ανώτερος αξιωματούχος άμυνας των ΗΠΑ.

Διεθνής Τύπος: Ξεκίνησε η μάχη στο Ντονμπάς – Θύματα του Pegasus η Ντάουνινγκ Στριτ και Καταλανοί ηγέτες

 Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Η Ρωσία ξεκινά την εισβολή στην Ανατολή, λέει η Ουκρανία». Τα πλήγματα σε όλη τη χώρα εντείνονται ενώ επτά άνθρωποι σκοτώνονται στο Λβιβ, στα δυτικά της χώρας. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Η Ρωσία εξαπολύει την επίθεσή της στην Ανατολή». Ο Ζελένσκι λέει ότι η Μόσχα έχει ξεκινήσει τη νέα φάση του πολέμου καθώς πύραυλοι πλήττουν την πόλη Λβιβ,

ΗΠΑ: Συναγερμός με διαρροή χλωρίου σε εγκατάσταση της Dow Chemical – «Βρείτε καταφύγιο» λένε οι Αρχές

 Χλώριο διαρρέει από χημικό εργοστάσιο της εταιρείας Dow Chemical στη Λουιζιάνα και οι αρχές εξέδωσαν εντολή οι κάτοικοι της περιοχής να αναζητήσουν «καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται».

Η πολιτειακή αστυνομία της Λουιζιάνας έκλεισε αυτοκινητόδρομο κοντά στο εργοστάσιο και στις δύο κατευθύνσεις.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ . ΠΑΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ!

 Παυλος Πολακης
· 
ΑΚΟΥ ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ!!(γιατι μια του κλέφτη ,δυο του κλέφτη,τρεις και την κακή του μοιρα…) 
Ο Ν. Ανδρουλάκης έκανε δηλώσεις για το ποιος (δεν) θα αναλάβει την πρωθυπουργία, αλλά και για το τι (δεν) είναι προοδευτικό κόμμα (φωτό 1, 2). 
Άκου, λοιπόν, Νίκο Ανδρουλάκη: 

Τότε ήταν για τη χούντα, τώρα είναι για το Documento

 Τα τελευταία άρθρα που δημοσίευσε το περιοδικό «Index on Censorship» για την Ελλάδα χάνονται αρκετά χρόνια πριν, στη δεκαετία του ’70 και στα χρόνια της δικτατορίας. Το «Index» αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα θεματικά έντυπα, αφού εκδόθηκε αρχικά ως το περιοδικό της Διεθνούς των Συγγραφέων και Ακαδημαϊκών το 1972. Εκείνα τα χρόνια κάλυπτε ιδιαίτερα τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, η οποία βρισκόταν ακόμη υπό την μπότα των συνταγματαρχών. Ωστόσο η κάλυψη εκμηδενίστηκε κατά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.