Το πρωί "προδότης" και το βράδυ "υπηρετεί αυτά που συμφωνήσαμε": Η μεγαλειώδης κωλοτούμπα του Σ.Θεοδωράκη για τον Α.Τσίπρα

Το πρωί ο επικεφαλής του Ποταμιού Σ.Θεοδωράκης δήλωνε, με σαφώς υπονομευτική διάθεση, για τις σκληρές διαπραγματεύσεις που διεξάγει η κυβέρνηση ότι "Η κυβέρνηση διαπράττει προδοσία και θα αντιμετωπισθεί ως προδοσία από τον ελληνικό λαό".

Συνελήφθη ο άνθρωπος που οδήγησε την Ιρλανδία στα μνημόνια

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο, κατά την επιστροφή του από τις διακοπές, ο πρώην επικεφαλής της Anglo Irish bank, της τράπεζας που με τα χρέη της οδήγησε την Ιρλανδία στο μνημόνιο.

Ο 64χρονος Σον Φιτζπάτρικ, πρώην επικεφαλής της εθνικοποιημένης πλέον Anglo Irish, συνελήφθη στα πλαίσια της τριετούς έρευνας των αρχών για οικονομικές ατασθαλίες στην τράπεζα

Το «τραπέζι» της ευρωζώνης - Ποιοι είναι έτοιμοι για Grexit και ποιοι όχι [εικόνα]

Σε μία εικόνα επιχείρησε να χωρέσει ένας δημοσιογράφος της Die Welt τις διαθέσεις της ευρωζώνης απέναντι στην Ελλάδα.
Σε αυτή, ο Χόλγκερ Ζσάεπιτς που δημοσίευσε τη φωτογραφία στο Twitter έχει επιχειρήσει να κατηγοριοποιήσει τις διαθέσεις των Ευρωπαίων εταίρων, διαχωρίζοντάς τους σε εκείνους που είναι έτοιμοι για ένα Grexit (με πράσινο χρώμα), εκείνους που θα προτιμούσαν να το αποφύγουν (με κίτρινο) και εκείνους που λένε κατηγορηματικά «όχι» σε μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ (με κόκκινο χρώμα).

Ήθελε να αγοράσει κοσμήματα 1 εκατ. ευρώ υπό το φόβο "κουρέματος"

Οι φόβοι για ενδεχόμενο «κούρεμα» καταθέσεων, έχουν οδηγήσει αρκετούς έχοντες να σπεύσουν να ξοδέψουν μέρος των χρημάτων που κρατούν σε λογαριασμούς σε αγορά πολυτελών ειδών και ακριβών ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς μια τέτοια κίνηση δεν επηρεάζεται από τα capital controls.

Στήριξη από την Μεγάλη Ελλάδα - O Δήμαρχος του Παλέρμο ύψωσε την ελληνική σημαία [εικόνα]

Η Ιταλία συμπαραστέκεται στην Ελλάδα αυτές τις κρίσιμες ώρες. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, που δήμαρχοι Ιταλικών πόλεων εκφράζουν με τον δικό τους τρόπο την αγάπη τους για την Ελλάδα. "Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα" δεν λέμε άλλωστε;
Σε μια κίνηση συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό ο Δήμαρχος του Παλέρμο, Λεολούκα Ορλάντο, ανάρτησε την ελληνική σημαία στο μέγαρο Palazzo delle Aquile, έδρα του Δημαρχείου.

Ασφυκτική πίεση από ΗΠΑ προς Γερμανία για "κούρεμα" του ελληνικού χρέους...

Ακόμα μια εξέλιξη στην νέα «κόντρα» ΗΠΑ –Γερμανίας φέρνει στο φως το Spiegel.
 
Μετά την χθεσινοβραδινή σύσκεψη στην Ουάσιγκτον ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μ.Ομπάμα τηλεφώνησε σήμερα στην καγκελάριο της Γερμανίας Α.Μέρκελ με ένα σκοπό την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα και την μείωση μέσω κουρέματος του ελληνικού χρέους.

"Όχι" της Γαλλίας σε ένα Grexit - Μανουέλ Βαλς στα ελληνικά: "Η Ελλάδα είναι Ευρώπη"! (vid)

«Στον ελληνικό λαό λέω: Η Ελλάδα είναι η Ευρώπη! MV», έγραψε στο Twitter ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος μέσω Twitter θέλησε να στείλει μήνυμα υποστήριξης, όπως δεν έστειλε ποτέ κανείς Ευρωπαίος ηγέτης.
Μάλιστα, επέλεξε να γράψει στα ελληνικά για να είναι ακόμα πιο ηχηρή η παρέμβασή του. Στο μήνυμά του, λοιπόν, ανέφερε: «Στον ελληνικό λαό λέω: Η Ελλάδα είναι η Ευρώπη! MV»

Έρχονται τα πρώτα 2 δισ.ευρώ για τον αγωγό - Ύψιστης γεωστρατηγικής σημασίας - Ενεργειακός κόμβος και πάλι η Ελλάδα

Έρχονται τα πρώτα 2 δισ.ευρώ από Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της VEB Capital, Τimofey Khryapov, ο οποίος είναι στρατηγικός επενδυτής του Greek Stream.  
Θα είναι επενδυτής στην εταιρεία που ιδρύθηκε από κοινού με τη Ρωσία για την κατασκευή του Νότιου ευρωπαϊκού αγωγού.

"Έσπασε" και ο Β.Σόιμπλε: "Η βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι εφικτή χωρίς κούρεμα - Το ΔΝΤ έχει δίκιο"!

Ομολογία-σοκ είχαμε πριν από λίγο από τον ίδιο τον "δυνάστη" της Ελλάδας, τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ Β.Σόιμπλε, ο οποίος πραδέχθηκε επί λέξει «Η βιωσιμότητα χρέους δεν είναι εφικτή χωρίς το ''κούρεμα'', το ΔΝΤ έχει δίκιο που το υποστηρίζει αυτό. Ομως δεν μπορεί να γίνει ''κούρεμα'' γιατί θα παραβίαζε το σύστημα της ΕΕ»!

Κρίσιμο 48ωρο – Το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων (-vid)

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στην κυβέρνηση και στις Βρυξέλλες καθώς εντός της ημέρας αναμένεται η κατάθεση των ελληνικών προτάσεων στους θεσμούς.  Στις 4 το μεσημέρι του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, ενώ για την Κυριακή το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί οι σύνοδοι κορυφής της ευρωζώνης στις 5 το απόγευμα και  των 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 7.

Τον οδικό χάρτη των προβλημάτων για την συμφωνία, παρουσίασε ο Μ. Σχοινάς

Τρία είναι τα στάδια που πρέπει να ακολουθηθούν έτσι ώστε να γίνει δυνατή η συμφωνία, όπως τα συνόψισε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Λαγκάρντ, Λιού και Λαβρόφ για το χρέος και τη συμφωνία (-vid)

Το ελληνικό χρέος βρέθηκε στο επίκεντρο των δηλώσεων Λαγκάρντ, Λιου και Λαβρόφ. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κ. Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι απαιτείται αμοιβαία αποδεκτή λύση το συντομότερο δυνατό. Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θεωρεί ως πυλώνες του ελληνικού χρέους τις μεταρρυθμίσεις και την αναδιάρθρωση του χρέους.

Έμμεσο "ναι" από τον Β.Σόιμπλε στον Τζακ Λιού για "κούρεμα" χρέους: "Δεχόμαστε μέχρι 72 δισ.ευρώ - Δώστε μας το Πουέρτο Ρίκο και πάρτε την Ελλάδα"

Μετά την ομολογία του για την ανάγκη "κουρέματος" του ελληνικού χρέους ο Β.Σόιμπλε το παραδέχτηκε και έμμεσα μέσω αστεϊσμού στον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ Τζακ Λιού, στον οποίο φέρεται να είπε "δεχόμαστε μέχρι 72 δισ.δολάρια, δώστε μας το Πουέρτο Ρίκο και πάρτε την Ελλάδα και κάντε τη πολιτεία σας"

ΣΔΟΕ: Στο φως τρανταχτές περιπτώσεις φοροδιαφυγής, διαφθοράς και απάτης

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΣΔΟΕ τον περασμένο μήνα, όπου υπάρχουν εξωφρενικές περιπτώσεις απόκρυψης εισοδήματος από γιατρούς, δικηγόρους, επιχειρηματίες, κατασκευαστικές επιχειρήσεις.
Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

EuroCup- Βατή για ΠΑΟΚ και Άρη, δύσκολη για ΑΕΚ η κλήρωση

Οι τρεις εκπρόσωποί μας στο EuroCup έμαθαν τους αντιπάλους τους στην κανονική περίοδο του EuroCup για τη σεζόν 2015-16, με τον ΠΑΟΚ κυρίως να έχει θεωρητικά εύκολο έργο μαζί με τον Άρη, ενώ πιο δύσκολη θα είναι η αποστολή της ΑΕΚ.
Η κλήρωση που ολοκληρώθηκε στη Βαρκελώνη έριξε τον ΠΑΟΚ στον 5ο όμιλο, τον Άρη στον 4ο και την ΑΕΚ στον 6ο όμιλο.

Εύκολη κλήρωση για Ολυμπιακό, βατή για Παναθηναϊκό

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα σεζόν 2015-16 στην Ευρωλίγκα με την κλήρωση της φάσης των ομίλων, όπου ο φιναλίστ της προηγούμενης περιόδου Ολυμπιακός έπεσε στα μαλακά στον 2ο όμιλο, ενώ ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε στον 3ο όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οκτώ γύπες θα απελευθερωθούν την Κυριακή στο Ηράκλειο

Οκτώ γύπες θα απελευθερωθούν την Κυριακή 12/7/2015, στο Γιούχτα Ηρακλείου από το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων ( Ε.Κ.Π.Α.Ζ.). Οι γύπες εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία της Κρήτης, δηλητηριασμένοι, χτυπημένοι ή εξαντλημένοι και αφού τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στην Κρήτη μεταφέρθηκαν στο Κέντρο στην Αίγινα για την πλήρη αποθεραπεία τους.

Ξένος δημοσιογράφος: ''Μην ακυρώνετε το ταξίδι σας στην Ελλάδα - Πανέμορφο το ελληνικό τοπίο''

«Πέρασα 16 μέρες στην Ελλάδα και αν πρόκειται να πάτε σύντομα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ακυρώσετε το ταξίδι σας».
To παραπάνω, είναι το τίτλος του άρθρου του Jeremy Saum, διευθυντή σύνταξης στο ταξιδιωτικό AFAR.
Το άρθρο του Jeremy έχει μάλιστα αναδημοσιευτεί και από το Business Insider.

Ξετρελάθηκε ο σκυλάκος όταν δροσίστηκε για πρώτη φορά από το aircondition Βίντεο

Ο μικρούλης Ετα, όπως ονομάζεται ο σκύλος που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, ανακάλυψε τις ''μαγικές'' ιδιότητες του air condition και... ποιος τον πιάνει!

Μικρούλης σκύλος έχει για ''κολλητό'' του ένα μωρό - τίγρη - Δείτε το βίντεο της φιλίας τους

Τι κι ανα φαινομενικά δεν ταιριάζουν... αυτός ο μικρούλης σκύλος έχει για κολλητό του ένα μωρό - τίγρης και το καταδιασκεδάζουν!

Ισπανίδα βουλευτής παραιτήθηκε λόγω αναλγησίας του κόμματός της απέναντι στην Ελλάδα

Η Μπεατρίθ Ταλεγόν, στέλεχος του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ανακοίνωσε χθες  την αποχώρησή της από το κόμμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την αναλγησία» που όπως δήλωσε, επιδεικνύει η παράταξη απέναντι στον δοκιμαζόμενο από την κρίση και την οικονομική στενότητα ελληνικό λαό.

Ο Τσίπρας, σήμερα, ως άλλος Ηρακλής… Της Κρυσταλίας Πατούλη

Ο Τσίπρας σήμερα, ως άλλος Ηρακλής, είναι όπως φαίνεται υποχρεωμένος να φέρει εις πέρας τους δώδεκα άθλους του (με deadline την Κυριακή):
  1. Την εξόντωση του φοβερού λιονταριού της Νεμέας, ή αλλιώς τη λιτότητα, που έχει ερημώσει όλη την πολιτεία.

Μηχανή του Χρόνου: Οι προσβλητικές επιστολές του νεαρού βασιλιά Κωνσταντίνου στο "γέρο" της Δημοκρατίας

Το δραματικό παρασκήνιο που οδήγησε στο βασιλικό πραξικόπημα και την παραίτηση του Γ. Παπανδρέου τον Ιούλιο του ’65
Ένα χρόνο πριν από τα Ιουλιανά του 1965, η Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου είχε κερδίσει τις εκλογές με το εντυπωσιακό ποσοστό του 52,7%. Έτσι σχημάτισε για πρώτη φορά αυτοδύναμη κυβέρνηση με 171 βουλευτές.

Θρίλερ στον αέρα-4 τραυματίες σε πτήση από το Μάντσεστερ προς τη Λάρνακα

Δύσκολες στιγμές πέρασαν οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος πτήσης από το Μάντσεστερ προς τη Λάρνακα, καθώς το αεροσκάφος έπεσε σε κενά αέρος με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα και να προκληθεί πανικός.

Δραματική εξέλιξη: Ο Γ.Ντάισελμπλουμ έδωσε εντολή να εξεταστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους – Δέχονται "κούρεμα";

Σε επιστολή που απέστειλε νωρίτερα σήμερα ο ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προς τα μέλη της διοίκησης του ESM, την ΕΚΤ και την Κομισιόν, ζητά για πρώτη φορά την εξέταση του κατά πόσο το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.
Το παραπάνω αποτελεί μια πρώτη έμμεση παραδοχή ότι οι αιτιάσεις της ελληνικής κυβέρνησης  για τη μη βιωσιμότητα του χρέους είναι ορθές

Το μήνυμα Ε.Μεϊμαράκη στον A.Τσίπρα μέσω Π.Παυλόπουλου: ''Τον κατανοώ αλλά...'' (vid)

O προσωρινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο για να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
"Ζήτησα να ενημερωθώ από εσάς  θεσμικά και να επαναλάβω την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας, ότι θέλουμε μια συμφωνία με τα γενικά χαρακτηριστικά που την έχουμε περιγράψει.

Διεθνή μέσα: "Ξεχάστε την Ελλάδα, το νέο πρόβλημα είναι η Κίνα - Έχασε 2,7 τρισ. δολάρια"

«Η Ελλάδα καίγεται, όμως μην αφήσετε τον καπνό που σηκώνεται πάνω από την Αθήνα να θολώσει την κρίση σας αναφορικά με την κατάσταση στην Κίνα», αναφέρει άρθρο της σελίδας The Street, το οποίο τιτλοφορείται ως εξής: «Ενώ η Ελλάδα καίγεται, μην ξεχάσετε την Κίνα».

Όπως τονίζει το δημοσίευμα, έχουν χαθεί περίπου 2,7 τρισεκατομμύρια δολάρια

EΡΤ Open***Στις τράπεζες οι συνταξιούχοι χωρίς κάρτα για τα 120 ευρώ

Τη δυνατότητα να εισπράξουν έως 120 ευρώ από τις συντάξεις τους έχουν από σήμερα, για δεύτερη φορά από τότε που τέθηκαν σε ισχύ τα capital controls, οι συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης. Ήδη, από νωρίς το πρωί έχουν σχηματιστεί ουρές έξω από τα τραπεζικά υποκαταστήματα που λειτουργούν για την εξυπηρέτησή τους.

Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα:Επείγον Ζητείται το φάρμακο MELPHALAN 50 mg κατά της λευχαιμίας

Νεαρός ασθενής, ο οποίος θα κάνει μεταμόσχευση έχει άμεση ΑΝΑΓΚΗ το φάρμακο ΜELPHALAN κατά της Λευχαιμίας. Όσοι μπορούν να διαθέσουν το φάρμακο παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στο mail: kif.byrona@gmail.com και 6977-747431
Επίσης στο 210-7628209 αλλά μόνο στις ώρες 6μμ έως 7.30 μμ. Ευχαριστούμε πολύ.

Για "τεχνικούς λόγους" έκλεισαν την Wall Street - Φοβούνται κάτι;...Κίνα: η βύθιση των αγορών της προξενεί διεθνή ανησυχία

Την προσωρινή αναστολή κάθε διαπραγμάτευσης στους δείκτες του Χρηματιστήριου της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε η αρμόδια χρηματιστηριακή αρχή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την άλλη του Ατλαντικού, η αναστολή οφείλεται σε τεχνικά προβλήματα. Όμως η κατάρρευση της κινεζικής χρηματαγοράς αυτή την περίοδο προκαλεί σοβαρές υποψίες.

EΡΤ Open*** Νέα κινητοποίηση των συνταξιούχων την Παρασκευή 10 Ιούλη

Νέα μαζική διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομικών διοργανώνουν την Παρασκευή 10 Ιούλη, στις 10.00 π.μ., οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ, με αίτημα την καταβολή ολόκληρων των συντάξεων από τις τράπεζες. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις έχουν ζητήσει με επιστολή τους συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.