Super League: Παραμένει η ποινή υποβιβασμού

Οι ΠΑΕ που δεν θα πάρουν την άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, θα υποβιβάζονται αφού στο Δ.Σ. της Super League τη Δευτέρα, δεν πέρασε η πρόταση της ΠΑΕ ΑΕΚ για αλλαγή της ποινής.
Ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, είχε να κάνει με το αν θα ισχύσει η ποινή του υποβιβασμού για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε κάνει πρόταση για αλλαγή της συγκεκριμένης ποινής, κυρίως λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ομάδες τόσο λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος όσο κυρίως και λόγω της μη ύπαρξης κεντρικής διαχείρισης, συνεπώς και μειωμένων εσόδων, στα τηλεοπτικά.

Φονική πυρκαγιά στη Ρωσία: Ξεπερνούν τους 60 οι νεκροί, ανάμεσά τους δεκάδες παιδιά

Ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα εμπορικό κέντρο της ρωσικής πόλης Κεμέροβο έφθασε τους 64, ανακοίνωσε ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πουτσκόφ.
Τα περισσότερα θύματα είναι παιδιά.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε έναν από τους υψηλότερους ορόφους του εμπορικού κέντρου Zimnyaya Vishnya και πολλά από τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους βρίσκονταν σε κινηματογραφική αίθουσα.

Ερντογάν: Στρατηγικός στόχος της Τουρκίας η ένταξη στην ΕΕ

«Η Τουρκία διατηρεί τον στρατηγικό στόχο της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα συνεχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ», τόνισε την Δευτέρα λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου στη Βάρνα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η ηγεσία της ΕΕ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ, υποδέχεται απόψε τον πρόεδρο της Τουρκίας σε μια προσπάθεια να αναζωογονηθεί ο όλο και πιο δύσκολος διάλογος ανάμεσα στην Άγκυρα και τις Βρυξέλλες, σε μια σύνοδο που αναγγέλλεται τεταμένη.

Συγκρούσεις στη Βαρκελώνη μετά τη σύλληψη Πουτζντεμόν

Στους δρόμους βγήκαν χιλιάδες διαδηλωτές στη Βαρκελώνη καθώς και σε άλλες πόλεις της Βορειοανατολικής Ισπανίας, κρατώντας καταλανικές σημαίες, έπειτα από τη σύλληψη του πρώην προέδρου της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, στη Γερμανία.
Στη Βαρκελώνη οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ο Πουτζντεμόν είναι ο πρόεδρός μας» και «Ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενους». Ορισμένοι κρατούσαν πανό με τη φωτογραφία του Κ. Πουτζντεμόν.

Παιδιά τα περισσότερα θύματα στο εμπορικό κέντρο της Σιβηρίας

Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίσσεται από χθες βράδυ στη ρώσικη πόλη Κεμέροβο, όπου ξέσπασε φωτιά σε εμπορικό κέντρο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 64 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ανήλικοι. Εκφράζονται φόβοι ότι ανάμεσα στα θύματα μπορεί να είναι μία ολόκληρη τάξη δημοτικού.
Ο τραγικός απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί κι άλλο, αφού εκτιμάται ότι σοροί είναι παγιδευμένοι στα ερείπια, ενώ άγνωστοι είναι οι αγνοούμενοι. «Συνεχίζουμε τις προσπάθειες αναζήτησης και διάσωσης, υπάρχουν άνθρωποι που λείπουν» δήλωσε ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πουτσκόφ.

Σε βαρύ κλίμα η σύνοδος Ε.Ε. - Τουρκίας στη Βάρνα

Δύσκολη αναμένεται η σημερινή σύνοδος Ε.Ε. -Τουρκίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας με βασικά θέματα το προσφυγικό και τις ενταξιακές προοπτικές της γειτονικής χώρας. Στο «τραπέζι» και τα ζητήματα της κυπριακής ΑΟΖ και των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.
Η συνάντηση σημειώνεται μερικές ημέρες μετά τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, κατά την οποία οι Ευρωπαίοι ηγέτες καταδίκασαν τις «συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες» της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου έπειτα από αλλεπάλληλα επεισόδια.