Τα πλοία μας σε δράση Εδώ και 50 χρόνια, ταξιδεύουμε με τα πλοία μας στους ωκεανούς του πλανήτη και αγωνιζόμαστε για περιβαλλοντική δικαιοσύνη. Μάθε περισσότερα.

 Γνώρισε την Genervest

Η νέα συνεταιριστική πλατφόρμα της Genervest είναι ένας ευέλικτος και δίκαιος τρόπος χρηματοδότησης έργων καθαρής ενέργειας από πολίτες

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ποιοι είμαστε

Ποιοι είμαστε

Από το 1991 μέχρι σήμερα, μέσα από τη δουλειά και τη συνεργασία, είμαστε στην πρώτη γραμμή με δυναμικές και αποφασιστικές δράσεις για την ενέργεια, τις θάλασσες και τη διατροφή μας για έναν δίκαιο και ειρηνικό πλανήτη.

Greenpeace & WWF ζητούν ενημέρωση από τα ΕΛΠΕ για τις σεισμικές έρευνες στον Κυπαρισσιακό

 Πρόσφατα, με έκπληξη και ανησυχία ενημερωθήκαμε για την παρουσία ερευνητικού σκάφους που διεξάγει σεισμικές έρευνες στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, σε σημεία εντός της περιοχής “οικόπεδο 10”, που έχει παραχωρηθεί στα ΕΛΠΕ για εκμετάλλευση. Σήμερα αποστείλαμε επιστολή από κοινού με το WWF Ελλάς στην εταιρεία καλώντας τη να μας ενημερώσει για την εξέλιξη αυτή, με δεδομένο ότι δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για τη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών σε ένα τόσο εύθραυστο οικοσύστημα, που προστατεύεται με Προεδρικό Διάταγμα από το 2018. 

20 Ιανουαρίου 2022

10 + 1 απίστευτες στιγμές του 2021 σε εικόνες

 Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, καταφέραμε να απαθανατίσουμε απίστευτες στιγμές που δείχνουν το γενναίο πνεύμα και την αποφασιστικότητα πολλών ακτιβιστών και εθελοντών, οι οποίοι ανέλαβαν δράση για τους ανθρώπους και τον πλανήτη, ακόμα και μέσα στην πανδημία.

Είδαμε ακτιβιστές του κλίματος να παίρνουν θέση και να προκαλούν παγκόσμιους ηγέτες να αναλάβουν πιο άμεσα και δραστικά μέτρα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται το κλίμα, ειδικά αφού το 2021 έγιναν νέα αρνητικά ρεκόρ ακραίων καιρικών φαινομένων παγκοσμίως.

Ο μεγαλύτερος χιονο-λαβύρινθος στον κόσμο

 Στη Snowlandia έχει δημιουργηθεί το μεγαλύτερο τουριστικό χειμερινό θέρετρο της Πολωνίας.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο λαβύρινθο χιονιού στον κόσμο. Η ιδέα που ξεκίνησε να υλοποιείται προ πανδημίας, το 2015, ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε στο κοινό στις 17 Ιανουαρίου. Ο λαβύρινθος λειτουργούσε σε έκταση 2.500 τετραγωνικών μέτρων και πλέον αύξησε την έκτασή του στα 3.000 τετραγωνικά μέτρα, όντας επισήμως ο μεγαλύτερος λαβύρινθος χιονιού στον πλανήτη.

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε χιονοθύελλα στον Λίβανο

 Ακόμη και το λιμάνι της Τύρου έκλεισε λόγω της έντονης καταιγίδας

Η χιονοθύελλα Hiba «χτυπάει» ανελέητα τον Λίβανο, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα και οδηγώντας στο κλείσιμο σχολείων σε όλη τη χώρα.

Διαλύουν το ΕΣΥ! Σε εξέλιξη το σχέδιο για κλείσιμο νοσοκομείων

 Η μεγάλη αναταραχή που έχει δημιουργήσει στη δημόσια υγεία ο κορωνοϊός φαίνεται πως αντιμετωπίζεται από το Μαξίμου ως μια… υπέροχη κατάσταση, η οποία δημιουργεί ευκαιρίες για την εφαρμογή του σχεδίου που περιλαμβάνει το κλείσιμο νοσοκομείων και την άλωση του ΕΣΥ από τους ιδιώτες.

Το γεγονός πως ο κορωνοϊός συνεχίζει να «ματώνει» την ελληνική κοινωνία με δεκάδες θανάτους σε καθημερινή βάση, ενώ την ίδια ώρα που οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ ξεπέρασαν ακόμα μία ημέρα τους 120, φαίνεται πως λίγο απασχολεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας. Γίνεται, πλέον, ξεκάθαρο πως το δίδυμο Πλεύρη – Γκάγκα έχει αναλάβει

Εστίαση: 50% μείωση τζίρου από το άτυπο lockdown!

 Η επιμελητηριακή κοινότητα έχει προτείνει μια σειρά από μέτρα, για να καταφέρουν οι επιχειρήσεις να παραμείνουν ανοιχτές

Μείωση της τάξης του 50% καταγράφεται στον τζίρο των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης, μετά την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων. Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ΚΕΕΕ και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, κάνοντας λόγο για ένα άτυπο lockdown.

Η. Γκιώνης: Είναι ένα τεράστιο κύκλωμα που υπάρχει χρόνια στη χώρα – Απειλές για τη ζωή του καταγγέλλει ο ακτιβιστής (video)

 Απειλές για τη ζωή του κατήγγειλε ότι δέχεται ο Ηλίας Γκιώνης. Ο ακτιβιστής, ο οποίος έκανε γνωστή στο πανελλήνιο την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στην Θεσσαλονίκη, μιλώντας στην ΕΡΤ αποκάλυψε ότι πίσω από αυτή την υπόθεση κρύβεται είναι ένα κύκλωμα που δρα πολλά χρόνια και εμπλέκεται σε εμπορία ανθρώπων, τζόγο, ναρκωτικά, όπλα ακόμη και πορνογραφικά σάιτ με ανηλίκους.

«Άνοιξαν» 5.805 στόματα θυμάτων έμφυλης βίας στη γραμμή SOS 15900 (video)

 Τα τελευταία χρόνια συγκλονιζόμαστε όλο και περισσότερο με την αγριότητα περιστατικών βίας που καταγγέλλονται ή εξιχνιάζονται αφού δυστυχώς πολλά καταλήγουν σε δολοφονίες. Οι ειδικοί αναφέρουν πως δεν έχουν αυξηθεί τα περιστατικά βίας, αλλά πλέον, οι δομές που υπάρχουν δίνουν τη δύναμη σε ένα θυματοποιημενο άτομο να βρει το κουράγιο να καταγγείλει τα όσα συμβαίνουν σε κλειστές πόρτες. Η κυρια Ειρήνη Κυριακή, επιστημονική επόπτρια δικτύου δομών της ΓΓΟΠΙΦ, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής “από τις 6” για τα περιστατικά κακοποιησης που αντιμετωίζει το ΚΕΘΙ.

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Η «Ελπίδα» παγώνει τη χώρα σε δύο φάσεις

 Σε δύο φάσεις έρχεται η κακοκαιρία που ξεκινά από το απόγευμα σήμερα και από τα βόρεια.

Στην 1η φάση του Σαββάτου κατεβαίνουν από βορρά προς νότο οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες και θα δώσουν χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και της κεντρικής Ελλάδας όμως τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένης διάρκειας και έντασης.

 Την Κυριακή ενώ στα ηπειρωτικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πολύ όμως χαμηλές θερμοκρασίες θα χιονίζει στην Εύβοια καθώς και στο Αιγαίο.

Πυρκαγιά σε κατάστημα εστίασης στο Μαρούσι – Καταστράφηκε ολοσχερώς

 Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε περίπου στις 7 το πρωί η πυρκαγιά που ξέσπασε σε κατάστημα εστίασης επί της οδού Κυπρίων Αγωνιστών στο Μαρούσι Αττικής. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο.

«Ιαματική Πηγή και Λίμνη Καϊάφα»: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του ακινήτου

 Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ), ανακοινώνει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή και Λίμνη Καϊάφα» στο Νομό Ηλείας

Σκοπός της πρόσκλησης, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι αφενός η ενημέρωση του ελληνικού και διεθνούς επενδυτικού κοινού για την πρόθεση της ΕΤΑΔ να προκηρύξει Διεθνή Διαγωνισμό για την μακροχρόνια αξιοποίηση του εν λόγω ακίνητου αφετέρου η προσέλκυση καινοτόμων και αναλυτικών προτάσεων για την αναβάθμιση και ποιοτική αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου.

Συνελήφθη δράστης ενόπλων ληστειών (Βίντεο – Ντοκουμέντο)

 Σεσημασμένος ήταν ο 31χρονος δράστης ενόπλων ληστειών που εντόπισε και συνέλαβε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Στο βίντεο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε η ΕΡΤ, ο δράστης πραγματοποιεί ένοπλη ληστεία σε ζαχαροπλαστείο στις 14 Ιανουαρίου στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή.