Γερμανία: Αυτοκίνητο πέφτει πάνω σε διαμαρτυρία αγροτών

 Ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα έπεσε πάνω στην πορεία διαμαρτυρίας των αγροτών το απόγευμα της Δευτέρας, χωρίς να φρενάρει.

Όπως δήλωσε η αστυνομία στη BILD, επρόκειτο για ένα VW που χτύπησε ένα αυτοκίνητο στη διασταύρωση Zschopautal κοντά στο Annaberg-Buchholz (Σαξονία).

Η τεράστια δύναμη της σύγκρουσης έκανε το επαγγελματικό όχημα, το οποίο ζυγίζει αρκετούς τόνους, να ανατραπεί στο πλάι και να περάσει ελάχιστα δίπλα από τους διαδηλωτές – ανάμεσά τους και παιδιά.

“Ο οδηγός και ένας επιβάτης του αυτοκινήτου τραυματίστηκαν σοβαρά. Έπρεπε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο”, εξήγησε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ευτυχώς, κανένας άλλος άνθρωπος δεν τραυματίστηκε.

Τα φρένα λέγεται ότι ήταν ελαττωματικά

Σύμφωνα με την BILD, οι ειδικοί ερευνούν τώρα αν τα φρένα του VW μπορεί να ήταν ελαττωματικά, σύμφωνα με μάρτυρες στο σημείο.

Η αστυνομία ερευνά τώρα πώς ακριβώς μπορεί να συνέβη το ατύχημα. Ωστόσο, έχει αποκλειστεί η σκόπιμη επίθεση στις διαμαρτυρίες των αγροτών.

Εκτός από τις δεκάδες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αναπτύχθηκε και η πυροσβεστική υπηρεσία Wiesa, η οποία χρειάστηκε να απομακρύνει τυχόν διαρρέοντα καύσιμα από το οδόστρωμα.

Ο δρόμος χρειάστηκε να κλείσει για την αποκατάσταση και τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Στη Σαξονία και σε ολόκληρη τη Γερμανία, χιλιάδες αγρότες βγήκαν στους δρόμους με τα τρακτέρ τους τη Δευτέρα για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια λιτότητας της κυβέρνησης.

Με δυνατά κορναρίσματα και αποκλεισμούς πολλών εισόδων αυτοκινητοδρόμων, οι αγρότες είχαν προκαλέσει από νωρίς το πρωί κυκλοφοριακά εμπόδια.

Tags:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...