«Παγώνει» η εξαγορά του Twitter από τον Ίλον Μασκ

 «Παγώνει» προσωρινά η συμφωνία εξαγοράς του Twitter, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ίλον Μασκ σε ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η συμφωνία αναστέλλεται προσωρινά εν αναμονή στοιχείων που θα υποστηρίζουν τον υπολογισμό ότι οι ψευδείς λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν πράγματι λιγότερο από το 5% των χρηστών. Στον απόηχο της ανάρτησής του, η μετοχή του Twitter έπεσε 20% και ταυτόχρονα ενισχύθηκε η Tesla κατά 5%

Δημοψήφισμα γιά πολίτες της Νότιας Οσετίας θα απαντήσουν στο ερώτημα: «Υποστηρίζετε την ένωση Νότιας Οσετίας και Ρωσίας;».

 Ο σημερινός πρόεδρος της Νότιας Οσετίας, Ανατόλι Μπιμπίλοφ, υπέγραψε διάταγμα για τη διεξαγωγή εθνικού δημοψηφίσματος για την ένταξη αυτής της δημοκρατίας στη Ρωσία στις 17 Ιουλίου. Στο επικείμενο δημοψήφισμα, οι πολίτες της Νότιας Οσετίας θα απαντήσουν στην ερώτηση: «Υποστηρίζετε την ένωση Νότιας Οσετίας και Ρωσίας;».

Η Τουρκία μπλοκάρει την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

 Τι δήλωσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τοποθετήθηκε με σαφήνεια κατά της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ «παγώνοντας» την Ουάσιγκτον.

Δεν είναι ακόμα βέβαιο αν πρόκειται για κίνηση τακτικής προκειμένου να αποσπάσει ανταλλάγματα η Τουρκία ή κίνηση που

Οι Σουηδοί κάνουν πίσω για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ

 «Ανακρούουν πρύμνα» στην Σουηδία για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ μετά την προειδοποίηση της χρήσης πυρηνικών από την Ρωσία.

Πλέον κάνουν βήμα πίσω και δηλώνουν πως χρόνος υπάρχει.

«Όλοι θα ήθελαν να έχουμε περισσότερο χρόνο, επειδή είναι ένα τεράστιο ζήτημα», λέει στο γαλλικό Πρακτορείο ο σοσιαλδημοκράτης πρώην πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν. «Ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε πάντα το χρόνο που θα θέλαμε».

ΗΠΑ: «Ναυάγιο» στις συζητήσεις με την Ρωσία – «Δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα»

 «Κανένα πρόβλημα» δεν έλυσε η πρώτη επικοινωνία μεταξύ του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν και του Ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Σοϊγκού μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

«Η τηλεφωνική επικοινωνία δεν έλυσε κανένα ακανθώδες πρόβλημα ούτε οδήγησε σε άμεσες αλλαγές στα όσα κάνουν ή λένε οι Ρώσοι», δήλωσε σε δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Ρωσία: Σταματά τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία

 Σταματά τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας προς τη Φινλανδία η ρωσική εταιρεία κοινής ωφελείας Inter RAO, από το Σάββατο στις 01:00 τοπική ώρα.

Η ρωσική εταιρεία σταματά να εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα προς τη γειτονική χώρα καθώς τις τελευταίες ημέρες δεν έχει λάβει χρήματα για τις ποσότητες που εξήγαγε.

Ζελένσκι για Μακρόν: Μου ζήτησε παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία

 Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν φέρεται να ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογό του να κάνει υποχωρήσεις στον Βλαντιμίρ Πούτιν για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, ώστε να υπάρξει λύση στην πολεμική σύρραξη, σύμφωνα με τον Ζελένσκι

Στο «συρτάρι» μπαίνει το έκτο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας - Μεγάλο πλήγμα για Κομισιόν

 Στο συρτάρι φαίνεται να μπαίνει το 6ο πακέτο κυρώσεων που προωθούσε η Κομισιόν εις βάρος της Ρωσίας, καθώς οι Βρυξέλλες φαίνονται αδύναμες να παρακάμψουν τις αντιρρήσεις των κρατών μελών που αρνούνται πεισματικά να εφαρμόσουν τα κοινοτικά σχέδια περί πλήρους ενεργειακού απογαλακτισμού από το Κρεμλίνο.

Πούτιν: Η Δύση υποφέρει από τις κυρώσεις, όχι η Ρωσία

 Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι στην πραγματικότητα η Δύση υποφέρει περισσότερο από τη Ρωσία από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα λόγω της επίθεσης στην Ουκρανία, κάνοντας λόγο για μεγάλη ανθεκτικότητα της ρωσικής οικονομίας απέναντι στις «εξωτερικές προκλήσεις».

Αλλάζει πολιτική η Ρωσία: Ευρωπαϊκή ένταξη για την Ουκρανία… τέλος

 Ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολιάνσκι, τόνισε ότι η Μόσχα άλλαξε στάση σχετικά με τις προοπτικές ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ.

«Η ένταξη τώρα δεν μπορεί να είναι μέρος οποιασδήποτε ειρηνευτικής συμφωνίας», είπε χαρακτηριστικά ο διπλωμάτης στο Unherd News, σε σημερινή συνέντευξή του.

O Στρατός της Ρουμανίας μπήκε στην Μολδαβία και κατευθύνεται στη ρωσική Υπερδνειστερία

 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την ανακοίνωση της Μολδαβίας ότι δεν είναι πλέον ουδέτερη χώρα και ότι συντάσσεται με τη Δύση, καθώς ο ρουμανικός Στρατός κατευθύνεται προς της χώρα για ασκήσεις.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο ρουμανικά άρματα μάχης μπήκαν στην Μολδαβία και κατευθύνονται στη ρωσική Υπερδνειστερία.

Β.Παπαευαγγέλου: 4,7 εκατ. ευρώ πήρε εν μέσω κορωνοϊού η «ειδικός» της κυβέρνησης – Χορηγίες και από Pfizer

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία έχει αναλάβει την ενημέρωση των πολιτών για τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό πήρε εν μέσω πανδημίας 4.749.062.00 ευρώ.

Bloomberg: Το ρούβλι είναι το καλύτερο παγκόσμιο νόμισμα από τις αρχές του 2022

 Bloomberg: ruble is the best world currency since the beginning of 2022 #pravda #russia #ukraine english.pravda.ru/news/world/151


Bloomberg: Το ρούβλι είναι το καλύτερο παγκόσμιο νόμισμα από τις αρχές του 2022 #pravda #russia #ukraine english.pravda.ru/news/world/151
.

Ο Μεντβέντεφ λέει ότι υπάρχει κίνδυνος πυρηνικού πολέμου μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ

 

Medvedev says there is a risk of nuclear war between Russia and NATO #pravda #russia #ukraine english.pravda.ru/news/world/151


Ο Μεντβέντεφ λέει ότι υπάρχει κίνδυνος πυρηνικού πολέμου μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ

Η Ρωσία υπόσχεται στρατιωτική απάντηση σε περίπτωση που η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

 

Εντείνει τις επιθέσεις στο Ντονμπάς η Ρωσία – Αζοφστάλ: Νέες προσπάθειες για απομάκρυνση των πολιορκημένων

 Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο, που αναγώρισε πως έχουν προχωρήσει σε έλεγχο περαιτέρω εδαφών. Την ίδα ώρα γίνονται νεες συνομιλίες για την απομάκρυνση των πολιορκημένων Ουκρανών στρατιωτικών από το Αζοφστάλ.

Η Γερμανία δεν τάσσεται υπέρ της προμήθειας δυτικών μαχητικών στην Ουκρανία

 Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ εξέφρασε επιφυλάξεις για την αξίωση της Ουκρανίας να της διατεθούν δυτικά μαχητικά αεροσκάφη, ενόψει της συνόδου των επικεφαλής της διπλωματίας των κρατών της G7 στο θέρετρο Βάισενχαουζερ Στραντ, στις βόρειες γερμανικές ακτές.

Γκρεγκ Γιούντιν (Ρώσος φιλόσοφος) στην ΕΡΤ: Ο Πούτιν πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ δεν θα αντιδράσει σε πυρηνικό χτύπημα

 Την ανάγκη καθαρής, αποφασιστικής ενότητας από όλους όσοι αντιτίθεται στον πόλεμο για να τελειώσει, τόνιας ο Ρώσος πολιτικός φιλόσοφος Γκρεγκ Γιούντιν σε συνέντευξή του στην Κατερίνα Οικονομάκου για την εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά «Ανάλυσέ το» της ΕΡΤ1. Κατά τον Ρώσο πολιτικό φιλόσοφο, εάν υπάρχει αρκετή ενότητα και αποφασιστικότητα, τότε κάποια στιγμή θα γίνει φανερό ότι ο Πούτιν και η ρωσική πολιτική ηγεσία δεν μπορούν να κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο.