Ολιγόλεπτη συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ – Τι είπε ο Αμερικανός για την Ελλάδα (εικόνες)

Σύντομη ανεπίσημη συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της συνόδου των ηγετών του ΝΑΤΟ.
Σε παρακολουθώ, είπε ο Αμερικανός πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα, «ανακάμπτετε και αυτό είναι εκπληκτικό» σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, στην ολιγόλεπτη συνομιλία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να προσθέσει: «Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα με υπέροχους ανθρώπους».

Ο Φαλκάο παίζει μπάλα στη Λευκάδα (εικόνες – video)

Ο Ραδαμέλ Φαλκάο βρέθηκε στο Νυδρί της Λευκάδας δίνοντας από κοινού με τον Γιώργο Καραγκούνη το «παρών» σε μια γιορτή του ποδοσφαίρου, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την αδελφοποίηση του Οδυσσέα Νυδριού με την Μονακό και της ανόδου της τοπικής ομάδας του Νυδριού στην Α΄ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας. Το απόγευμα της Τρίτης (23/5) ο Φαλκάο επισκέφθηκε τις ακαδημίες του Οδυσσέα και έπαιξε μπάλα με τους μικρούς θαυμαστές του, οι οποίοι ήταν κατενθουσιασμένοι.

Πανευρωπαϊκή έρευνα: Από πού ενημερώνονται οι Ευρωπαίοι – Τι θεωρούν αξιόπιστο οι Έλληνες

Οι μισοί Ευρωπαίοι μόνο δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τα ΜΜΕ, με το 36% να εμπιστεύεται το διαδίκτυο για την ενημέρωσή του, σύμφωνα με την EBU.
H διαρκώς μειωμένη εμπιστοσύνη των πολιτών στα ΜΜΕ απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό τους εκδότες, τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών και ραδιοφώνων αλλά και τους «ψηφιακούς εκδότες» ειδησεογραφικών sites, όπως και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.


Έκρηξη στο όχημα του Παπαδήμου – Φόβοι για ύπαρξη κι άλλων παγιδευμένων φακέλων

Ο κ. Παπαδήμος εξετάζεται στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Ο τραυματισμός του κρίνεται ως «καίριος», αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του
    Φόβοι των αστυνομικών αρχών για ύπαρξη κι άλλων φακέλων με παραλήπτες κι άλλους αξιωματούχους
    Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής κάνουν λόγο για ενέργεια της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς»

Στίβος: O Σεργκέι Μπούμπκα στην Καλλιθέα το Σάββατο 27 Μαΐου.

Ο κορυφαίος επικοντιστής όλων των εποχών και ένας από τους καλύτερους σύγχρονους αθλητές, ο Σεργκέι Μπούμπκα έρχεται στην Ελλάδα και θα παραβρεθεί στους αγώνες αλμάτων στο στάδιο της Καλλιθέας το Σάββατο 27 Μαΐου.

Ο «ιπτάμενος Ουκρανός» έρχεται στη χώρα μας μετά από πρόσκληση του Αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ και μέλους του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου Παναγιώτη Δημάκου.

Σοβαρά τραυματίας ο Λ. Παπαδήμος από έκρηξη

Με σοβαρά τραύματα μεταφέρεται επειγόντως στον Ευαγγελισμό ο πρώην πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος καθώς και ο οδηγός του μετά από έκρηξη μηχανισμού που ήταν, κατά πληροφορίες του zougla.gr, τοποθετημένος σε φάκελο που τον άνοιξε ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός.

Η χειραψία Τραμπ – Μακρόν που έγινε viral Video.

Την πρώτη τους συνάντηση είχαν σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Γάλλος νεοεκλογείς ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν, λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. 
Δεν ήταν όμως η συνάντηση αυτή καθαυτή που τράβηξε τα βλέμματα και πυροδότησε συζητήσεις και σχόλια αλλά η μεταξύ τους χειραψία.

Τουσκ: Δεν βρήκαμε κοινή θέση με τον Τραμπ για τη Ρωσία (foto-video)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Ντόναλντ Τραμπ έχουν διαφορετικές απόψεις για την Ρωσία, την κλιματική αλλαγή και το παγκόσμιο εμπόριο, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μετά τις συνομιλίες που είχε στις Βρυξέλλες με τον ένοικο του Λευκού Οίκου.
Ο Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι οι δύο τους συμφώνησαν ως προς την ανάγκη καταπολέμησης της τρομοκρατικής βίας και ως προς τις σχέσεις με την Ουκρανία:

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος: Εξαιρετικής ποιότητας οι ελληνικές θάλασσες

Πεντακάθαρες και με τη... βούλα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος είναι, για άλλη μία χρονιά οι ελληνικές θάλασσες. Όπως καταγράφεται σε σχετική έκθεση, το 97% των 1.542 σημείων που ελέγχθηκαν στη χώρα μας είχε εξαιρετική ποιότητα. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το... Λουξεμβούργο, με μόλις 11 σημεία, προφανώς λίμνες.
Η φετινή έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος αντιπροσωπεύει ελέγχους που έγιναν κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου του 2016.

Από τη Συρία στο Λίβανο με μια σανίδα surf ( foto-vds )

Κοντά στη μεσογειακή ακτή του Λιβάνου βρίσκεται η παραθαλάσσια πόλη Jiyeh, φημισμένη για τις αμμώδεις παραλίες της. Eδώ όλα αλλάζουν για το καλύτερο. Εδώ οι παλιοί και νέοι surfer επιδίδονται στο αγαπημένο τους sport και ένας Σύρος πρόσφυγας θέλει να γράψει ιστορία.
Οι λάτρεις του surfing θα βρουν εκεί μία μικρή κοινωνία του αθλήματος. Ο Λίβανος δεν είναι ο πλέον δημοφιλής προορισμός για surf αλλά η δημοτικότητά του αυξάνεται όλο και περισσότερο ενώ αν και δεν φημίζεται για τα άγρια κύματά του, το πάθος της κοινότητας δικαιώνει όσους επιλέξουν αυτό τον τόπο για να επιδοθούν στο αγαπημένο τους άθλημα. 

Σκεπάζει και απειλεί τα πάντα: Κατέγραψαν το σχηματισμό ενός ανεμοστρόβιλου (Vid)

Η δημιουργία ενός ισχυρού ανεμοστρόβιλου, κοντά στο Whay, του Κολοράντο καταγράφηκε σε βίντεο.
Ο ανεμοστρόβιλος κάνει εμφανή την παρουσία του από τη σκόνη (κονιορτό) που συμπαρασύρει κατά την ανοδική φορά του. Οι περισσότεροι ανεμοστρόβιλοι στη Γη είναι ασθενείς και περιορισμένων διαστάσεων, ενώ η μέγιστη ταχύτητα των ανέμων φτάνει κατά μέσο όρο τα 70 χιλιόμετρα/ώρα (45 μίλια/ώρα).

Σκάνδαλο με offshore εταιρείες του Τούρκου πρωθυπουργού συγκλονίζει την Τουρκία

Πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ σε offshore εταιρείες, αλλά και ναυτιλιακές επιχειρήσεις διατηρεί η οικογένεια του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, όπως αποκάλυψε έρευνα από τα λεγόμενα "αρχεία της Μάλτας".
Η οικογενειακή επιχείρηση του Γιλντιρίμ αποτελείται από 11 πλοία με ξένη σημαία, τα οποία είναι ενσωματωμένα σε ένα δίκτυο μυστικών εταιρειών στη Μάλτα, την Ολλανδία και τις Ολλανδικές Αντίλλες –πιο συγκεκριμένα στο Κουρακάο, ενώ υπάρχουν υποψίες για τα νησιά Μάρσαλ και τον Παναμά.

Ρωσική εμπλοκή στην εκλογή Τραμπ «βλέπει» η New York Times

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, αλλά και πολιτικοί αξιωματούχοι είχαν συζητήσεις για το πως θα επηρεάσουν την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ μέσω των συμβούλων του, σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν Αμερικανοί πράκτορες και τις οποίες, επικαλέστηκε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «The New York Times» όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.