ΗΠΑ -Η NASA εκτόξευσε τον Delta II

Το διαστημικό σκάφος θα βοηθήσει σημαντικά στην πρόγνωση ακραίων καιρικών φαινόμενων..
Νέα εκτόξευση πυραύλου από την NASA .Πρόκειται για προηγμένο διαστημκό σκάφος που ανήκει στην Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ Απεβίωσε ο Μάλκομ Γιανγκ - Ιδρυτικό μέλος των AC/DC


Σε ηλικία 64 ετών απεβίωσε ο Μάλκομ Γιανγκ ιδρυτικό μέλος των AC/DC. Τα τελευταία τρία χρόνια ο Γιανγκ υπέφερε από άνοια. Ο θρυλικός κιθαρίστας αντικαταστάθηκε το 2014 από τον ανιψιό του, Στιβ, κατά την τελευταία περιοδεία του συγκροτήματος που είχε τον τιτλο Rock Or Bust. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας του, ο Γιανγκ «Πέθανε εν ειρήνη,

Νεκρός ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας

Ο Χοσέ Μανουέλ Μάθα άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αργεντινής..
Ακέφαλη έμεινε η γενική εισαγγελία της Ισπανίας, που είχε ξεκινήσει τις διώξεις κατά των Καταλανών ηγετών, μετά την απόφασή τους για ανεξαρτητοποίηση.
Ο επικεφαλής της, γενικός εισαγγελέας Χοσέ Μανουέλ Μάθα, έχασε τη ζωή του στην Αργεντινή, όπου είχε μεταβεί για να παρακολουθήσει συνέδριο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε εισαχθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο λόγω μόλυνσης στο νεφρό.

Αποχωρεί ο ιστορικός ηγέτης του Σιν Φέιν Τζέρι Ανταμς

Την αποχώρησή του το 2018 από την ηγεσία του Σιν Φέιν μετά από 34 χρόνια ανακοίνωσε ο ιστορικός ηγέτης του κόμματος Τζέρι Άνταμς, ολοκληρώνοντας έτσι τη μεταβίβαση της πρώην πολιτικής πτέρυγας του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού στη νέα γενιά.
«Το να είσαι ηγέτης σημαίνει να ξέρεις πότε έρχεται η στιγμή για αλλαγή και αυτή η στιγμή είναι τώρα. Πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου παίκτη της ομάδας. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους ηγέτες που εκλέξαμε και στους ηγέτες της επόμενης γενιάς.

$400M yacht owned by billionaire Putin ally docks in Florida days before Trump’s arrival

Ένα από τα πιο ακριβά γιοτ του κόσμου, που ανήκη σε Ρώσο δισεκατομμυριούχο με στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο, έφτασε σε ημέρες Palm Beach μπροστά από την άφιξη του Προέδρου Trump.

Το Eclipse 533 ποδιών είναι εξοπλισμένο με πισίνα, ελικοδρόμιο, υποβρύχιο και χώρο για πλήρωμα 92 ατόμων.

Το μεγα-γιοτ, που ανήκε στον Ρωσο ολιγαρχη Ρωμαίν Αμπράμοβιτς και αξίζει από 400 έως 500 εκατομμύρια δολάρια, έφτασε στη Φλόριντα την Παρασκευή, σύμφωνα με το Palm Beach Post .

Argentina may have received signals from missing submarine

BUENOS AIRES, Αργεντινή - Το Ναυτικό της Αργεντινής ανίχνευσε επτά σύντομες δορυφορικές κλήσεις αργά το Σάββατο, σύμφωνα με τις οποίες οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι προέρχονται από υποβρύχιο με 44 μέλη πληρώματος που δεν είχαν ακουστεί για τρεις ημέρες.

Η προσπάθεια επικοινωνίας "δείχνει ότι το πλήρωμα προσπαθεί να αποκαταστήσει την επαφή, γι 'αυτό προσπαθούμε να εντοπίσουμε την πηγή των εκπομπών",

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 19-11-2017
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ, ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΔΥΤΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΕΛΑΓΗ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.

Ο κυκλώνας «Ζήνων» πλήττει τη χώρα – Ισχυροί υδοστρόβιλοι σε Ζάκυνθο και Κρήτη (εικόνες – video)

Την εμφάνισή του έκανε ο μεσογειακός κυκλώνας “Ζήνων” στη χώρα, καθώς δύο μεγάλοι υδοστρόβιλοι έπληξαν τη Ζάκυνθο και την Κρήτη. Συγκεκριμένα, ένας μεγάλος υδροστρόβιλος σχηματίστηκε στη Ζάκυνθο το μεσημέρι του Σαββάτου.
Πρόκειται για ένα φαινόμενο που καταγράφεται ολοένα και συχνότερα τα τελευταία χρόνια στο Ιόνιο, Μέχρι αργά το μεσημέρι του Σαββάτου δεν είχαν αναφερθεί ζημιές από την κακοκαιρία στη Ζάκυνθο.

Απεγκλωβίστηκαν τέσσερα άτομα μέσα από αυτοκίνητα σε παραλιακές περιοχές του Δρεπάνου και του Ρίου

Στον απεγκλωβισμό τεσσάρων ατόμων μέσα από δύο ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα που είχαν ακινητοποιηθεί σε παραλιακούς δρόμους προχώρησαν το πρωί άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το αυτοκίνητο που οδηγούσε μία γυναίκα ακινητοποιήθηκε σε παραλιακό δρόμο του Δρεπάνου της Πάτρας, καθώς το οδόστρωμα είχε καλυφθεί με νερό που ερχόταν από τη θάλασσα, λόγω του μεγάλου κυματισμού.

Δημήτρης Παπαχρήστος: Η φωνή του Πολυτεχνείου σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στη HuffPost Greece

Μια γυναίκα σταματά για να τον χαιρετήσει- του μιλάει (και αυτός σε εκείνη) με τον μοναδικό και ελευθέριο τρόπο των φίλων από τα παλιά αλλά και πραγματικών συντρόφων μέχρι σήμερα. «Γράψε ότι όσο ζούμε θα θυμόμαστε τα λόγια του εκείνες τις ημέρες», λέει η γυναίκα φεύγοντας. Και όπως αυτή ξεμακραίνει, ο Δημήτρης Παπαχρήστος, με την ίδια νευρώδη φωνή που ακούγονταν το Νοέμβρη του ’73 από την Πατησίων σε όλη την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο τελικά, μου λέει ότι αυτή η κυρία με τα άσπρα μαλλιά εκείνες τις ίδιες μέρες ήτανε έγκλειστη στις φυλακές Αβέρωφ.