Οι εξοργιστικές δικαιολογίες της κυβέρνησης περί… «ετοιμότητας κατάσβεσης των πυρκαγιών» που στοίχισαν την ζωή σε δύο νέους ανθρώπους

 Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι τα όσα υποστήριζαν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι η χώρα είναι έτοιμη για την αντιπυρική περίοδο και πως η πύρινη λαίλαπα που σάρωσε την Αττική στα μέσα Αυγούστου καταστρέφοντας περιουσίες και δασικό πλούτο ήταν «τυχαία», δεν ισχύουν.

«Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε σκληρές μάχες με όλες μας τις δυνάμεις. Έχουμε ξεκινήσει εντατικές προετοιμασίες για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο ήδη από τον χειμώνα. Επενδύσαμε στην πρόληψη».

Άρθρο Στέφανου Κασσσελάκη: Δεν ήρθε το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ

 Με ένα άρθρο του στην εφημερίδα “Documento”, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, παρεμβαίνει στις εσωκομματικές εξελίξεις, δηλώνει ότι θα είναι παρών «στην μάχη των πολλών απέναντι στην ολιγαρχία που υπερασπίζεται μία διεφθαρμένη κυβέρνηση σε αποδρομή», αλλά αποφεύγει να ξεκαθαρίσει ρητώς εάν θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Ο κ. Κασσελάκης δηλώνει κατ’ αρχήν ότι απέρριψε τις εισηγήσεις να διεκδικήσει νομικά τα δικαιώματά του μετά την “έκπτωσή” του από το αξίωμα του προέδρου με την απόφαση της

Κορινθία: Νεκροί οι δυο αγνοούμενοι στην Άνω Πιτσά – Κάηκαν σπίτια, στα 30 χλμ. το μέτωπο της φωτιάς, νέο 112

 Εφιαλτικό βράδυ για την Κορινθία όπου μεγάλη φωτιά μαίνεται από χθες το μεσημέρι από το Δερβένι έως το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, όπου πριν λίγο βρέθηκαν δύο απανθρακωμένα πτώματα σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά κοντά στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή, πρόκειται για τους δύο άνδρες ηλικίας 35 και 40 ετών που αγνοούνταν από χθες στην περιοχη της Άνω Πιτσάς. Ο ίδιος είπε πως οι δύο άνδρες ήταν από το χωριό Ανώ Πιτσά και είχαν πάει στο διπλανό χωριό για να βοηθήσουν κάποιον φίλο ή συγγενή.

Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας για τους δύο νεκρούς από τη φωτιά: «Ήταν συγχωριανοί μου – Είχαν πάει να βοηθήσουν»

 Προσπάθησαν πάνω στην ανθρωπιά τους, με μεγαλείο εθελοντισμού να ανεβούν πάνω στο βουνό, να δείξουν στους πυροσβέστες πού πρέπει να πάνε» εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, μιλώντας στο ΕΡΤNews για τα δύο απανθρακωμένα πτώματα που εντοπίστηκαν σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά. «Έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί, ξέρουμε όνομα και επίθετο. Ήταν οι αγνοούμενοι» τόνισε.

«Δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές. Συγχωριανοί ήταν οι οποίοι δεν άκουσαν το 112 και πήγαν να βοηθήσουν. Έτσι λειτουργούμε στα χωριά».