Συρία: Οι μαχητές της YPG πιστώνουν στον Οτσαλάν τη νίκη τους στη Ράκα

Οι μαχητές της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας πίστωσαν στον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν τη νίκη τους επί του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα, απαντώντας μ' αυτόν τον τρόπο στις αμερικανικές επικρίσεις επειδή έπλεξαν το εγκώμιο ενός προσώπου που είναι φυλακισμένο στην Τουρκία για προδοσία.

Σ' ένα βίντεο στο οποίο εγκωμιάζεται η «ιδεολογική δύναμη» του Οτσαλάν, οι μαχητές της YPG απορρίπτουν τις αμερικανικές επικρίσεις για τους εορτασμούς της νίκης την περασμένη εβδομάδα στη Ράκα,

Super League.Πρώτος ο Ατρόμητος, 1-0 την ΑΕΚ στο άδειο ΟΑΚΑ

Ο Ατρόμητος σκαρφάλωσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, καθώς επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 8η αγωνιστική της Super League. Οι Περιστεριώτες που παραμένουν αήττητοι πήραν τη νίκη με γκολ του Ντάουντα στο 55ο λεπτό.

Στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ, λόγω τιμωρίας της ΑΕΚ, οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν να βρουν ρυθμό, με την Ένωση να διατηρεί την κατοχή, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Πέθανε ο Γουόλτερ Λάσαλι, ο άνθρωπος που έφερε το Όσκαρ του 'Ζορμπά' στην Κρήτη

Ο "φωτογράφος" του Ζορμπά είχε επιλέξει να ζει στον Σταυρό, τον τόπο όπου γυρίστηκε η θρυλική σκηνή με το συρτάκι
Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα λίγο μετά τις 6.30 το πρωί, ο βραβευμένος με Όσκαρ Γουόλτερ Λάσαλι.
Είχε τιμηθεί με το Όσκαρ Φωτογραφίας το 1964 για την ταινία "Αλέξης Ζορμπάς". Μεταξύ άλλων σκηνοθετών, συνεργάστηκε σε αρκετές ταινίες με τον Μιχάλη Κακογιάννη και τον Τζέιμς Άιβορι.

Ο Πάμπλο Νερούδα δεν πέθανε από καρκίνο – Τον δολοφόνησε η χούντα;

Μυστήριο εξακολουθεί να επικρατεί γύρω από την αιτία θανάτου του κομμουνιστή ποιητή Πάμπλο Νερούδα, λίγες μέρες μετά τη δικτατορία του Πινοσέτ και μία ημέρα πριν ο ποιητής αναχωρήσει για το Μεξικό όπου θα συνέχιζε τον αγώνα του κατά της Χούντας. Μια φωνή με παγκόσμια εμβέλεια που θα μετέφερε την κατακραυγή του λαού της Χιλής, δεν ήταν κάτι που το ήθελε ο δικτάτορας Πινοτσέτ.

Ο θάνατος του Πάμπλο Νερούδα –

Κόσοβο: Πρώτα τους βομβάρδισε… τώρα τους κλέβει τον ορυκτό πλούτο

Αφού πρώτα ισοπέδωσε την πρώην Γιουγκοσλαβία (για να προασπίσει υποτίθεται τα ανθρώπινα δικαιώματα της αλβανικής μειονότητας) τώρα έρχεται να αρπάξει τον ορυκτό πλούτο του Κοσόβου,  μιας περιοχής, στην οποία εκτιμάται πως υπάρχουν πάνω από 14 δισ. τόνοι λιγνίτη και άνθρακα.

Ο λόγος για τον Αμερικανό στρατηγό Γουέσλι Κλάρκ και την εταιρία “Envidity Energy”, την οποία διευθύνει. Η εταιρεία του κατέθεσε πρόταση ενδιαφέροντος για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του Κοσόβου και αναμένει την έγκριση της κυβέρνησης.