Οι κάτοικοι του Χιούστον τιμούν και αποχαιρετούν τον Τζορτζ Φλόιντ -

Εκατοντάδες άνθρωποι περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να προσκυνήσουν στο φέρετρό του στο Χιούστον μία μέρα πριν την ταφή. Κάποιοι φορούσαν μπλουζάκια με το σύνθημα «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», τα τελευταία λόγια του 46χρονου Φλόυντ.
 ΗΠΑ: Εκατοντάδες κάτοικοι του Χιούστον τιμούν και αποχαιρετούν τον Τζορτζ Φλόιντ
Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν από το πρωί σήμερα στο Χιούστον του Τέξας για να τιμήσουν τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ,

Mega: Ακόμη πιο χαμηλές τηλεθεάσεις για το δελτίο

Αν και είναι νωρίς ακόμη, τα πρώτα στοιχεία από τη μετακίνηση κατά μισή ώρα νωρίτερα της έναρξης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA δεν είναι αισιόδοξα, αφού καθόλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας στο σύνολο του κοινού ο μέσος όρος κινήθηκε πέριξ του 4,7%
Κατα τι χειρότερα δηλαδή από την προηγούμενη κατάσταση, δεδομένου ότι το δελτιο πριν κυμαινόταν στο 6% με 7%.
Πηγή: enimerosi24.gr


Εκπληκτικός «χορός» δελφινιών στην Πύλο (Photos/video)

α δελφίνια είναι από εκείνα τα θαλάσσια θηλαστικά που έχουν «υμνηθεί» για την εξοικείωσή τους με το ανθρώπινο είδος σε διηγήματα, θεατρικά και κινηματογραφικά έργα. Εικόνες τους να κολυμπούν αρμονικά μαζί με ανθρώπους κάνουν συχνά τον γύρο του διαδικτύου, εντυπωσιάζοντας όσους τις παρακολουθούν.

Στην Πύλο κατέγραψαν τα υπέροχα θηλαστικά να «χορεύουν» στην θαλάσσια περιοχή της Πύλου φτιάχνοντας σχηματισμούς με απόλυτο συγχρονισμό και δημιουργώντας ένα πραγματικά μοναδικό θέαμα.

HΠΑ-Βιρτζίνια: Ο δράστης της επίθεσης με όχημα κατά διαδηλωτών φέρεται ως τοπικός ηγέτης της Κου Κλουξ Κλαν (Photo/Video)


Η εισαγγελία της Βιρτζίνια ενώπιον της οποίας παρουσιάστηκε ο δράστης της επίθεσης με αυτοκίνητο κατά συγκέντρωσης ατόμων στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ, κατά την οποία τραυματίστηκε από πυρά του όπλου του ένα άτομο, θεωρείται ως τοπικός ηγέτης της διαβόητης ρατσιστικής ακροδεξιάς οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν.
Πρόκειται για τον Harry H. Rogers, 36 ετών ο οποίος κατηγορείται για ένοπλη επίθεση, κακόβουλο τραυματισμό και βανδαλισμό μετά την αποτρόπαιη ενέργειά του στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια.

Ακόμα 191 στρατιωτικοί συλλαμβάνονται στην Τουρκία

Τη σύλληψη 191 μελών του στρατιωτικού προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, τα οποία θεωρούνταν ύποπτα για διασυνδέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, το οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, διέταξαν οι αρχές στην Τουρκία, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Οι αρχές διεξάγουν μια συστηματική εκστρατεία καταστολής των κατηγορούμενων ως οπαδών του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στο οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους 250 άνθρωποι.

Κυκλοφόρησε το GT-R 50 του 1 εκατομμυρίου Nissan και Italdesign αποκάλυψαν το «θαύμα» των 710 αλόγων

Πέρασαν δύο χρόνια από τη στιγμή που Italdesign και Nissan ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για κάτι πρωτοποριακό: την επόμενη γενιά του GT-R.
Ούτε τεχνικά χαρακτηριστικά ούτε ημερομηνία κυκλοφορίας είχαν δημοσιοποιήσει οι δύο εταιρίες το 2018 για τη νέα εκδοχή του ιδιαίτερου supercar, η Italdesign αποκάλυψε όμως πρόσφατα το τελικό προϊόν.

Η ευκαιρία που έχασε η ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία για να γίνει ανταγωνιστική παγκοσμίως

Η Ελλάδα είναι από τις ιδιάζουσες περιπτώσεις παγκοσμίως που έζησε τη βιομηχανική της εποχή συμπυκνωμένη μέσα σε τρεις δεκαετίες, κυρίως στα μεταπολεμικά χρόνια. Η δεκαετία του ‘70 για παράδειγμα ήταν το εφαλτήριο για την δημιουργία (ή την μετεξέλιξη όπως το πάρει κανείς) αρκετών μονάδων παραγωγής μικρότερης ή μεγαλύτερης κλίμακας.
Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας αρκετές βιοτεχνίες είχαν μετεξελιχθεί σε παραγωγικές μονάδες ελαφριάς ή βαριάς βιομηχανίας. Τα βλέμματα πολλών επενδυτών είχαν στραφεί προς αυτή τη γωνιά της Ευρώπης καθώς διέβλεπαν κερδοφορία και

Το concept που όλοι εύχονται να γίνει πραγματικότητα

Από τη στιγμή που κυκλοφόρησε ο Katsuhiro Otomo το μυθικό πια manga του «Akira» (1982), ο κόσμος έχει στοιχειωθεί από τον πύραυλο εδάφους-εδάφους που οδηγούσε ο Kaneda.
Και η αλήθεια είναι πως αρκετοί έχουν παρουσιάσει κατά καιρούς κάποιο concept της θρυλικής μηχανής, κανείς δεν φαίνεται ωστόσο να τα έχει καταφέρει καλύτερα από τον James Qiu.

Η Πράσινη Σφήκα είναι μια ρετρό κούκλα για λίγους

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 4 δεκαετίες από τη στιγμή που έβαλε λουκέτο, την ισπανική Ossa τη θυμούνται ακόμα οι λάτρεις των γρήγορων δύο τροχών.
Τη θρυλική μάρκα από τη Βαρκελώνη τη θυμάται όμως και η επίσης ισπανική Fuel Motorcycles, που μας χάρισε ένα αψεγάδιαστο flat tracker που βασίζεται στη φοβερή και τρομερή άλλοτε Ossa Pioneer 250.

ΠΑΟΚ: Το ποστάρισμα με νόημα του Γιώργου Σαββίδη με τις σκούπες

Σε μια ανάρτηση με που φαίνεται να εννοεί πολλά προχώρησε ο Γιώργος Σαββίδης μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό (0-1), στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League 1.
Το μέλος της διοίκησης της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ ανέβασε στο Instagram ένα story, στο οποίο υπάρχουν εμφανίζονται τρεις σκούπες. Μήνυμα που θα μπορούσε να έχει αποδέκτες εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος...
Μπορεί να μην εξηγείται ποιους εννοεί, προφανώς όμως κάτι θέλει να προαναγγέλλει μετά το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ανοίγει τα χαρτιά του για τον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα παραχωρήσει σήμερα (09/06, 13:30) συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναμένεται να κάνει γνωστές τις προθέσεις και τις αποφάσεις του για τον Παναθηναϊκό -όχι απαραίτητα μόνο για τον μπασκετικό.
Ο διοικητικός ηγέτης της «πράσινες» ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη αναμένεται να ανακοινώσει το πλάνο του για την επόμενη περίοδο του τμήματος, με τη μέχρι στιγμής φημολογία να κάνει λόγω για αναπροσαρμογή του μπάτζετ. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά τον προπονητή, αλλά και το μέλλον του Καλάθη. Επίσης, ίσως απαντηθούν τα σενάρια που αφορούν την αποχώρηση από τη Euroleague και μια ενδεχόμενη «μετακόμιση» στο Basketball Champions League.

Ο πετρελαϊκός κολοσσός BP ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει 10.000 θέσεις εργασίας

Ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός BP ανακοίνωσε σήμερα την κατάργηση 10.000 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο, περίπου το 15% του προσωπικού του, προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματικός και να προσαρμοστεί σε μια πετρελαϊκή αγορά που επλήγη από την υγειονομική κρίση.
<
Η πλειονότητα των θέσεων εργασίας θα καταργηθούν έως τα τέλη του έτους και θα αφορούν κυρίως μισθωτούς σε διοικητικά καθήκοντα, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος.

Σε 24ωρη απεργία οι εκπαιδευτικοί σήμερα – Ανοιχτά τα σχολεία

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εκπαιδευτικοί, σήμερα, Τρίτη, 9 Ιουνίου, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή. Συγκεκριμένα, η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε, 24ωρη απεργία για την Τρίτη 9 Ιουνίου και ταυτόχρονα συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή στη 1 το μεσημέρι.
Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που φέρνει σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και

Προκλητικός Ερντογάν σε Ελλάδα: Για μαζευτείτε λίγο, μάθετε τα όριά σας

Προκλητικός για ακόμα μια φορά εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στην τουρκική κρατική τηλεόραση TRT ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνέστησε στην Ελλάδα να μάθει τα όριά της πριν απευθυνθεί στην Τουρκία και προειδοποίησε ότι αν δεν το κάνει, η Άγκυρα ξέρει να απαντήσει.
«Η Ελλάδα δεν μένει ήσυχη και πετάει διάφορα. Βγαίνει και λέει αβάσιμα πράγματα. Ποια είναι αυτή η χώρα που μιλάει έτσι; Τέτοιες κουβέντες τις λένε στην Τουρκία; Σε ποιον νομίζεις ότι μιλάς; Για μαζέψου λίγο. Για μάθε τα όριά σου! Αν δεν μάθει τα όριά της, η Τουρκία είναι εμφανές τί θα κάνει», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με το sigmalive.com.

Διαδηλωτής πήρε δώρο αυτοκίνητο και υποτροφία επειδή καθάρισε το δρόμο

Οι καλές πράξεις ανταμείβονται, κάτι που είδε για τα καλά Αντόνιο Γκουίν τζούνιορ.
Ο 18χρονος πήρε μια σκούπα, αγόρασε μερικές σακούλες σκουπιδιών και κάθισε επί δέκα ώρες για να καθαρίσει τους δρόμους, έπειτα από αντιρατσιστική διαδήλωση στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.
Βέβαια η προσπάθεια του νεαρού δεν έμεινε, καθώς η κοινότητα εκτίμησε την προσπάθειά του.
Η αρχή έγινε από τον Ματ Μπλοκ, ο οποίος του χάρισε μία κάμπριο Mustang του 2004 που χρησιμοποιούσε περιστασιακά, καθώς μέσα από το Facebook είδε ότι έψαχνε αυτοκίνητο.

Σε περίεργα πάρτι ο Γερμανός παιδόφιλος που εμπλέκεται στην εξαφάνιση της Μαντλίν

Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τον Γερμανό παιδόφιλο που είναι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με τη Daily Star, που επικαλείται κάποια μαρτυρία, ο παιδόφιλος πήγαινε σε πάρτι που διοργάνωναν νεαρά κορίτσια και τους πωλούσε ναρκωτικά ενώ εκείνα «πλήρωναν» με σεξουαλικά ανταλλάγματα.
Τα πάρτι αυτά είναι γνωστά ως «Pizza Parties» και γίνονταν στα δάση κοντά στην Praia da Luz, το πορτογαλικό θέρετρο από όπου εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν.

Γονατιστοί για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα: Η συμβολική κίνηση των Δημοκρατικών στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ

Νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της αστυνομικής βίας και της φυλετικής ανισότητας προωθούν στο Κογκρέσο οι Δημοκρατικοί, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και το ξέσπασμα οργής που εξαπλώθηκε σε πολλές πολιτείες.
«Είναι ώρα η κουλτούρα της αστυνομίας σε πολλά τμήματα να αλλάξει» δήλωσε η Κάρεν Μπας στο CNN, εκφράζοντας την ελπίδα οι ειρηνικές διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών να αυξήσουν την πίεση στην κατεύθυνση της αλλαγής της νομοθεσίας.