Αμερικανική ανάλυση: «Το ρούβλι ανέβηκε 60% - Οι κυρώσεις κάνουν κακό στη Δύση και όχι στη Ρωσία»!

«Υπάρχει τάση αποδολαριοποίησης του πλανήτη»
Το ρούβλι έχει ανακτήσει τις περισσότερες απώλειες του και έχει γίνει το νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως τις τελευταίες ημέρες μετά την απόφαση του Κρεμλίνου να πουλάει φυσικό αέριο αλλά και όλες τις πρώτες ύλες έναντι ρωσικών ρουβλιών.
Συνεχίζει να κερδίζει και είναι 60 τοις εκατό πάνω έναντι του δολαρίου ΗΠΑ από τα χαμηλά στα οποία είχε πέσει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Το ρούβλι ανατιμήθηκε στα 83 ανά δολάριο εντός της Τρίτης έναντι του ιστορικού χαμηλού των 139 στις 7 Μαρτίου.

Αποπέμφθηκε ο επικεφαλής των γαλλικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών λόγω Ουκρανίας

 Υπολόγισε λάθος την αποφασιστικότητα των Αμερικανών να προκαλέσουν πολεμική κρίση

Ο επικεφαλής των γαλλικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών, στρατηγός Eric Vidaud, καρατομείται γιατί απέτυχε να προβλέψει τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως αναφέρουν γαλλικές πηγές.

Επτά μήνες αφότου ανέλαβε το ρόλο του, μια έκθεση αναφέρει ότι κατηγορήθηκε για «ανεπαρκή ενημέρωση» και «έλλειψη γνώσης των θεμάτων».

Σοκ στο Μαξίμου με τη δημοσκόπηση της MRB: Υπέρ της Ρωσίας οι Έλληνες

 

Ο Κ.Μητσοτάκης «πόνταρε» τα πάντα στην φιλοδυτική στάση και φαίνεται ότι θα το πληρώσει ακριβά

Υπέρ της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία δηλώνει η πλειονότητα των Ελλήνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB.

 Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης προκαλούν σοκ στο Μαξίμου, καθώς η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη έχει υιοθετήσει μια ξεκάθαρα φιλοδυτική στάση την οποία όμως αναμένεται να την «πληρώσει» και στις εκλογές.

Βίντεο: Τα ουκρανικά Buk όμορφα καίγονται από την ρωσική Αεροπορία

.. 

Άλλο ένα ουκρανικό αντιαεροπορικό σύστημα Buk καταστράφηκε από την συνεργασία ρωσικού drone με την ρωσική Αεροπορία.

To ρουμανικό Mig-21 καταρρίφθηκε από S-300 των Ουκρανών! - To ίδιο και το ελικόπτερο!

Η Ρουμανία επισήμως παραδέχτηκε ότι το ρουμανικό μχητικό MiG-21 που πριν επτά ημέρες χάθηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε κοντά στα ουκρανικά σύνορα, όπως και το ελικόπτερο που έσπευσε για τον εντοπισμό του, χτυπήθηκαν από την ουκρανική αεράμυνα που τα εξέλαβε ως ρωσικούς πυραύλους!

Η Ρουμανία ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας στοιχεία για τη χρήση του αντιαεροπορικού της πυραυλικού συστήματος S-300PS στις 2 Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Κεφαλονιά ... Το στολίδι του Ιονίου!

 Αρχοντική ομορφιά και ιδιαίτερα μέρη, σε καλούν για επίσκεψη!

Είναι το έκτο σε μέγεθος νησί της Ελλάδας και το μεγαλύτερο και πιο ορεινό νησί του Ιονίου. Σύμφωνα με την παράδοση, το όνομά της προέρχεται από τον πρώτο κάτοικο του νησιού, τον μυθικό ήρωα Κέφαλο. Η Κεφαλονία «έχει το ταλέντο» να μαγεύει τον επισκέπτη από το πρώτο κιόλας λεπτό, με την ομορφιά και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της.

Το Μουσείο Ακρόπολης καλωσορίζει την άνοιξη

 Το Μουσείο Ακρόπολης καλωσορίζει τους επισκέπτες του τη θερινή περίοδο με εκτεταμένο ωράριο λειτουργίας των εκθεσιακών χώρων από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο (Δευτέρα 8πμ-4μμ, Τρίτη έως Κυριακή 8πμ-8μμ, Παρασκευή 8πμ-10μμ), βραδιές στη βεράντα του εστιατορίου με θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη κάθε Παρασκευή και Σάββατο έως τα μεσάνυχτα και νέο κύκλο παρουσιάσεων στην αρχαιολογική ανασκαφή.

«Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης»

Με οδηγούς τους αρχαιολόγους του Μουσείου, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην αρχαιολογική ανασκαφή που, σαν ένα τεράστιο έκθεμα, απλώνεται στη βάση του μουσείου.

Λαμπερή έναρξη για το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

 Έπειτα από δύο χρόνια μακριά από τις αίθουσες, το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου (29 /3 - 6/4) πιστό στο καθιερωμένο ανοιξιάτικο ραντεβού του, σήκωσε αυλαία τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στο Παλλάς με την προβολή της ταινίας «Eiffel» («Άιφελ») του Μαρτέν Μπουρμπουλόν, παρουσία της ηθοποιού και προέδρου της Κριτικής Επιτροπής, Εμανουέλ Μπεάρ.


«Έρχομαι στην Ελλάδα όχι μόνο ως Γαλλίδα αλλά και ως το μικρό κοριτσάκι μιας Ελληνίδας γιαγιάς.

Πόλο: Δεύτερο ευρωπαϊκό στέμμα για τον Εθνικό - Κατέκτησε το Len Trophy με δύο νίκες επί της Ντουναουιβάρος!

 Με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο «σφράγισε» ο Εθνικός την κατάκτηση του LEN Trophy στην υδατοσφαίριση γυναικών.

Στον δεύτερο τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη την Τετάρτη (30/3) στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, οι «κυανόλευκες» επικράτησαν 14-9 της Ντουναουιβάρος και, σε συνδυασμό με τη νίκη τους με 12-8 στην Ουγγαρία, την περασμένη Παρασκευή (25/3), χάρισαν στον σύλλογο το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του, 12 χρόνια μετά την αντίστοιχη διοργάνωση του 2010.

Ρεκόρ προσέλευσης θεατών στο γυναικείο ποδόσφαιρο: 91.553 φίλαθλοι στο clasico Μπαρτσελόνα-Ρεάλ!

 Ιστορία γράφτηκε στο ισπανικό Clasico ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, για τα προημιτελικά του Champions League Γυναικών, όπου οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν με 5-2 της «βασίλισσας», κι έτσι με συνολικό απολογισμό τερμάτων 8-3 πήραν με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στα ημιτελικά.

Ερ. Παναθηναϊκός: Με ποσοστό 68,5%, υπερψηφίστηκαν οι τρεις συμβάσεις της «Διπλής Ανάπλασης» στο Βοτανικό

 Τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, υπερψήφισαν με ποσοστό 68,5% στην ψηφοφορία της Τετάρτης (30/3) τις τρεις συμβάσεις της «Διπλής Ανάπλασης» (με Δήμο Αθηναίων, ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι ΑΕΠ Ελαιώνα) και πλέον δόθηκε το τελικό «πράσινο φως» για να προχωρήσει και να υλοποιηθεί το πρότζεκτ, που είχε εξαρχής ως «αιχμή του δόρατος» την κατασκευή νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου κι εγκαταστάσεις του Α.Ο. στην περιοχή του Βοτανικού.

Με 2.051 ψήφους «υπέρ» και 934 ψήφους «κατά», σε σύνολο 2.994 ψηφισάντων -συν 5 λευκά και 4 άκυρα- ξεπεράστηκαν (με πολύ οριακή διαφορά)

Ιταλικά ΜΜΕ: Αναζωπυρώνουν τις ελπίδες για συμμετοχή της Εθνικής Ιταλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο

 Η απόφαση της Ομοσπονδίας του Ιράν να απαγορεύσει την παρουσία γυναικών στον αγώνα με τον Λίβανο, έδωσε τροφή για σενάρια αποκλεισμού από την FIFA και ελπίδες στους Ιταλούς για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Πρόκειται για μία θεωρία που αναπτύχθηκε στην Ιταλία από τα ΜΜΕ αναφορικά με την πιθανότητα οι «ατζούρι» να δώσουν τελικά το παρών στα γήπεδα του Κατάρ. 

Άλλωστε το Ιράν είχε λάβει μία αυστηρή προειδοποίηση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και το 2019 για το ίδιο ζήτημα. 

Πάροχοι Ρεύματος,Eλλάδα: :Κοιμήσου άφοβα εμείς στην κυβέρνηση ρε κουτό νοιαζόμαστε γιά σένα!!

 Καλημέρα δυο πραγματάκια φιλαράκια μου καλά, οι εταιρείες αυτή τη στιγμή έχουν σφίξει τη θηλιά στους καταναλωτές του ρεύματος και τους πνίγουν Σε λίγο θα πνίξουν και τους δήμους και μετά θα πνίξουν και την κυβέρνηση την κυβέρνηση όμως δεν τη νοιάζει γιατί θα φύγει σε λίγο και μάλιστα ο αρχηγός της κυβέρνησης έχει αποκτήσει και το 17 Ή και 20% της ΔΕΗ οπότε δεν έχει πρόβλημα ο ίδιος, Με μία κίνηση όμως αν θέλει να μας

Οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος «πνίγουν» τους δήμους

 Ρεπορτάζ: Αδάμ Αλεξόπουλος

Πολλά και συνεχώς αυξανόμενα είναι τα κρούσματα ασυδοσίας των ιδιωτικών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας απέναντι στα νοικοκυριά και τώρα... στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως καταμαρτυρούν οι νομικές ενέργειες πλειάδας δήμων έναντι των εταιρειών που διαχειρίζονται τον ενεργειακό «χρυσό».