Ένας παγκόσμιος πόλεμος σε αριθμούς που προκαλούν ίλιγγο: 54 κράτη κατά της Ρωσίας!

 Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε επίσης ότι μια ομάδα περισσότερων από 500 διαστημικών οχημάτων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εργάζεται προς το συμφέρον των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτά περιλαμβάνουν πάνω από 70 δορυφόρους αναγνώρισης, με τους υπόλοιπους να είναι εμπορικά οχήματα διπλής χρήσης.

Επιπλέον, περισσότερα από 20.000 δορυφορικά τερματικά του δορυφορικού συστήματος Starlink είναι διαθέσιμα για το Κίεβο.

Η Τουρκία ετοιμάζεται για τους BRICS: Διπλωμάτες άνευ γνώσης Αγγλικών ετοιμάζει ο Χ.Φιντάν! – Μέσα τα ρωσικά!

 Ο Nuh Yılmaz, βοηθός του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Hakan Fidan, ανακοίνωσε τις κατευθύνσεις με στόχο την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου και των πολιτικών ανθρώπινου δυναμικού του υπουργείου.

Σύμφωνα με τον Yılmaz, αυτές οι πρωτοβουλίες σηματοδοτούν μια επερχόμενη αλλαγή στις προϋποθέσεις για τους επίδοξους διπλωμάτες.

Σε μια πρόσφατη δήλωση άφησε να εννοηθεί η πιθανότητα μελλοντικών αλλαγών,

Παραδοχή Β.Ζαλούζνι: Κτυπήθηκαν κρίσιμες στρατιωτικές και βιομηχανικές υποδομές – Εκρήξεις σε 108 περιοχές

 Ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα σε κρίσιμες στρατιωτικές και βιομηχανικές υποδομές της Ουκρανίας προκάλεσε η σημερινή πυραυλική επίθεση της Ρωσίας, η οποία διήρκεσε πάνω από 2 ώρες.

Τα πυραυλικά «χτυπήματα» επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Bαλερί Ζαλούζνι , ο οποίος σε ανάρτηση του στο Telegram έκανε λόγο για ζημιές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

«Κρίσιμες υποδομές, αστικές, βιομηχανικές και στρατιωτικές δέχθηκαν επίθεση» ανέφερε ο Ζαλούζνι χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους στόχους που επλήγησαν.

Η ρωσική Αεροπορία διέρρηξε την ΝΑΤΟϊκή αεράμυνα της Ουκρανίας εκτοξεύοντας πύραυλο κρουζ με ενσωματωμένα αντίμετρα!

 Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο η οποία χρησιμοποίησε σε εμπόλεμη ζώνη πύραυλο κρουζ με ενσωματωμένα αντίμετρα για την διάρρηξη της ΝΑΤΟϊκής αεράμυνας του Κιέβου.

Το βίντεο είναι άκρως εντυπωσιακό ενώ δημιουργεί εύλογα ερωτήματα:

Για πρώτη φορά στην πυραυλική ιστορία ένα βλήμα χρησιμοποίησε κατά την πτήση του σύστημα αυτοπροστασίας με άφεση μείγματος φωτοβολίδων και αερόφυλλων για την παραπλάνηση αντιαεροπορικών βλημάτων.

Βίντεο: Βαλλιστικοί πύραυλοι KN-23 και KN-24 της Βόρειας Κορέας βομβαρδίζουν ουκρανικές θέσεις σε Χάρκοβο και Ζαπορίζια – Απειλές από Βρετανία

 Βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα δείχνει τον ρωσικό Στρατό να πλήττει με βορειοκορεατικούς βαλλιστικούς πυραύλους ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις στο Χάρκοβο. Υπό διερεύνηση είναι ένα δεύτερο κτύπημα των ρωσικών ΕΔ αυτή τη φορά στην Ζαπορίζια.

Ουκρανοί και Αμερικανοί έχουν συλλέξει συντρίμμια του πυραύλου προσπαθώντας να πιστοποιήσουν την παραλλαγή των πυραύλων που έδωσε η Βόρεια Κορέα στην Ρωσία.

Τραγική η κατάσταση στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι διέλυσαν την καρδιά του ενεργειακού συστήματος – Χωρίς ρεύμα πάνω από 1.000 πόλεις και χωριά!

 Η εταιρία διαχείρισης του ενεργειακού δικτύου στην Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών (και των ρωσικών βομβαρδισμών) πάνω από 1.000 πόλεις και χωριά σε εννέα περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και κάλεσε τους κατοίκους να κάνουν οικονομία στην κατανάλωση, καθώς το σύστημα ενέργειας έχει αποδυναμωθεί από τα ρωσικά πλήγματα.

Η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος ήταν στα υψηλότερα επίπεδα αυτής της εβδομάδας, καθώς οι θερμοκρασίες υποχώρησαν περίπου στους μείον 15 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας, δήλωσε η εταιρία Ukrenergo.

Εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές ξεκίνησε στη Σλοβακία· θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαρτίου

 ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ, 9 Ιανουαρίου - RIA Novosti. 

Η εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές ξεκίνησε στη Σλοβακία· θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαρτίου, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, και η ανάδειξη υποψηφίων θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιανουαρίου, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. 

«Η προεκλογική εκστρατεία ξεκίνησε στις 9 Ιανουαρίου, η προθεσμία για την υποβολή υποψηφίων λήγει στις 30 Ιανουαρίου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας.

Ρωσία Ένα drone που εκτόξευσαν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις καταρρίφθηκε στον ουρανό πάνω από την περιοχή του Μπριάνσκ

 ΜΟΣΧΑ, 9 Ιανουαρίου/ Radio Sputnik 

Το ουκρανικό drone καταστράφηκε στον ουρανό πάνω από την περιοχή του Μπριάνσκ, δεν υπήρξαν θύματα ή καταστροφές, δήλωσε ο περιφερειάρχης Alexander Bogomaz. "

"Μια προσπάθεια από Ουκρανούς τρομοκράτες να πραγματοποιήσουν επίθεση χρησιμοποιώντας UAV σταμάτησε.

 Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου αεροσκάφους καταστράφηκε πάνω από την περιοχή Bryansk από δυνάμεις αεράμυνας του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας", έγραψε ο επικεφαλής της περιοχής στην Κανάλι Telegram.

Rogov: Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις βομβαρδίζουν το Tokmak στην περιοχή Zaporozhye, τα συστήματα αεράμυνας λειτουργούν

 ΣΙΜΦΕΡΟΠΟΛ, 9 Ιανουαρίου - RIA Novosti.

Το σύστημα αεράμυνας αποκρούει επίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων στην πόλη Tokmak στην περιοχή Zaporozhye, δήλωσε ο επικεφαλής του δημόσιου κινήματος Zaporozhye 

«Είμαστε μαζί με τη Ρωσία» Vladimir Rogov στο κανάλι του στο Telegram. "Το Tokmak δέχεται πυρά από μαχητές των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Οι Ναζί βομβαρδίζουν αυτήν την πόλη στην περιοχή Zaporozhye με MLRS. Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας λειτουργούν", έγραψε ο Rogov. Σύμφωνα με τον ίδιο, διευκρινίζονται οι λεπτομέρειες για το τι συνέβη.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν το ουκρανικό ραντάρ ανίχνευσης εναέριων στόχων P-18

 ΜΟΣΧΑ, 9 Ιανουαρίου - RIA Novosti.

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε τον ουκρανικό σταθμό ραντάρ P-18 για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση εναέριων στόχων εντός 24 ωρών, ανέφερε την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Ο σταθμός ραντάρ για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση εναέριων στόχων P-18 καταστράφηκε και καταστράφηκαν 109 μονάδες πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμός σε 126 περιοχές», αναφέρει η έκθεση του στρατιωτικού τμήματος.

Песков ответил на вопрос о перебоях с теплоснабжением в регионах России

 МОСКВА, 9 янв — РИА Новости. Проблемы с отоплением в российских регионах связаны с аномальными морозами и износом систем ЖКХ, сообщил пресс-секретарь президента Дмитрий Песков.

«
"Работа эта продолжается, в экстренном режиме все службы заняты, работают и днем, и ночью. Будем надеяться, что в самое ближайшее время удастся с этой ситуацией справиться и вернуть электричество и, главное, тепло людям", — сказал представитель Кремля.

В большую часть домов в Климовске, пострадавших из-за аварии, подали тепло

 МОСКВА, 9 янв — РИА Новости. Из 173 домов, оставшихся без отопления в Климовске, 122 уже подключены к теплоснабжению, заявил губернатор Московской области Андрей Воробьев в эфире телеканала "Россия 24".

"Сейчас из 173 домов на момент нашего интервью к теплу подключены 122 дома. Не просто подключены, а, соответственно, тепло пришло в квартиры. Подключенным к дому быть и иметь тепло в квартирах — это разные вещи", — уточнил он.

Αν. Μπέρμποκ: Αίγυπτος και Γερμανία συμφωνούν πως η Γάζα και η Δυτική Όχθη ανήκουν στους Παλαιστίνιους

 Οι Παλαιστίνιοι δεν πρέπει να εκδιωχθούν από τη Γάζα. Η διεθνής κοινότητα έχει την υποχρέωση να οργανώσει την ασφάλεια στη Γάζα μετά τον πόλεμο και μια αναμορφωμένη Παλαιστινιακή Αρχή να αναλάβει κρίσιμο ρόλο, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας στη διάρκεια επίσκεψής της στο Κάιρο.

“Η Αίγυπτος και η Γερμανία συμφωνούν πως η Γάζα και η Δυτική Όχθη ανήκουν στους Παλαιστίνιους”, δήλωσε η Αναλένα Μπέρμποκ στους δημοσιογράφους.


Κεντρική Τράπεζα Τουρκίας: Επενδυτικό «σαφάρι» στις ΗΠΑ

 Η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν, οργανώνει επενδυτικό «σαφάρι» στις ΗΠΑ, για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, από τις 11 Ιανουαρίου.

Στην «Ημέρα Επενδυτή» η κ. Ερκάν θα συναντηθεί με περισσότερα από 200 ανώτερα στελέχη των μεγαλύτερων επενδυτικών funds του κόσμου που διαχειρίζονται κεφάλαια ύψους 50 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εκτός από την JP Morgan, μεταξύ των συμμετεχόντων ξεχωρίζουν η Goldman Sachs,

Θεσσαλονίκη: Λευκές νιφάδες στον Χορτιάτη-Επέλαση του χιονιά στη δυτική Μακεδονία

 Νεφώσεις με χιονόνερο κατά διαστήματα και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, αναμένεται να σημειωθούν έως το απόγευμα σήμερα Τρίτη 9 Ιανουαρίου, στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Από νωρίς το πρωί, η κίνηση είναι αυξημένη στους δρόμους, ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή ατυχημάτων, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Υπ. Άμυνας Σερβίας για την υποχρεωτική στράτευση: Δεν προετοιμαζόμαστε για πόλεμο

 Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Μίλος Βούτσεβιτς δήλωσε ότι η Σερβία, με την έναρξη της πρωτοβουλίας για την επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, δεν προετοιμάζεται για κανενός είδους πόλεμο.

Ο Βούτσεβιτς τόνισε ότι επιδίωξη της Σερβίας είναι η διατήρηση της ειρήνης και της ελευθερίας και πρόσθεσε ότι ένας ισχυρός σερβικός στρατός θα αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα, για όλους όσους είναι αρνητικά προσκείμενοι στη Σερβία.

Μιλώντας στο TV Pink, για το πότε θα ξεκινήσει η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία και πόσο θα

Πάπας Φραγκίσκος: Aξιοθρήνητη η πρακτική της παρένθετης μητρότητας, προωθεί την εμπορία παιδιών

 Ο Πάπας Φραγκίσκος, την Δευτέρα, σε μια ομιλία 45 λεπτών σε διπλωμάτες που είναι διαπιστευμένοι από το Βατικανό, χαρακτήρισε «αξιοθρήνητη την πρακτική της λεγόμενης παρένθετης μητρότητας, «η οποία αντιπροσωπεύει σοβαρή παραβίαση της αξιοπρέπειας των γυναικών και των παιδιών, με βάση την εκμετάλλευση των καταστάσεων υλικής ανάγκης της μητέρας».

Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας έκανε έκκληση για παγκόσμια απαγόρευση της «αξιοθρήνητης πρακτικής» που επίσης χαρακτήρισε «εμπορευματοποίηση της εγκυμοσύνης», και, όπως είπε, παραβιάζει την ειρήνη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Διαμαρτυρία αγροτών: Απολογισμός αστυνομίας Μονάχου

 Οι αγρότες θέλησαν να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης με συγκέντρωση στην Odeonsplatz. Πάνω από 5000 τρακτέρ κύλησαν στο κέντρο της πόλης του Μονάχου τη Δευτέρα….

Η αστυνομία του Μονάχου δημοσίευσε τώρα και την επιχειρησιακή της σύνοψη για τις διαμαρτυρίες των αγροτών στη βαυαρική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την έκθεση, 8000 άτομα συμμετείχαν στη διαδήλωση στην Odeonsplatz μεταξύ 11 π.μ. και 1 μ.μ.. Χρησιμοποιήθηκαν περίπου 5500 τρακτέρ.

Γερμανία: Αυτοκίνητο πέφτει πάνω σε διαμαρτυρία αγροτών

 Ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα έπεσε πάνω στην πορεία διαμαρτυρίας των αγροτών το απόγευμα της Δευτέρας, χωρίς να φρενάρει.

Όπως δήλωσε η αστυνομία στη BILD, επρόκειτο για ένα VW που χτύπησε ένα αυτοκίνητο στη διασταύρωση Zschopautal κοντά στο Annaberg-Buchholz (Σαξονία).

Η τεράστια δύναμη της σύγκρουσης έκανε το επαγγελματικό όχημα, το οποίο ζυγίζει αρκετούς τόνους, να ανατραπεί στο πλάι και να περάσει ελάχιστα δίπλα από τους διαδηλωτές – ανάμεσά τους και παιδιά.