Έμμεσο "ναι" από τον Β.Σόιμπλε στον Τζακ Λιού για "κούρεμα" χρέους: "Δεχόμαστε μέχρι 72 δισ.ευρώ - Δώστε μας το Πουέρτο Ρίκο και πάρτε την Ελλάδα"

Μετά την ομολογία του για την ανάγκη "κουρέματος" του ελληνικού χρέους ο Β.Σόιμπλε το παραδέχτηκε και έμμεσα μέσω αστεϊσμού στον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ Τζακ Λιού, στον οποίο φέρεται να είπε "δεχόμαστε μέχρι 72 δισ.δολάρια, δώστε μας το Πουέρτο Ρίκο και πάρτε την Ελλάδα και κάντε τη πολιτεία σας"
 
Συγκεκριμένα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συζήτηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, φέρεται να πρότεινε στον Τζακ Λιου να αναλάβει η Ευρωζώνη το Πουέρτο Ρίκο και οι ΗΠΑ το ελληνικό πρόβλημα! Προ μηνός είχε κάνει άλλη μια ανάλογη πρόταση όταν είχε πει "δώστε μας 50 δισ.δολάρια και σας την χαρίζουμε"!
 
Ο κ. Λιού, σύμφωνα ζήτησε τότε από τον Β. Σόιμπλε να στηρίξει η Γερμανία την Ελλάδα και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας απλαντησε χαρακτηριστικά: "Δώστε και εσείς 50 δισ για να σωθεί".
 
Σε εκείνο το σημείο ο Τζακ Λιού δεν απάντησε απολύτως τίποτα, με πηγές του Βερολίνου να επαναλαμβάνουν πως όταν μπαίνει το θέμα των χρημάτων, η Ουάσινγκτον κάνει πάντα πίσω.
 
Πάντως με αυτούς τους τρόπους ο Β.Σόιμπλε αναγνωρίζει όχι μόνο ότι επιβάλλεται το κούρεμα του χρέους αλλά και το ποσό που χρειάζεται για να γίνει αυτό. Είναι ενδεικτικό ότι η "ταρίφα" από τότε ανέβηκε!
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...