Η… πετρελαιοπηγή του Μοσχάτου που θα έσωζε την Ελλάδα

«Παρά το Μοσχάτον, αριστερά της οδού Πειραιώς και όπισθεν ακριβώς του Παγοποιείου «Όλυμπος» ανεκαλύφθη πετρελαιοπηγή πολύ αξιόλογος, ως βεβαιοί τουλάχιστον ο χημικός κ. Ζαμάνος».
Πριν από 84 χρόνια μια είδηση που μάλλον κανείς δεν περίμενε να διαβάσει στις Αθηναϊκές εφημερίδες της εποχής, συγκλονίζει το Πανελλήνιο. Είναι μια είδηση που θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή της ιστορίας για την φτωχή προπολεμική Ελλάδα.

Καρέ-καρέ η δουλειά του ανθρώπου που φτιάχνει αναπηρικά αμαξίδια για ζώα.( foto-vds )

Συναντιόμαστε στο εργαστήριό του. Συμμαζεύει τα απομεινάρια της δουλειάς της προηγούμενης μέρας, φροντίζει τον Φάνη, το αδέσποτο γατί με το οποίο μοιράζεται πλέον, σχεδόν επί ίσοις όροις, τον χώρο, και ετοιμάζεται για την επόμενη κατασκευή του.
Ο Φάνης διεκδικεί την προσοχή του κι εμείς αρχίζουμε τις ερωτήσεις. Ο Βασίλης Τζιγκούρας, κεφάτος, ήρεμος και συγκεντρωμένος, βουτάει στην αγκαλιά του τον Φάνη, που εκτοξεύεται από τοίχο σε τοίχο, απαντά στις ερωτήσεις μας και τακτοποιεί τον πάγκο του.

Γνωρίστε την Φρίντα, το σκυλί που έσωσε πάνω από 50 ανθρώπους στο Μεξικό (video)

Μετά τον σεισμό των 7,1 Ρίχτερ που συντάραξε το Μεξικό πολλοί άνθρωποι εγκλωβίστηκαν κάτω από τα συντρίμμια των κτιρίων που καταστράφηκαν.
Τα συνεργεία διάσωσης δούλευαν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να καταφέρουν να σώσουν τον κόσμο. Πολύ σημαντική βοήθεια στην επιχείρηση διάσωσης όμως έδωσε ένα σκυλί. Η Φρίντα.
Η Φρίντα ανήκει στο ναυτικό στόλο του Μεξικού και είναι σκυλί – διασώστης. Μέχρι στιγμής έσωσε πάνω από 50 ανθρώπους από τον σεισμό και θεωρείται πραγματική ήρωας.

Της ΜΟΔας τα μικροπολιτικά παιχνίδια – O Πατούλης τι λέει;

Εμφύλιος πόλεμος μαθαίνουμε ξέσπασε στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.) με αφορμή την ανακοίνωση της πλειοψηφίας του  δ.σ. του σωματείου εργαζομένων, εναντίον του Υπουργείου Οικονομίας. Εργαζόμενοι, ετοιμάζουν ανακοίνωση-απάντηση μετά την πρωτοφανή όπως τη χαρακτηρίζουν απόφαση του δ.σ. να στραφεί, επί της ουσίας, εναντίον άλλων εργαζομένων.

Αυτοί είναι οι πορτοφολάδες που «ξάφριζαν» τους επιβάτες των ΜΜΜ (εικόνες – video)

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας αλλά και τις φωτογραφίες των μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπρατταν κλοπές πορτοφολιών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Παράλληλα δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο εμφαίνονται μέλη και ο τρόπος δράσης της οργάνωσης, ώστε να είναι σε θέση οι πολίτες να αντιλαμβάνονται την παρουσία ατόμων, που διαπράττουν τέτοια αδικήματα και να αποτρέπουν κατ’ αυτόν τον τρόπο τις σε βάρος τους κλοπές.

Κάτω τα χέρια από τον νοικοκύρη Αλαφούζο – Ο Άδωνις γράφει για ΠΑΟ

Έχει γνώμη για όλα συνεπώς δεν γινόταν να μην μιλήσει και για τον Παναθηναϊκό, ειδικά όταν «του πειράζουν τον φίλο», Γιάννη Αλαφούζο.
Ο λόγος για τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος με μια ιδιαίτερα μακροσκελή ανάρτησή του στα social media, σχολιάζει τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, ενώ παράλληλα δηλώνει τα σέβη του ζητάει συγγνώμη από την οικογένεια Βαρδινογιάννη και τον Γιάννη Αλαφούζο.

Τέλος από τη ΝΔ το «γαλάζιο» στέλεχος με το «μαϊμού» μεταπτυχιακό

Χρειάστηκε ένα σχεδόν 24ωρο από την καταδίκη του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Πολυμερόπουλου, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για «χρήση υφ’ αρπαγής ψευδούς βεβαίωσης», για να διαγραφεί από το κόμμα.

Ο «γαλάζιος» συνδικαλιστής κατέθεσε το 2006 στον Δήμο Αθηναίων πιστοποιητικό παρακολούθησης μαθημάτων Μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών και όχι Μεταπτυχιακό Τίτλο

Επιστήμονες ΕΚΠΑ: Έχουμε βακτήρια για να διαλύσουμε τη ρύπανση του Σαρωνικού

Βακτήρια που τρέφονται από το πετρέλαιο δύνανται να εξυγιάνουν το οικοσύστημα του Σαρωνικού ή να διευκολύνουν τη συλλογή του πετρελαίου, μετά τη ρύπανση που προκλήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».
Οι μικροβιακοί πληθυσμοί με τις απορρυπαντικές ιδιότητες έχουν απομονωθεί από το ηφαίστειο της Σαντορίνης, την παραλία στον Ασπρόπυργο και τη λίμνη Κουμουνδούρου, και σύμφωνα με επιστήμονες του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) αποτελούν μία

Πολίτης «την έπεσε» στον ΣΚΑΪ: «Εσείς δεν είστε πράσινοι, είστε μπλε μέχρι θανάτου» (Video)

Επίθεση στον ΣΚΑΪ εξαπέλυσε πολίτης που ρωτήθηκε για την πετρελαιοκηλίδα, κατηγορώντας τους δημοσιογράφους του σταθμού του Φαλήρου ότι «δεν είστε πράσινοι από τον Παναθηναϊκό, είστε μπλε μέχρι θανάτου».
Ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ βρέθηκαν σε παραλία του παραλιακού μετώπου για να καταγράψουν τις εξελίξεις αναφορικά με τη ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα και ρώτησαν σχετικά έναν ηλικιωμένο που βρισκόταν στην παραλία.

Τα «μαζεύουν» από το επιτελείο Βαρβιτσιώτη μετά την «ανακάλυψη» νεκρής από τη ρύπανση

Ανασκευάζουν από το επιτελείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος συνέδεσε από το βήμα της Βουλής το θάνατο γυναίκας την προηγούμενη Παρασκευή σε παραλία του Παλαιού Φαλήρου με τη ρύπανση στο Σαρωνικό, προκαλώντας αντιδράσεις για τη νέα κοινοβουλευτική του φαιδρότητα.

«Ήταν τόσο πλημμελής η ενημέρωση, ώστε μέχρι και νεκρό είχαμε από αυτήν την ιστορία, μια κυρία που ξεβράστηκε προχθές τα

Πολάκης: Περιμένω να μεταδώσουν την απόφαση του ΣΤΕ για ΚΕΕΛΠΝΟ

Λίγες μετά την απόφαση του ΣΤΕ που δικαιώνει την απόφαση της κυβέρνησης να απομακρύνει τους Αθανάσιο Γιαννόπουλο και Δημήτριο Μπίτα από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αρμόδιος υπουργός Παύλος Πολάκης έδωσε και τη δική του σαρκαστική απάντηση μέσω Facebook.
"ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ!!!!!
Περιμενω να μεταδώσουν την αποφαση του ΣΤΕ(!!!!!!!!) το Σκαι ,το σταρ και λοιποί συγγενεις και να το τουιταρει ο αντιπρόεδρος Αδωνις ...ΕΛΑ ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΤΕ....".

Ο κυκλώνας Μαρία «ισοπέδωσε» το Πουέρτο Ρίκο – Στους 13 οι νεκροί (εικόνες)

Μεγάλες καταστροφές από τις εκτεταμένες πλημμύρες και καταρρακτώδεις βροχές που αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα Σάββατο
  • Υποχώρησε το φράγμα Γουαχατάκα προκαλώντας ξαφνικές πλημμύρες
  • «Το Πουέρτο Ρίκο αφανίστηκε», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και υπέγραψε διάταγμα που κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση φυσικής καταστροφής..

Γιορτές πυροτεχνημάτων στην Ιαπωνία (εικόνες)

Μπορεί να έχουμε φτάσει στα μέσα του Σεπτεμβρίου, αλλά είναι ακόμα ολοζώντανες οι θύμησες από τα hanabi taikai, τα φεστιβάλ πυροτεχνημάτων που γίνονται Ιούλιο και Αύγουστο στην Ιαπωνία.
Τουλάχιστον 200 hanabi taikai γίνονται κάθε χρόνο, αυτή την περίοδο, στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Η λέξη «hanabi» προέρχεται από τη λέξη «hana» που σημαίνει «λουλούδια» και τη λέξη «bi», που σημαίνει «φωτιά».

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες και κάτοικοι στη Χαλκιδική

Βελτιωμένη η κατάσταση που επικρατεί στη Μόλα Καλύβα της Χαλκιδικής
    Κάηκαν 1200 στρέμματα Πεύκων, ενώ καταστράφηκαν και εκατοντάδες ελαιόδεντρα.
    Σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε αργά χθες το βράδυ στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης

Άγρυπνοι στις αυλές των σπιτιών τους παρέμεναν μέχρι αργά τη νύχτα αρκετοί κάτοικοι και ιδιοκτήτες εξοχικών στη Μόλα Καλύβα,