Καιρός: Καταιγίδες, χαλάζι και σκόνη πλήττουν τη χώρα

Σήμερα αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα προβλέπονται τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις μεσημβρινές ώρες από τα νοτιοδυτικά οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Ελλάδα και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Τα καλύτερα tweet και memes για το φιάσκο των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

Από την Αθήνα μέχρι το Καράκας χιλιάδες χρήστες του ίντερνετ ανέβασαν memes για την ταπεινωτική αποτυχία των ΗΠΑ να επιβάλλουν ένα δικτάτορα στη Βενεζουέλα.
Στο παιχνίδι μπήκε ακόμη και ο υπουργός εξωτερικών της Βενεζουέλας, ο οποίος απαντούσε στα μηνύματα αξιωματούχων της κυβέρνησης Τραμπ, αλλά και στο νεοφασίστα πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο.
Στη Βενεζουέλα στο Twitter έγινε trend το μήνυμα #GuaidoOtraVezFracasó – Ο Γκουαϊδό απέτυχε για άλλη μια φορά.

Βενεζουέλα: τα video που δεν είδατε στα δελτία ειδήσεων

Η κάλυψη από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης των γεγονότων στη Βενεζουέλα τα τελευταία 20 χρόνια αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παραπληροφόρησης στην ιστορία.
Όταν βρεθήκαμε στο Καράκας για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ Make the economy scream συνειδητοποιήσαμε πως είναι να βλέπεις κάτι με τα ίδια σου τα μάτια και να διαβάζεις το ακριβώς αντίθετο στο BBC, το Associated Press, η το Reuters.
Η κατάσταση δεν θα μπορούσε φυσικά να είναι διαφορετική στο αποτυχημένο πραξικόπημα που πραγματοποιησαν στις 30 Απριλίου οι ΗΠΑ με τη βοήθεια του Χουάν Γκουαϊδό.

Boeing με 136 επιβάτες γλίστρησε και κατέληξε σε ποτάμι

Τρόμος προκλήθηκε στους επιβάτες ενός Boeing 737 το οποίο κατά τη διάρκεια προσγείωσης στον διάδρομο του αεροδρομίου Jacksonville στη Φλόριντα γλίστρησε και κατέληξε στο ποτάμι.
Σύμφωνα με τον Guardian το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από τον κόλπο του Γκουαντάναμο και μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό. Οι 136 επιβάτες βρίσκονται εκτός κινδύνου, εκ των οποίων οι 21 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένοι. Όπως ανέφεραν τα τοπικά Μέσα κατά τη διάρκεια της προσγείωσης υπήρχε έντονη καταιγίδα.