Τέσσερις κάτοικοι του Sderot στο νότιο Ισραήλ τραυματίστηκαν από επίθεση με ρουκέτα

 ΜΟΣΧΑ, 12 Οκτωβρίου - RIA Novosti. Τέσσερις κάτοικοι της πόλης Sderot στο νότιο Ισραήλ τραυματίστηκαν από επίθεση με ρουκέτα, γράφει η εφημερίδα Haaretz. 

«Ο αριθμός των τραυματιών ως αποτέλεσμα μιας πυραυλικής επίθεσης στο Sderot έχει αυξηθεί σε τέσσερις», ανέφερε η δημοσίευση.

Το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, το Ισραήλ δέχτηκε επίθεση με ρουκέτες άνευ προηγουμένου από τη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο της Επιχείρησης Al-Aqsa Flood, που ανακοίνωσε η στρατιωτική πτέρυγα του παλαιστινιακού κινήματος της Χαμάς.

Η οικογένεια ενός πανεπιστημιακού υπαλλήλου έχασε τη ζωή του όταν έπεσαν συντρίμμια από ένα UAV στο Μπέλγκοροντ

 ΒΕΛΓΚΟΡΟΔ, 12 Οκτωβρίου – RIA Novosti.

Η τετράχρονη κόρη και οι γονείς της Olesya Akifi, υπαλλήλου του Κρατικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Belgorod με το όνομα Shukhov, έχασαν τη ζωή τους όταν συντρίμμια από drone έπεσαν σε ένα σπίτι κοντά στο Belgorod· η ίδια η γυναίκα και ο σύζυγός της τραυματίστηκαν, αναφέρει το πανεπιστήμιο. 

. Σύμφωνα με πηγή του RIA Novosti, μια πανεπιστημιακή υπάλληλος ήρθε με την οικογένειά της στο σπίτι των γονιών της για να μείνει. Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της περιοχής Belgorod, Gladkov,

Al-Jazeera: ένας από τους ηγέτες της Ισλαμικής Τζιχάντ πέθανε στον βομβαρδισμό της Jabaliya

ΜΟΣΧΑ, 12 Οκτωβρίου - RIA Novosti.

Ένας από τους ηγέτες του παλαιστινιακού κινήματος Ισλαμικής Τζιχάντ, ο Αμπντέλ Ραχμάν Σεχάμπ, πέθανε ως αποτέλεσμα του ισραηλινού βομβαρδισμού στην πόλη Τζαμπαλίγια στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι Al-Jazeera. 

«Ο ηγέτης του κινήματος, Αμπντέλ Ραχμάν Σεχάμπ, και η οικογένειά του σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στην Τζαμπαλίγια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας», σημειώνει το τηλεοπτικό κανάλι, επικαλούμενο τη δήλωση της ομάδας. 

Ο Ζελένσκι έφυγε κατακόκκινος από ντροπή επειδή ακυρώθηκε η ομιλία του στο κοινοβούλιο μιας χώρας του ΝΑΤΟ

 ΜΟΣΧΑ, 12 Οκτωβρίου – RIA Novosti.

Ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι βίωσε τεράστια ταπείνωση και άφησε τη Ρουμανία ντροπιασμένη αφού δεν του επετράπη να μιλήσει ενώπιον του κοινοβουλίου της χώρας, όπως αναφέρεται σε βίντεο από την ινδική έκδοση των Hindustan Times.

Όπως ανέφερε την Τρίτη η πύλη G4Media, το ρουμανικό κοινοβούλιο ακύρωσε τη συνάντηση στην οποία έπρεπε να μιλήσει ο Ζελένσκι.

Σχεδόν 2,5 χιλιάδες εκτοπισμένοι από το Καραμπάχ έφυγαν από την Αρμενία, είπε ο Πασινιάν

 ΕΡΕΒΑΝ, 12 Οκτωβρίου – RIA Novosti.

Περίπου δυόμισι χιλιάδες εκτοπισμένοι από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ έφυγαν από την Αρμενία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν σε κυβερνητική συνεδρίαση. 

«Ελπίζω ότι απλώς επισκέπτονται τους συγγενείς και τους φίλους τους στο εξωτερικό για να ξεπεράσουν την κατάσταση σοκ και θα επιστρέψουν μετά από λίγο», είπε.

Σύμφωνα με τον Πασινιάν, οι αρχές σκοπεύουν να κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν ότι οι εκτοπισμένοι, οι οποίοι για κάποιο λόγο δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ζουν και εργάζονται στην Αρμενία.

"Хотят как в Израиле". Танкам Abrams вынесли приговор Научный совет при Пентагоне: "Абрамсы" окажутся неэффективными через 20 лет

 ΜΟΣΧΑ, 12 Οκτωβρίου – RIA Novosti, Zakhar Andreev. 

Τα κύρια αμερικανικά τανκς δεν έχουν ακόμη μπει στη μάχη στην Ουκρανία, αλλά στρατιωτικοί αναλυτές τα έχουν ήδη διαγνώσει. 

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που σχετίζεται με το Πεντάγωνο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται ένα θεμελιωδώς διαφορετικό MBT.

Ποιο ακριβώς βρίσκεται στο υλικό του RIA Novosti. Από την Ουκρανία στην Κίνα 

Putin: Κανείς εχθρός δεν θα επιβιώσει εάν επιτεθεί στην Ρωσία

 Σε ποιες περιπτώσεις η Ρωσία θα απαντήσεις με αντίποινα που κανείς εχθρός δεν θα επιβιώσει για να δει το αποτέλεσμα της σύγκρουσης

Το χτύπημα αντιποίνων της Ρωσίας μετά από μια πυρηνική επίθεση δεν θα επιτρέψει στον εχθρό να επιβιώσει, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin στην λέσχη Valdai.

Αυτόν τον άνθρωπο είχαμε πρωθυπουργό. Αυτόν τον άνθρωπο οδηγήσαμε εκτός πολιτικής.

 Μόνο η ρήξη με τον πυρήνα των ιδεών της, μπορεί να περιορίσει την Ακροδεξιά

“Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τη κρίση και να περιορίσουμε την ακροδεξιά. 

Γιατί τολμήσαμε να συγκρουστούμε με τις ιδέες και τις πολιτικές της ακροδεξιάς.

Γιατί προστατεύσαμε τους πιο ευάλωτους πολίτες.

Γιατί αντί να φωνάζουμε ότι μόνη λύση στο προσφυγικό είναι οι θάνατοι στη θάλασσα και οι απωθήσεις, προστατέψαμε την ανθρώπινη ζωή.

Α. Τσίπρας: Οι παράνομες παρακολουθήσεις προσβάλουν τον πυρήνα του Ευρωπαϊκού Κράτους Δικαίου

 «H χρήση και εξαγωγή παράνομων λογισμικών από κυβερνήσεις για την παρακολούθηση κατά το δοκούν, πολιτικών αντιπάλων και κρατικών λειτουργών, ακυρώνει και προσβάλει τον πυρήνα του Ευρωπαϊκού Κράτους Δικαίου, καθώς και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», ανέφερε στην ομιλία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας έστρεψε τα πυρά του κατά της ελληνικής κυβέρνησης καταλογίζοντάς της εκτός από τις παρακολουθήσεις και προσπάθεια συγκάλυψης, ενώ ζήτησε από το Συμβούλιο της Ευρώπης να αναλάβει δράση.

Χ. Δούκας: Αθήνα, η στιγμή της ανατροπής είναι τώρα – Κ. Μπακογιάννης: Οφείλουμε την αλήθεια μας και την καθαρότητά μας

Σε ελεύθερες τοποθετήσεις προχώρησαν οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας, με τις οποίες έλαβε τέλος το Debate, Που πραγματοποιήθηκε στην ΕΡΤ.

«Να μου επιτρέψετε, επειδή πριν από μερικές βδομάδες δεν ήμουν ιδιαίτερα γνωστός, να πω ότι είμαι καθηγητής Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ασχολούμαι χρόνια με τον μετασχηματισμό πόλεων, δηλαδή πως θα γίνουν πράσινες, βιώσιμες, ανθεκτικές και συμπεριληπτικές και έχω φτιάξει σχέδιο για διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, με σημαντικές εφαρμογές» τόνισε ο υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων Χάρης Δούκας.

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Πλατεία Λαού στο Κερατσίνι θα μιλήσει το απόγευμα ο Στ. Κασσελάκης

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, σήμερα Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, στις 18:30, θα βρεθεί στην Πλατεία Λαού στο Κερατσίνι, όπου και θα συνομιλήσει με πολίτες.

Mε ανάρτησή του στην ψηφιακή πλατφόρμα του Χ (πρώην Twitter) o κ. Κασσελάκης καλεί τον κόσμο να παρευρεθεί στην ομιλία του χρησιμοποιώντας στην αφίσα που δημοσίευσε για την εκδήλωση το σύνθημα: «Γίνε ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλεις».

Π. Τατούλης στην ΕΡΤ: Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης αποδυναμώνουν την αυτοδιοίκηση

 Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ “Συνδέσεις” και τους Κ. Παπαχλιμίντζο και Χρ. Βίδου, αφήνοντας αιχμές για την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα. Συγκεκριμένα, σχολίασε ότι η πολιτική παρέμβαση είναι έξω από τα συνταγματικά ζητούμενα, γιατί ουσιαστικά βάλλεται και περιορίζεται η αυτονομία της αυτοδιοίκησης.

ΟΗΕ: Πάνω από 338.000 οι εκτοπισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας

 Πάνω από 338.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία παραμένει σε κατάσταση πολιορκίας και σφυροκοπείται από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα, σύμφωνα με νεότερους αριθμούς του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

Στο Κιργιστάν ο Βλαντίμιρ Πούτιν – Πρώτο ταξίδι μετά το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από το ΔΠΔ

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε νωρίς σήμερα στο Κιργιστάν, μεταδίδουν ρωσικά και κιργιζικά πρακτορεία ειδήσεων, στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη σε κράτος του εξωτερικού αφότου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Μεσανατολικό: Συμφώνησε η Γερμανία στην χρήση δύο μισθωμένων drones, ισραηλινής κατασκευής, εναντίον της Χαμάς

 Το πράσινο φως στο Ισραήλ έδωσε χθες Τετάρτη η Γερμανία για να χρησιμοποιήσει δυο τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Heron TP, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να φέρουν οπλισμό, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός διεξάγει επιχειρήσεις αντιποίνων εναντίον της Χαμάς.

Οι ισραηλινές δυνάμεις όπως όλα δείχνουν προετοιμάζονται για μια χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Άμυνας.

Αραβικός Σύνδεσμος: Αξιώνει την άμεση διακοπή του ισραηλινού πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας – Τα κύρια σημεία της απόφασης

 Το Συμβούλιο του Συνδέσμου των Αραβικών Κρατών σε  επίπεδο, που πραγματοποιήθηκε σε έκτακτη σύνοδο υπό την προεδρία του Βασιλείου του Μαρόκου, επιβεβαίωσε «την ανάγκη άμεσης διακοπής του ισραηλινού πολέμου κατά τη Λωρίδα της Γάζας».

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου στο, Κάϊρο, με τη συμμετοχή Αράβων υπουργών Εξωτερικών, για τον συντονισμό σχετικά με τους τρόπους ανάσχεσης της επικίνδυνης κλιμάκωσης και επιθετικότητας κατά της Λωρίδας της Γάζας,