Βίντεο-σοκ: «Κυνήγι» ουκρανικών Leopard-2R – Καταστράφηκαν όλα από βολές ρωσικών αντιαρματικών Κornet-E Ο θανατηφόρος συνδυασμός ναρκοπεδίων και Α/Τ όπλων

 Ευρείας έκτασης καταστροφή των ουκρανικών Ταγμάτων Μηχανικού της 33ης Μηχανοποιημένης και της 47ης Ταξιαρχίας Εφόδου, συνετελέστηκε από ενέδρα που έστησαν αντιαρματικές ομάδες του ρωσικού Στρατού επί της πρώτης ρωσικής γραμμής άμυνας στο Ραμποτίνο της Ζαπορίζια.

Συναγερμός στο Κίεβο: Στον αέρα ρωσική Μοίρα μαχητικών MiG-31 «φορτωμένα» με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal

 Συναγερμός σήμανε σε πολλές ουκρανικές περιφέρειες της Ουκρανίας, ανάμεσά τους και το Κίεβο, το απόγευμα της Παρασκευής (14/7), καθώς μια μοίρα από ρωσικά αεροσκάφη MiG-31 σηκώθηκε στον αέρα και κατευθύνεται προς ουκρανικές περιοχές. 

Τα ρωσικά αεροσκάφη είναι «φορτωμένα» με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal και όπως όλα δείχνουν αναμένεται να βομβαρδίσουν εγκαταστάσεις του ουκρανικού στρατού.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μακελειό σε ουκρανική επίθεση στην Ζαπορίζια – 630 νεκροί (βίντεο) – Ο Β.Ζελένσκι βγήκε στην τηλεόραση να απολογηθεί

 Μεγάλη αποτυχία της οποίας ο «κρότος» έφτασε μέχρι το Κίεβο, κατέγραψαν οι ουκρανικές δυνάμεις σε επίθεση στην Ζαπορίζια και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Pyatikhatki το οποίο σχεδόν κάθε εβδομάδα από την έναρξη της ουκρανικής επίθεσης αλλάζει «ιδιοκτησία» με τους Ουκρανούς να το καταλαμβάνουν τέσσερις φορές και τους Ρώσους να το ανακαταλαμβάνουν άλλες τέσσερις!

Ρεκόρ ψηφοφορίας για τις γενικές εκλογές μέσω ταχυδρομείου για 2,6 εκατομμύρια Ισπανούς

 ανταπόκριση από τη Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Τα ισπανικά ταχυδρομεία (Correos) έχουν δεχτεί τουλάχιστον 2.622.808 αιτήσεις από Ισπανούς που επιθυμούν να ψηφίσουν για τις  εκλογές της 23ης Ιουλίου, αριθμός ρεκόρ για την Ισπανία.

Οι εκλογές διενεργούνται στις 23 Ιουλίου σε μία περίοδο όπου σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τουλάχιστον 15 εκατομμύρια πολίτες απολαμβάνουν τις θερινές διακοπές τους.

Τα ταχυδρομεία θα παραμείνουν ανοιχτά αυτό το Σαββατοκύριακο προκειμένου να μπορέσουν να ψηφίσουν όλοι οι πολίτες που ήδη το έχουν δηλώσει εμπρόθεσμα. 

Ιταλία: Η Βενετία αναζητά γιατρούς από όλο τον κόσμο λόγω της έλλειψης υγειονομικών

 Η Βενετία αναζητά γιατρούς από όλο τον κόσμο λόγω της έλλειψης υγειονομικών. Ο μέσος προσφερόμενος μηνιαίος μισθός κυμαίνεται μεταξύ 2.500 και 5.000 ευρώ καθαρά. Το πακέτο περιλαμβάνει προνόμια όπως θέση στάθμευσης και ειδυλλιακή θέα.

Ένα σόου φωτός χρησιμεύει τόσο ως ψυχαγωγία όσο και ως οδηγός στρατολόγησης. Η Βενετία αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη οικογενειακών γιατρών και έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία που ονομάζεται «Γιατρέ, η πιο όμορφη πόλη στον κόσμο σε περιμένει» σε μια προσπάθεια να προσελκύσει γιατρούς από όλο τον κόσμο.

Σ. Χερς: Με αντάλλαγμα 13 δισεκατομμυρίων το «ναι» του Ερντογάν στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

 Η άρση του τουρκικού βέτο ως προς την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ έγινε με ανταλλάγματα υποστήριξε ο βραβευμένος με Πούλιτζερ Αμερικανός δημοσιογράφος Σίμουρ Χερς και συγκεκριμένα με τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τα οποία φέρεται να δεσμεύτηκε οΤζο Μπάιντεν στον Ταγίπ Ερντογάν.

Ιαπωνία: Έκρηξη κινητήρα πυραύλου πλήττει εκ νέου τις διαστημικές φιλοδοξίες της χώρας (video)

 Ιαπωνικός κινητήρας πυραύλου εκρήγνυται σε μια τεράστια πύρινη σφαίρα σε λιγότερο από ένα λεπτό δοκιμών, αποτελώντας ακόμη ένα πλήγμα στις διαστημικές φιλοδοξίες της χώρας.

Ο Epsilon S – μια βελτιωμένη έκδοση του πυραύλου Epsilon που απέτυχε να εκτοξευθεί τον Οκτώβριο – ξέσπασε στις φλόγες «περίπου 50 δευτερόλεπτα μετά την ενεργοποίηση» την Παρασκευή (14/7), δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας Naoya Takegami.

Η πυρκαγιά μετέτρεψε γρήγορα τον χώρο δοκιμών στο βόρειο νομό Ακίτα σε μια μανιασμένη κόλαση, καθώς τεράστια σύννεφα γκρίζου καπνού υψώθηκαν στον ουρανό.

Ινδία: Εκτοξεύθηκε το διαστημόπλοιο Chandrayaan-3 σε μια αποστολή ελεγχόμενης προσεδάφισης στη Σελήνη

 Η διαστημική υπηρεσία της Ινδίας εκτόξευσε σήμερα, 14 Ιουλίου, πύραυλο που έστειλε ένα μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο σε τροχιά και προς μια προγραμματισμένη προσεδάφιση τον επόμενο μήνα στο νότιο πόλο της Σελήνης, κάτι που θα μπορούσε να δώσει ώθηση στη θέση της Ινδίας ως μιας μεγάλης διαστημικής δύναμης.

Ο πύραυλος LVM3 του Ινδικού Οργανισμού Διαστημικής Έρευνας (ISRO) εκτοξεύθηκε σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) από το κύριο διαστημοδρόμιο της χώρας στο νότιο κρατίδιο Άντρα Πραντές.

Καναδάς: Εκατοντάδες πυρκαγιές μαίνονται – Νεκρή 19χρονη πυροσβέστρια

 Μια νεαρή πυροσβέστρια έχασε τη ζωή της δίνοντας μάχη με τις φλόγες σε μια δασική πυρκαγιά στη Βρετανική Κολομβία, την ώρα που πυρκαγιές μαίνονται σε όλον τον Καναδά.

Σύμφωνα με το Γενικό Συνδικάτο Εργαζομένων της Βρετανικής Κολομβίας η πυροσβέστρια σκοτώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης ενώ συμμετείχε στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς έξω από την πόλη Ρέβελστοουκ, που απέχει περίπου 500 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βανκούβερ. 

Η Έφιππη Αστυνομία της πόλης αυτής ανέφερε ότι η 19χρονη βρισκόταν σε μια απομονωμένη περιοχή όπου είχε εκδηλωθεί μια μικρή φωτιά. 

Μπλίνκεν – Μπορέλ: Ο Λαβρόφ ήταν «επιθετικός» στις επαφές του στη σύνοδο της ASEAN

 Η Ρωσία δεν δείχνει καμία διάθεση να αλλάξει πορεία στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου του Περιφερειακού Φόρουμ της ASEAN, που φέτος φιλοξενήθηκε στην Τζακάρτα.

Κατά τη σύνοδο αυτή, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφδεν παρουσίασε παρά μόνο μια «αρνητική» εικόνα των πραγμάτων, στις συνομιλίες που είχε με ομολόγους του των χωρών της νοτιοανατολικής Ασίας., υποστήριξε ο Μπλίνκεν.

Η Γαλλία τίμησε την ημέρα της Βαστίλης – Συμμετείχε και η Ελλάδα στην παρέλαση (video)

 Η Γαλλία τίμησε και φέτος την Ημέρα της Βαστίλης, την εθνική της εορτή. Στη εντυπωσιακή παρέλαση έλαβαν μέρος και στρατιωτικές μπάντες με μουσικούς από τη Γαλλία αλλά και από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και από την Ελλάδα.

Ανταπόκριση – Παρίσι: Θωμαΐς Παπαϊωάννου

Η νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή υπήρξε σχετικά ήρεμη, λαμβανομένου υπόψη ότι τα τελευταία χρόνια είθισται στη Γαλλία να σημειώνονται ταραχές την παραμονή της εθνικής επετείου.

Βράζει η χώρα λόγω «Κλέωνος» – Με τους 44°C θα «φλερτάρει» το Σάββατο ο υδράργυρος

 Ο καύσωνας με το όνομα Κλέων δοκιμάζει τις δυνάμεις μας στέλνοντας τον υδράργυρο στα ύψη. Στη Θήβα άγγιξε σήμερα τους 44 βαθμούς. Δυστυχώς δεν θα είναι καλύτερα τα πράγματα το Σάββατο

O υδράργυρος θα φλερτάρει με τους 43 και 44 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Αθήνα αναμένεται να «σκαρφαλώσει» στους 41 βαθμούς.

 Το ισχυρό μελτέμι την Κυριακή στο Αιγαίο, θα φέρει μικρή υποχώρηση του καύσωνα αλλά θα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

 Επάνοδος του καύσωνα αναμένεται την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Ιουλίου.

Πόλεμος Ρωσίας – Oυκρανίας: Στήριξη Μπάιντεν με 3000 στρατιώτες – Ερωτήματα για το μέλλον της Βάγκνερ – Στον αέρα η συμφωνία για τα σιτηρά

 Σε μια νέα κίνηση στήριξης της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, ο Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να θέσουν σε ετοιμότητα μέχρι και 3.000 εφέδρους για την υποστήριξη επιχειρήσεων στην Ευρώπη την ώρα που το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη σταλεί στην Ουκρανία πυρομαχικά διασποράς.


Από την πλευρά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζεται αμετακίνητος, επαναλαμβάνοντας ότι ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα συνιστούσε απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας,

Νησιά Φερόε: Δεκάδες φάλαινες σφαγιάστηκαν μπροστά σε επιβάτες κρουαζιέρας Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες της.

 Μια βρετανική εταιρεία κρουαζιέρας αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους επιβάτες ενός κρουαζιερόπλοιου που έγιναν μάρτυρες της σφαγής 78 μεγάπτερων φαλαινών στα Νησιά Φερόε

 Την προηγούμενη Κυριακή, όταν οι επιβάτες της Ambassador Cruise Line έφτασαν στο λιμάνι της πρωτεύουσας Τόρσαβν, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα φρικιαστικό θέαμα.

 Για άλλη μια χρονιά, οι ντόπιοι είχαν αναβιώσει ένα έθιμο του 16ου αιώνα: τη μαζική σφαγή φαλαινών και δελφινιών. 

Ο κ.Μητσοτάκης μιλά ανοιχτά για υποχωρήσεις σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο μέσω Χάγης!

           ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

«Ο κ.Μητσοτάκης ξεκλείδωσε για τον Ερντογάν , τα F-16, το Αιγαίο και διχοτομική λύση στην Κύπρο»

Στην Κύπρο οι αναλύσεις για όσα γίνονται στο ΝΑΤΟ με τον Ερντογάν και τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι πολύ πιο ξεκάθαρες από αυτές που γίνονται στην Αθήνα. Ο Δρ Γιάννος Χαραλαμπίδης τα λέει έξω από τα δόντια στο Sigmalive.

Η προεδρία του Κουρδιστάν ζητά από το εκλογικό σώμα του Ιράκ να διεξαχθεί ψηφοφορία φέτος

 ΕΡΒΙΛ, Περιφέρεια Κουρδιστάν - Η Προεδρία της Περιφέρειας του Κουρδιστάν ζήτησε από την εκλογική επιτροπή του Ιράκ να εποπτεύσει τις κοινοβουλευτικές εκλογές της Περιφέρειας και να διεξαγάγει την ψηφοφορία φέτος, προτείνοντας ότι θα μπορούσε να γίνει όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί τον Νοέμβριο ή ταυτόχρονα με τις ιρακινές επαρχιακές εκλογές ένα μήνα αργότερα.

Το αίτημα διατυπώθηκε με επίσημη επιστολή που υπογράφηκε από τον επικεφαλής του γραφείου της προεδρίας και απευθυνόταν στην Ανεξάρτητη Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή. Η επιστολή είχε ημερομηνία 10 Ιουλίου και δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας την Τετάρτη. 

Ερντογάν: Η Τουρκία υποστηρίζει την επανέναρξη των εξαγωγών πετρελαίου του Κουρδιστάν

 ΕΡΒΙΛ, Περιφέρεια Κουρδιστάν - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι η αναστολή των εξαγωγών πετρελαίου της περιοχής του Κουρδιστάν οφείλεται σε προβλήματα μεταξύ Βαγδάτης και Ερμπίλ και η Τουρκία δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με τις εξαγωγές. 

«Δεν έχουμε πρόβλημα με την παραλαβή πετρελαίου από το Ιράκ. Αυτό το ζήτημα προέρχεται από εντάσεις μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Ιράκ και του βόρειου Ιράκ. Οι σχετικοί φίλοι μου πραγματοποιούν συναντήσεις σχετικά με αυτό», είπε ο Ερντογάν στον Ζινάρ Σίνο του Rudaw κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βίλνιους. 

Το να μιλά διαρκώς για την Ουκρανία και σπάνια για την Κύπρο ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι θέμα…

 Μακάρι ο ΄Έλληνας πρωθυπουργός να μίλαγε τόσο συχνά και με τέτοια θέρμη για την Κύπρο, όσο μιλά για την Ουκρανία. 

Η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ , έχει πράξει σε σημείο υπερβολής τα «συμμαχικά» της καθήκοντα και άποψη μας είναι ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε αυτό το ζήτημα έχουν θέσει σε κίνδυνο τα […]

«Η Τουρκία τα πήρε όλα»! Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Γ.Καμπάς για το ΝΑΤΟ και τη συ...

«The Supermodels»: Η πιο θρυλική γενιά supermodels αποκτά δικό της ντοκιμαντέρ

 Τα κορυφαία μοντέλα όλων των εποχών Σίντι Κρόφορντ (Cindy Crawford), Ναόμι Κάμπελ (Naomi Campbell), Λίντα Εβαντζέλιστα (Linda Evangelista) και Κρίστι Τέρλινγκτον (Christy Turlington) θα πρωταγωνιστήσουν σε ένα νέο ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων με τίτλο «The Super Models» από την streaming υπηρεσία του Apple TV+.

Σε σκηνοθεσία των βραβευμένων με Όσκαρ Ρότζερ Ρος Γουίλιαμς (Roger Ross Williams) και Λαρίσα Μπιλς (Larissa Bills) το νέο ντοκιμαντέρ θα αφηγηθεί την ζωή και την καριέρα των πιο εμβληματικών top models της δεκαετίας του 1990. Θα μας ταξιδέψει πίσω στη δεκαετία του 1980, όταν τέσσερις γυναίκες από διαφορετικές γωνιές του

Προεδρικές εκλογές στη Γουατεμάλα: Αναστέλλεται απόφαση που έθετε εκτός μάχης τον υποψήφιο Μπ. Αρέβαλο

 Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γουατεμάλας, ο κορυφαίος θεσμός της δικαιοσύνης στο κράτος της κεντρικής Αμερικής, ανέστειλε χθες Πέμπτη απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που πρακτικά απαγόρευε στο κίνημα Semilla («Σπόρος») του σοσιαλδημοκράτη υποψήφιου Μπερνάρντο Αρέβαλο να συμμετάσχει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την 20ή Αυγούστου.

Απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου ικανοποίησε αίτημα του κ. Αρέβαλο και αναίρεσε με προσωρινή διαταγή μέτρο που υιοθετήθηκε από τον δικαστή Φρέντι Ορεγιάνα και πρακτικά απέκλειε τη συμμετοχή του υποψήφιου του Σεμίγια στις εκλογές, στις οποίες θα αντιμετωπίσει την –επίσης σοσιαλδημοκράτισσα– πρώην πρώτη κυρία Σάντρα Τόρες.

Σε θερμική κορύφωση σήμερα και αύριο ο “Κλέων” – Ποια μέτρα ισχύουν, τι δεν θα λειτουργήσει

 Στον “σκληρό πυρήνα” του καύσωνα “Κλέωνα” που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εισέρχεται για ένα δύσκολο διήμερο σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο η χώρα με θερμοκρασίες που θα σκαρφαλώσουν ακόμα και στους 43 βαθμούς.

Ειδικότερα, σήμερα Παρασκευή αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 42 με 43 βαθμούς πιθανώς τοπικά και τους 44, εως 39 με 40 στα νησιά μας.


Η Πορτογαλία… προελαύνει στο δρόμο προς την κούπα!

 Σε έναν ημιτελικό ο οποίος είχε κριθεί… λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας, οι Ίβηρες διέλυσαν τη Νορβηγία με το βαρύ 5:0 στο “Hibernians Stadium” και προκρίθηκαν με χαρακτηριστική άνεση στον τελικό του Euro U19.

Οι Πορτογάλοι πήραν πανεύκολα το εισιτήριο για τον αγώνα που θα κρίνει τον πρωταθλητή Ευρώπης. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Σα άνοιξε το σκορ για τους τυπικά γηπεδούχους, ενώ στο 17′ ο Φίλιξ έκανε το 2:0 με εκτέλεση πέναλτι. Ο Ριμπέιρο στο 31′ έδωσε… αέρα τριών τερμάτων στη χώρα του, τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση.