Αυστρία: Αλληλέγγυοι με τη νέα ελληνική κυβέρνηση οι Σοσιαλδημοκράτες


Την αλληλεγγύη του προς το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε σύσσωμο το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Αυστρίας, το οποίο ηγείται της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα.

INDEPENTENT Αποκάλυψη: Με πτυχίο - «μαϊμού» το βιογραφικό του Γερούν Ντάισελμπλουμ

«Μαϊμού» - πτυχίο φαίνεται ότι είχε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιρλανδικό Indepentent. Οπως αναφέρει το άρθρο, στο βιογραφικό του ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε ένα πτυχίο που δεν απέκτησε ποτέ!

Πιθανή η σύγκληση έκτακτου Eurogroup την προσεχή Τετάρτη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε ευρωπαικό επίπεδο προκειμένου να βρεί κοινά αποδεκτή λύση στο  ελληνικό ζήτημα.
Οπως μεταδόθηκε την Τρίτη, σύμφωνα με πηγές που συμμετέχουν στις συζητήσεις που διεξάγονται, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να συναντηθούν την Τετάρτη 11η Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, την παραμονή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η ιταλική γραβάτα που έκανε δώρο ο Ρέντσι στον Τσίπρα

Ένα ιδιαίτερα συμβολικό δώρο έκανε ο ιταλός πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα, μετά το πέρας της κοινής συνέντευξης Τύπου. Μια ιταλική γραβάτα, για να την φορέσει ο πρωθυπουργός όταν βγει από το πρόγραμμα.

Αντιδρά το ΠαΣοΚ στην επεναξέταση του διαγωνισμού για τα 20 «οικόπεδα»!!!

Ξαναστέκεται στα πόδια του το ΠαΣοΚ έπειτα από τη βαριά ήττα που υπέστη στις εκλογές. Το μεσημέρι υπήρξε συνεδρίαση των στελεχών του κόμματος με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και συγκροτήθηκε εξ αρχής η Επιτροπή Παρακολούθησης Κυβερνητικού Εργου με συνοντιστές τους Χρήστο Πρωτόπαπα και Τάκη Ρήγα.

Oκτώ πρώην στελέχη του Ποταμιού στηρίζουν Τσίπρα

Οκτώ πρώην στελέχη του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, Το «Ποτάμι», στηρίζουν με επιστολή τους την προσπάθεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, δηλώνοντας παρών ως
απλοί πολίτες στην προσπάθεια αυτή.
Καταγγέλλουν παράλληλα την αντιπολίτευση για καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας είς βάρος του ελληνικού λαού και τονίζουν ότι η αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου είναι βασική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας.

Σούρλας: Με εγκύκλιο του Θεοχάρη «διαγράφηκαν» πρόστιμα και φόροι Επίθεση στον πρώην γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων - Κάνει λόγο για εκατ. ευρώ

Επίθεση στον πρώην γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη εξαπέλυσε ο Γιώργος Σούρλας, που κατέχει τη θέση του γενικού γραμματέα Διαφάνειας στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αφορμή στάθηκε η δήλωση Θεοχάρη ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων του για την είπραξη φόρων, δεχόταν απειλές.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Σούρλας ερωτά:

Spiegel: Εχει έρθει η ώρα για αμοιβαίες παραχωρήσεις για το χρέος της Ελλάδας

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα καθιστά περισσότερο ξεκάθαρη από ποτέ την ανάγκη για μια νέα προσέγγιση στην Ευρώπη» γράφει σε άρθρο του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, υπογραμμίζοντας ότι η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πρέπει να δείξει ευελιξία στις διεργασίες αναζήτησης ενός συμβιβασμού με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σάιμον Τζένκινς: «Ο Βαρουφάκης μοιάζει κανονικός άνθρωπος, ευτυχώς»

«Επιθυμούμε οι τραπεζίτες να τρομοκρατούνται από αυτόν» γράφει ο σχολιαστής του Guardian
Τεράστιο χάσμα έχει ανοίξει στον κόσμο της οικονομικής διπλωματίας. Αυτή τη φορά δεν αφορά την διάσωση ή μη της Ελλάδας αλλά το πώς πρέπει να ντύνεται ο έλληνας υπουργός Οικονομικών όταν επισκέπτεται τον βρετανό ομόλογό του, Τζορτζ Όσμπορν, γράφει ο Σάιμον Τζένκινς στον «Guardian».

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα - Ρέντσι στη Ρώμη

Σε εξέλιξη είναι στη Ρώμη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.
Η συνάντηση εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλει η Αθήνα να κερδίσει συμμάχους στην διεκδίκηση μιας «νέας συμφωνίας» με τους εταίρους που θα αντικαθιστά την «τοξική λιτότητα» με την προοπτική ανάπτυξης.

«Έκρηξη» 11,6% στο Χρηματιστήριο και πτώση στα spreads μετά την κυβερνητική στροφή στον πραγματισμό

Στις 843,68 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στις 17:15 αναπληρώνοντας σημαντικό μέρος των απωλειών που είχε καταγράψει από την αρχή του χρόνου
Η εγκατάλειψη της θέσης για "κούρεμα" του χρέους από την ελληνική κυβέρνηση εξελήφθη από τις αγορές ως μια στροφή στον πραγματισμό, άνοιξε το δρόμο για συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών

Σούρλας προς Θεοχάρη: Μετά από πίεση εξέδωσες εγκύκλιο για να μην εισπραχθούν πρόστιμα για off shore;

Ο Γ.Γ. Διαφάνειας «καρφώνει» τον βουλευτή του Ποταμιού μετά τις καταγγελίες που έκανε ότι δεχόταν απειλές κατά τη θητεία του ως ΓΓ Εσόδων
Ερωτήματα για εγκύκλιο που εξέδωσε ο πρώην ΓΓ Εσόδων και νυν βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης διατυπώνει ο ΓΓ Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας μετά τις καταγγελίες του πρώτου ότι δέχθηκε απειλές κατά τη διάρκεια της θητείας του.

H «ΑΠΕΙΛΗ» ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Η... ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΚΙΝΗΣΗ - ΜΑΤ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο Αμερικανός Πρόεδρος παίρνει μια «ξεκάθαρη» θέση έναντι του ελληνικού προβλήματος και ζητά ψυχραιμία και εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, χωρίς να συνεχίζεται από πλευράς της Γερμανίας η συντριβή του κοινωνικού ιστού.

ΜΕΡΚΕΛ: ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ- ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Η γερμανίδα καγκελάριος δεν έχει κανένα σχόλιο για τις προτάσεις που έχει υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση για το χρέος, όπως τουλάχιστον μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

BLOOMBERG: Η ΜΕΡΚΕΛ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ... ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα με το Bloomberg, περιμένει πως οι συζητήσεις με την Ελλάδα θα διαρκέσουν μήνες, «μέχρι η χώρα να ξεμείνει από χρήματα», αποκάλυψε σήμερα Τρίτη, 3/2/15 άτομο από το περιβάλλον της Μέρκελ.

Βίντεο καταγράφει την επικίνδυνη προσπάθεια αεροπλάνου να προσγειωθεί (vid+pics)

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες έχουν αναγκάσει τους πιλότους των επιβατικών αεροπλάνων να προσπαθούν να τα προσγειώσουν κόντρα στους ανέμους, που καθιστούν το έργο τους άκρως επικίνδυνο

Αυστραλία Manny, all the money. Ομογενής κέρδισε 1.385.500 δολάρια σε τουρνουά πόκερ

Ο Έλληνας ομογενής που κέρδισε 1.385.500 δολάρια Αυστραλίας σε τουρνουά πόκερ. Βγήκε πρώτος μεταξύ 648 παικτών (Pic)
Το εντυπωσιακό ποσό των 1.385.500 δολαρίων Αυστραλίας κέρδισε ένας ομογενής στο μεγάλο τουρνουά πόκερ Aussie Millions που διεξήχθη Crown Casino της Μελβούρνης.

Περπάτησαν 25 χλμ στα χιόνια για να φτάσουν σε εγκλωβισμένη οικογένεια

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση της 7ης ΕΜΑΚ στην περιοχή του Προυσού στην Ευρυτανία
Η αποστολή της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία ήταν να φτάσουν στο χωριό Πρόδρομος, όπου υπήρχε ένα παιδάκι 2,5 ετών μαζί με τον παππού και τη γιαγιά.

Το έγκλημα της λιτότητας. "Έσωσαν" την Ελλάδα, αλλά οδήγησαν στην αυτοκτονία τους Έλληνες

Δραματικά στοιχεία για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα από το 1983 έως το 2012. Πώς σχετίζονται με τα γεγονότα που συνδέθηκαν με τα προγράμματα λιτότητας από το 2008 και μετά
Τα ενισχυμένα μέτρα λιτότητας που ελήφθησαν τον Ιούνιο του 2011 στην Ελλάδα ως απάντηση στην κρίση του δημόσιου χρέους, μεταφράσθηκαν σε μια άνοδο κατά ένα τρίτο των αυτοκτονιών στη χώρα, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Έπεσε ο φράχτης του Έβρου: Ο Σαμαράς τον έχτιζε, η φύση τον παρέσυρε

"Έπεσε" ο φράχτης του Έβρου από τα ορμητικά νερά. Δείτε τις φωτογραφίες (Pics)
Πολλαπλές καταστροφές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει τη βόρεια Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.

Νέο κύμα χιονιά στις ΗΠΑ, επτά νεκροί Από το Σικάγο μεταφέρεται βορειοανατολικά το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες μέρες τις Ηνωμένες Πολιτείες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βοστώνη, το Σικάγο έχει σημειώσει… ρεκόρ σε χιονόπτωση και κρύο και περνά τον χειρότερο Φεβρουάριο όλων των εποχών και το κύμα κακοκαιρίας φαίνεται να μεταφέρεται σταδιακά στα βορειοανατολικά έχοντας ήδη αφήσει 7 νεκρούς.

Ρεκόρ τηλεθέασης στο Super Bowl Ήταν από τις πιο επιτυχημένες βραδιές των τελευταίων ετών για τον τελικό του Super Bowl

Τα 114,4 εκατομμύρια έφτασε ο αριθμός των ατόμων που παρακολούθησαν τον τελικό του Super Bowl την Κυριακή. Ακόμη περισσότεροι συντονίστηκαν με το NBC που μετέδιδε τον αγώνα του ράγκμπι, στο ημίχρονο του παιχνιδιού για να παρακολουθήσουν το απίστευτο σόου της Κέιτι Πέρι.

Φιντέλ: Πρώτες φωτο μετά τις φήμες για τον θάνατό του Ο Φιντέλ ζει και είναι καλά... Cuba publishes first photos of Fidel Castro in nearly 6 months

Ο  Φιντέλ ζει και είναι καλά. Η  επίσημη εφημερίδα Granma και άλλα κουβανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν  το βράδυ της Δευτέρας τις πρώτες εδώ και σχεδόν έξι μήνες φωτογραφίες του Φιντέλ Κάστρο, επιδιώκοντας να σταματήσουν τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του.

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης αναλαμβάνει το τιμόνι του ΤΧΣ

Η νέα διοίκηση του ΤΧΣ και οι πληροφορίες που θέλουν τον οικονομολόγο, πρώην ευρωβουλευτή και εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ στο ...τιμόνι.
Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει τις παραιτήσεις της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, σειρά παίρνει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σόρος: Οι Γερμανοί και ο Σόιμπλε έκαναν μαντάρα τη διάσωση της Ελλάδας

Αιχμηρός κατά της Γερμανίας και της Αγκέλα Μέρκελ εμφανίζεται ο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος υποστηρίζει πως ο Βόλφκγανγκ Σόιμπλε «τα έκανε μαντάρα με την Ελλάδα»- Ζητά ένα δεύτερο σχέδιο Μάρσαλ

Ρήγμα στην Ευρώπη: Η Γερμανία και ο ρόλος των προθύμων

Η συζήτηση για αλλαγή πορείας της ευρωζώνης έχει αρχίσει με αφορμή τα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης για ελάφρυνση του χρέους και για κατάργηση της τρόικας.

Ιταλία: «Οι πολιτικές λιτότητας έχουν πεθάνει»

«Oι πολιτικές λιτότητας χωρίς ανάπτυξη έχουν πεθάνει» ανέφερε ο Ιταλός υφυπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης Γκρατσιάνο Ντελρίο, σε συνέντευξή του στην Ιταλίδα δημοσιογράφο Λίλι Γκρούμπερ και την τηλεοπτική εκπομπή Otto e Mezzo.

Ευκλ. Τσακαλώτος: Η Δημοκρατία μετράει, δεν μπορεί να γίνεται στην Ευρώπη ότι θέλει ο κ. Σόιμπλε (Video)

Ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν θετικά μηνύματα καθώς όπως είπε «τους έχουμε εκπλήξει» με τα επιχειρήματα μας. Επιπλέον πρόσθεσε ότι η Δημοκρατία μετράει στην Ευρώπη και δεν μπορεί να γίνεται ότι θέλει ο κ. Σόιμπλε.

Βαρουφάκης στους FT: Αντικατάσταση χρέους με νέα ομόλογα, βάσει ανάπτυξης

Δύο τύπους νέων ομολόγων προτείνει η κυβέρνηση - Ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ ζήτησε επιπλέον έκδοση εντόκων €10 δισ. - Τσακαλώτος: Η επιμήκυνση, που μας είχαν προτείνει, είναι επί της ουσίας κούρεμα
Σε διευκρινίσεις προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης,

Πώς αξιολόγησαν 237.000 τουρίστες τα ελληνικά ξενοδοχεία το 2014

Συγκεντρώνουν υψηλούς βαθμούς ικανοποίησης, ξεπερνώντας ανταγωνιστικούς τους προορισμούς - Στο σύνολο της χώρας, τα 5άστερα ξενοδοχεία συγκεντρώνουν τις υψηλότερες βαθμολογίες (άνω του 86%) και ακολουθούν τα ξενοδοχεία τριών αστέρων με ποσοστό ικανοποίησης λίγο υψηλότερο του 83%
Υψηλούς βαθμούς ικανοποίησης συγκεντρώνουν τα ελληνικά ξενοδοχεία, ξεπερνώντας μάλιστα ανταγωνιστικούς τους προορισμούς.

Χουντής: Στην οικονομική θέση για Ρώμη διαβάζοντας «Αυγή»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα δώσει το «παρών» στη συνάντηση Τσίπρα-Ρέντσι
Στην οικονομική θέση της πρωινής πτήσης για Ρώμη και διαβάζοντας την Αυγή,

Πως θα γίνει και ποιους αφορά η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

Αργά αλλά σταθερά βήματα πραγματοποιεί το υπουργείο Εργασίας στην άνοδο του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, υπό τον φόβο, όπως αναφέρει η "Καθημερινή" της δημιουργίας "σοκ" στην εγχώρια οικονομία.

«Πρόσφορο έδαφος» αναμένει η κυβέρνηση στην συνάντηση με τον Ρέντσι

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η δήλωση του κ. Ρέντσι στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL 102.5 ότι πρέπει να μεταθέσουμε την κουβέντα από την πολιτική της λιτότητας προς την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, είναι θετικό μήνυμα εν όψει της συνάντησης
Το βάρος στην συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι ρίχνει τώρα η κυβέρνηση.

Νέο double double από Αντετοκούνμπο και νίκη των Μπακς επί των Ράπτορς με 82-75

Με 12 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ και παρέα με τον Μίντλετον που πέτυχε 25 πόντους
Ο διεθνής φόργουορντ ήταν και πάλι σε σούπερ βραδιά πιάνοντας διψήφια νούμερα σε δύο στατιστικές κατηγορίες για δεύτερο σερί ματς, τελειώνοντας την αναμέτρηση στο Τορόντο με 12 πόντους (4/8 δίποντα, 4/8 βολές) και 12 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε 3 ασίστ και έκανε 2 κοψίματα.

Emily Maitlis Αυτή είναι η «αγενής» δημοσιογράφος του BBC που συγκρούστηκε με τον Βαρουφάκη

Η 43χρονη ξανθιά παρουσιάστρια φημίζεται για το «δηλητηριώδες» στυλ της - Ο υπουργός Οικονομικών δεν δίστασε να της επιτεθεί on air για τον τρόπο που χειριζόταν τη συζήτησή τους
Την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών προσπαθούσε να βάλει σε μια τάξη τα όσα είχε δηλώσει λίγες ώρες πριν στον πρόεδρο του Eurogroup, κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα, ο κ. Βαρουφάκης ήρθε αντιμέτωπος με ένα άλλο πρόβλημα.