ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Η κυβέρνηση οφείλει να δεχτεί τη νομική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία,

 

...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αυτή είναι η πρόταση νόμου για το φορολογικό

 

..

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει το μιντιακό σύστημα Μητσοτάκη να πάμε σε εκλογές…

 

Σ.Κασσελάκης: «Πρώτη προτεραιότητα για μας η διάσωση του ΕΣΥ και η προστασία της ανθρώπινης ζωής» (φώτο)

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσε μια φωτογραφία από εφημερία στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς και τόνισε πως «η διάσωση του ΕΣΥ και η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι η πρώτη προτεραιότητα για μας».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «αυτή η εικόνα πληγώνει την υπερηφάνεια των Ελλήνων και του κάθε πολίτη ξεχωριστά. Τι θλιβερή ειρωνεία, είναι από εφημερία στο νοσοκομείο που φέρει το όνομα του ιδρυτή του ΕΣΥ, Γ.Γεννηματά».

Ο Σ.Κασσελάκης έκανε έκπληξη στον Ε.Αποστολάκη για τα γενέθλιά του – Του ετοίμασε τούρτα… φρεγάτα

 Έκπληξη στον Ευάγγελο Αποστολάκη για τα γενέθλιά του του έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, στο περιθώριο της περιοδείας του στην Ξάνθη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεννόηση με μέλη της τοπικής ΟΜ, ζήτησαν να ετοιμαστεί μια τούρτα… φρεγάτα για τον Ναύαρχο και βουλευτή Επικρατείας.

Η Γαλλία κατηγόρησε το Αζερμπαϊτζάν για τις ταραχές στη Νέα Καληδονία

 Κρίσιμη είναι η κατάσταση στην Νέα Καληδονία, κτήση της Γαλλίας στον Ειρηνικό Ωκεανό, μετά τις πολυήμερες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας και το Παρίσι σήμερα να κατηγορεί το Αζερμπαϊτζάν για «δάκτυλο» στις ταραχές και επέμβαση στα εσωτερικά του αρχιπελάγους, το οποίο κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά τον θάνατο 4 ανθρώπων.

Γάζα: Ισραηλινά άρματα Merkava βομβάρδισαν κτίριο και σκότωσαν 5 ισραηλινούς αλεξιπτωτιστές – Ακόμα 7 τραυματίες

 Οι ισραηλινές ένοπλές δυνάμεις ανέφεραν την Πέμπτη ότι πέντε Ισραηλινοί αλεξιπτωτιστές σκοτώθηκαν από πυρά ισραηλινών αρμάτων μάχης Merkava στη βόρεια Γάζα σε ένα από τα πλέον πολύνεκρα περιστατικά θυμάτων από φίλια πυρά από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος κατά της Χαμάς, τον περασμένο Οκτώβριο.

 Άλλοι επτά αλεξιπτωτιστές τραυματίστηκαν από τα πυρά του άρματος, τρεις από τους οποίους σοβαρά.


Τουρκία: 42 χρόνια φυλάκιση σε Ντεμιρτάς-Βαριές ποινές σε Κούρδους πολιτικούς

 Δικάστηκαν συνολικά 108 άτομα, κατηγορούμενα για συμμετοχή στην οργάνωση ΡΚΚ και υποκίνηση των βίαιων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που έλαβαν χώρα στις 6-8 Οκτωβρίου του 2014

Στη δίκη που αφορούσε την εξέγερση Κούρδων της Τουρκίας το 2014 δικαστήριο της Τουρκίας επέβαλε βαριές ποινές κάθειρξης σε Κούρδους πολιτικούς.

Μεταξύ των καταδικασθέντων είναι ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), η Φιγκέν Γιουκσέκνταγ, συμπρόεδρος επίσης του HDP, η Γκιουλτάν Κισανάκ, συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) και ο Αχμέτ Τουρκ, νυν δήμαρχος της πόλης Μάρντιν και συμπρόεδρος στο παρελθόν του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP).

Πολωνία: Ο Τουσκ δήλωσε ότι δέχτηκε απειλές μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ρ. Φίτσο

 Τα μέτρα γύρω από την ασφάλεια του Πολωνού πρωθυπουργού θα ενισχυθούν

Απειλές δέχτηκε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τούσκ, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Σλοβάκου ομολόγου του, ενώ ένα μέσο ενημέρωσης ανέφερε ότι τα μέτρα γύρω από την ασφάλεια του Πολωνού πρωθυπουργού θα ενισχυθούν.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο πυροβολήθηκε πέντε φορές από χθες σε μια απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του, μια απόπειρα που φέρεται να είχε πολιτικά κίνητρα.

SZ: H Σιλιάνοφσκα ήξερε τι έκανε λέγοντας «Μακεδονία»

 Ο γερμανικός Τύπος για την άνοδο των εθνικιστών στη Βόρεια Μακεδονία

Μετά την επικράτηση των εθνικιστών στη Βόρεια Μακεδονία η νέα πρόεδρος Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα έσπευσε να αναφερθεί στη χώρα της ως «Μακεδονία» – προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, όπως μεταξύ άλλων και αυτήν του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, ο οποίος σχολίασε πως με αυτόν τον τρόπο η πρόεδρος παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας της.


Συνομίλησε με τον νοσηλευόμενο Φίτσο ο πρόεδρος της Σλοβακίας

 Η εξέλιξη μπορεί να θεωρηθεί ως θετικό σημάδι για την πορεία της υγείας του Σλοβάκου πρωθυπουργού.

Ο νεοκλεγείς πρόεδρος της Σλοβακίας Πέτερ Πελεγκρίνι δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ότι κατόρθωσε να συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος νοσηλεύεται μετά την εις βάρος του απόπειρα δολοφονίας.

Η εξέλιξη μπορεί να θεωρηθεί ως θετικό σημάδι για την πορεία της υγείας του Σλοβάκου πρωθυπουργού.

Νωρίτερα αξιωματούχος νοσοκομείου που νοσηλεύεται ο Φίτσο δήλωσε πως η κατάσταση της υγείας του Σλοβάκου πρωθυπουργού είναι σταθερή αλλά παραμένει «πολύ σοβαρή».

Χούθι: Απειλούν εκ νέου ότι θα εξαπολύουν επιθέσεις σε όλα τα πλοία που έχουν προορισμό το Ισραήλ

 Όλα τα πλοία με προορισμό ισραηλινά λιμάνια θα αποτελούν στόχο των Χούθι και όχι μόνο στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, δήλωσε σήμερα (16/5) ο ηγέτης της υεμενίτικης αντάρτικης οργάνωσης, Αμπντούλ Μαλίκ αλ Χούθι.

Οι Χούθι απειλούν να επεκτείνουν τις επιθέσεις τους σε πλοία που κατευθύνονται προς ισραηλινά λιμάνια στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Από τα μέσα Νοεμβρίου, οι Υεμενίτες αντάρτες εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον πλοίων κυρίως στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, θαλάσσιες οδούς μείζονος σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο. Αρχικά έβαζαν στο στόχαστρο πλοία κατ’ αυτούς συνδεόμενα με το Ισραήλ –

Χρίστιαν Μίτσοσκι: Το VMRO-DPMNE εμμένει στη χρήση του όρου «Μακεδονία»

 ανταπόκριση από τα Σκόπια: Νίκος Φραγκόπουλος

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσοσκι εμμένει στη χρήση του όρου «Μακεδονία». Δήλωσε σήμερα πως εάν η Ελλάδα θεωρεί ότι παραβιάσαμε (τα Σκόπια) τη Συμφωνία των Πρεσπών ας προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο.

Είπε ακόμη πως στην επικοινωνία εντός των θεσμικών οργάνων και μεταξύ των θεσμών της χώρας του θα χρησιμοποιείται η συνταγματική ονομασία αλλά στις δηλώσεις προς τους

Το ΕΡΤNews στο σημείο της απόπειρας δολοφονίας του Ρ. Φίτσο στη Σλοβακία – Αντιμέτωπος με 25 χρόνια κάθειρξης ο δράστης

 Πέντε ώρες στο χειρουργείο και αμέσως μετά στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ο πρωθυπουργός της της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο γλίτωσε το θάνατο παρά τρίχα και διανύει τις δυσκολότερες ώρες, δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος Πελεγκρίνι, που του μίλησε για λίγα λεπτά στο νοσοκομείο.

Ο 71χρονος δράστης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ποινή που επισείει τα 25 χρόνια κάθειρξης. Οι Αρχές θεωρούν ότι έδρασε μόνος του, ενώ έχουν ανακρίνει και τη σύζυγό του για να διαπιστωθεί αν είχαν υποπέσει στην αντίληψή της τα αιματηρά σχέδια του.

«Το Νύχι του Θανάτου»: Το αντικείμενο στο Τσερνόμπιλ που μπορεί να σκοτώσει όποιον τολμήσει να το αγγίξει (βίντεο)

 «Το Νύχι του Θανάτου» μπορεί οπτικά να φαίνεται ως κάτι το… αθώο, αλλά στην ουσία είναι ένα κειμήλιο μολυσμένο με πυρηνική ακτινοβολία, που αποτελεί επικίνδυνη απειλή για όποιον τολμήσει να το αγγίξει και βρίσκεται στην «καρδιά» του ουκρανικού δάσους, κρυμμένο χιλιόμετρα μακριά από το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ.

Βίντεο: Υπάλληλος της αεροπορικής TransNusa πέφτει από αεροσκάφος μετά την απομάκρυνση της σκάλας

 Ένα σοκαριστικό βίντεο δημοσιεύτηκε στο «Χ» το οποίο αποτυπώνει τη στιγμή της πτώσης ενός άνδρα από αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Τζακάρτα.

Ο υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας TransNusa έπεσε από το αεροσκάφος Airbus A320 καθώς δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι είχε απομακρυνθεί η σκάλα, όταν έκανε ένα βήμα προς τα πίσω.

Αλγερία: Τον απήγαγαν το 1998 και εντοπίστηκε ζωντανός 26 χρόνια μετά – Ο γείτονας τον κρατούσε αιχμάλωτο σε στάνη προβάτων

 Η υπόθεση απαγωγής του Omar Bin Omran επανήλθε στην επικαιρότητα καθώς εντοπίστηκε ζωντανός έπειτα από 26χρόνια.

Μάλιστα αυτό που σοκάρει είναι ότι εντοπίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο κελάρι του σπιτιού του φερόμενου ως απαγωγέα του – μόλις 100 μέτρα από την κατοικία της οικογένειάς του, στην Αλγερία.

Ο Ομάρ Μπιν Ομράν διασώθηκε την Κυριακή (12.05.2024) από το σπίτι του επί χρόνια απαγωγέα του, αφού εξαφανίστηκε καθ’ οδόν προς την σχολή του πριν από περίπου 26 χρόνια, το 1998, σύμφωνα με δημοσιεύματα των αλγερινών μέσων ενημέρωσης.

JUST IN: 🇨🇳 🇷🇺 Xi Jinping welcomes Russian President Putin to China.

 

Ο Ρόμπερτ Φίτσο είχε «προβλέψει» την απόπειρα δολοφονίας του ένα μήνα πριν! (βίντεο)

 Πριν από έναν μήνα, ο Ρόμπερτ Φίτσο είχε αναρτήσει ένα βίντεο στα social media όπου είχε «προβλέψει» ότι θα δεχθεί πυροβολισμούς είτε ο ίδιος είτε κάποιο μέλος της κυβέρνησής του!

Σε αυτό το βίντεο ανέφερε πως «περίμενε ότι ο ίδιος και όσοι συγκροτούν την κυβέρνησή του θα δεχόντουσαν πυροβολισμούς», κατηγορώντας ανοιχτά τα ΜΜΕ της χώρας, τα οποία τον χτυπούν αδιακρίτως, καθώς ακολουθούν καθαρά φιλοδυτική και φιλοευρωπαϊκή πολιτική.

BRICS: Παγκόσμια ανατροπή με μέλη από την Ευρώπη – Τσουνάμι κατά του δολαρίου με νέο νόμισμα

 Να συνεχίσει την επεκτατική του προσπάθεια θα επιδιώξει το οικονομικό μπλοκ των BRICS, με πολλές ευρωπαϊκές χώρες να εντάσσονται στη συλλογικότητα το 2024.

Πράγματι, πολλές εκθέσεις αναφέρουν ότι αρκετά ευρωπαϊκά κράτη θα υποβάλουν αίτηση ένταξης στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.
Δείκτη αποτέλεσε η πρόσφατη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Xi Jinping στην Ευρώπη, που καθρέπτισε αμοιβαίο ενδιαφέρον
Το Πεκίνο είδε τον πρόεδρό του να τυγχάνει θερμής υποδοχής από τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που προμηνύει εξελίξεις.

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν την τελευταία γέφυρα του Βόλτσανσκ – Πλήρης ο αποκλεισμός της πόλης

 Οι Ρώσοι κατέστρεψαν την κινητή γέφυρα στον ποταμό Βόλτσια και πλέον οι εναπομείναντες Ουκρανοί στην πόλη Βόλτσανσκ, δεν έχουν κανέναν εφοδιασμό.

Δεν μπορούν να ενισχυθούν ούτε με προσωπικό και ούτε με πυρομαχικά.

 Ο αποκλεισμός της πόλης είναι ολοκληρωτικός και το τέλος της πλέον θεωρείται προδιαγεγραμμένο.


Βίντεο: Ρώσοι αιχμαλωτίζουν Ουκρανούς μαχητές κατά την εκκαθάριση του Βόλτσανσκ

 Βίντεο που δημοσίευσαν οι Ρώσοι απεικονίζει την παράδοση Ουκρανών μαχητών στις ρωσικές δυνάμεις στο Βόλτσανσκ στην περιφέρεια του Χαρκόβου.

Η εκκαθάριση της πόλης συνεχίζεται και στα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να ολοκληρωθεί.

 Κανείς δεν περίμενε το Βόλτσανσκ να πέσει τόσο εύκολα σε ρωσικά χέρια. Είναι ένα σοβαρό δείγμα ότι πολλά δισεκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν για οχυρώσεις στην περιφέρεια του Χαρκόβου κατέληξαν αλλού και σε άλλες τσέπες.

Ρώσοι Spetsnaz διεισδύουν στο Λίπτσι στο Χάρκοβο – Ζήτημα ημερών η κατάληψη της πόλης

 Ρωσικές ειδικές δυνάμεις πολεμούν στα προάστια του Λίπτσι στις δεξαμενές νερού βόρεια του Χάρκοβο.

Προωθούνται διαμέσου των αγωγών νερού μέσα στην κωμόπολη, η οποία αναμένεται να εκκαθαριστεί μέσα λίγες μέρες.

Η πόλη είναι σημαντική γιατί κι αυτή οδηγεί στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο του Χάρκοβο.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο του Ραμποτίνο: τι σημαίνει αυτό για τη Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια

 Ο ρωσικός στρατός έχει αναλάβει πλήρως τον έλεγχο του χωριού Rabotino στην περιοχή Zaporozhye. Τι σημαίνει αυτό για τη Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια, πώς καταφέρατε να καταλάβετε το χωριό; Τι είναι γνωστό για την κατάληψη του Ραμποτίνο Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι η ομάδα Dnepr των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει αναλάβει πλήρως τον έλεγχο του χωριού Rabotino στην περιοχή Zaporozhye.

Έγινε γνωστό για τη μεταφορά ελίτ επιθετικών αεροσκαφών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από κοντά στο Chasov Yar

 Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μετέφεραν την επίλεκτη ταξιαρχία επίθεσης της εθνικής αστυνομίας «Λιούτ» στην κατεύθυνση του Χάρκοβο κοντά στο Τσασόβ Γιαρ, δήλωσαν οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου στο TASS. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε αυτές τις πληροφορίες. Η ταξιαρχία "Lyut" μεταφέρθηκε από κοντά στο Chasov Yar στην κατεύθυνση Volchanskoye, είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Ο Πούτιν ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον Σι Τζινπίνγκ στην Κίνα σε στενή μορφή

 Президент РФ Владимир Путин прибыл в Дом народных собраний в Пекине, пишет РИА Новости. Начались переговоры с лидером Китая Си Цзиньпином в узком составе.

Китайский лидер ждал своего российского коллегу, который приехал на отечественном лимузине «Аурус». Затем главы государств приветствовали делегации и поднялись на специально сооруженный помост с тентом. Оркестр в соответствии с протоколом исполнил гимны Китая и России. После окончания церемонии Путин и Си Цзиньпин по красной ковровой дорожке прошли внутрь Дома народных собраний, где сделали совместное официальное фото.

Ο Μπέβερλι θέλει παραπάνω χρήματα για να μείνει στους Μπακς

 Ο γκαρντ των "ελαφιών" μίλησε για το μέλλον του στην ομάδα, καθώς για να είναι και την επόμενη σεζόν στην παρέα του Γιάννη πρέπει να λάβει παραπάνω χρήματα στο "κασέ" του.

Ο Πάτρικ Μπέβερλι δεν θα βρίσκεται στην ομάδα του Μιλγουόκι, αν δεν καταβληθούν περισσότερα χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό, με τον ίδιο να ζητάει ένα καλύτερο συμβόλαιο από τα 2.019.706 δολάρια. 

Μέσω του Podcast του, τόνισε πως έκανε καλά play off και εξαιτίας της απόδοσης του θα ήταν η καλύτερη επιλογή και για τις δυο πλευρές.

Στους τελικούς της Ανατολής οι Σέλτικς

 Οι "Κέλτες" επικράτησαν με 113-98 των Κλίβελαντ Καβαλίερς στο Game 5 της σειράς στη Βοστώνη και σφράγισαν το εισιτήριό τους για τους τελικούς της Ανατολής στο NBA.

Οι Μπόστον Σέλτικς πήραν τη νίκη στο Game 5 με 113-98 κόντρα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, έκαναν το 4-1 στη σειρά και προκρίθηκαν στους τελικούς της Ανατολής, για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Ο Τζέισον Τέιτουμ έκανε τη διαφορά για τους “Κέλτες” αγγίζοντας το τριπλ-νταμπλ με 25 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Τον ακολούθησε σε απόδοση ο Αλ Χόρφορντ με 22 πόντους, 15 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Ελλάδα-Σπορ-Superleague: “Εκρηκτικός” ΠΑΟΚ στην Τούμπα είναι μια ανάσα από το πρωτάθλημα

 "δικέφαλος του βορρά" επικράτησε του Παναθηναϊκού με 4-1, ανεβαίνοντας στην κορυφή της Super League, εκμεταλλευόμενος την ήττα της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού με 2-0.

Ο αγώνας

Με την έναρξη της αναμέτρησης στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά με σκοπό να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό, προειδοποιώντας μόλις στο τρίτο λεπτό με τον Μπράντον Τόμας, ο οποίος βρήκε το αριστερό δοκάρι του Λοντίγκιν. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με τους “πράσινους” να αμύνονται για να μπορέσουν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.

Ελλάδα-Σπορ-Superleague: ΟΡΤσΑ για Ευρώπη ο Ολυμπιακός

 Οι "ερυθρόλευκοι" με δύο τέρματα του Αργεντινού χαφ απέδειξαν πως αυτή έμπρακτα πως δεν θέλουν να περιμένουν τον τελικό του Conference League, για να δουν αν θα αγωνιστούν στην Ευρώπη την ερχόμενη σεζόν.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ άφησε την κατοχή στην ΑΕΚ, χτύπησε στην κόντρα επίθεση, δεν δικαιώθηκε με τον Ελ Κααμπί, όμως ο Πορτογάλος χαφ τον δικαίωσε σε απόλυτο βαθμό και πλέον ο Ολυμπιακός ανέβηκε στην τρίτη θέση, ενώ η Ένωση έπεσε στη δεύτερη θέση και πλέον η υπόθεση-τίτλος, δεν εξαρτάται από τα δικά της πόδια.

Ο Πούτιν ξεκίνησε την πρώτη του επίσκεψη στην Κίνα μετά την επανεκλογή του

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στην πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, το Πεκίνο, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου. Αυτή είναι η πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή και την ορκωμοσία του. Η Κίνα δεν επιλέχθηκε τυχαία πέρυσι, ο επικεφαλής της χώρας, Σι Τζινπίνγκ, έκανε την πρώτη του επίσκεψη στη Ρωσία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σε προκλητικό κώμα τέθηκε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας μετά από χειρουργική επέμβαση

 Μετά την επέμβαση, η οποία διήρκεσε περίπου 3 ώρες και 40 λεπτά, οι γιατροί έβαλαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο σε κλινικό κώμα για μια ημέρα, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι TAZ. Τώρα όλα εξαρτώνται από τη φυσική του κατάσταση και από το αν το σώμα του πολιτικού μπορεί να αντεπεξέλθει στα τραύματα, διευκρίνισαν οι δημοσιογράφοι.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πύραυλοι ATACMS, MLRS: πώς οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία τη νύχτα της 16ης Μαΐου

 Το βράδυ της 16ης Μαΐου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν σε ρωσικές περιοχές με τη βοήθεια αμερικανικών πυραύλων ATACMS, drones και MLRS. Τι είναι γνωστό για τα θύματα και τις ζημιές; Ποιες περιοχές δέχθηκαν επίθεση από τους Dons των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Το σύστημα αεράμυνας κατέρριψε δύο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πάνω από το έδαφος της περιοχής Τούλα.

Πεσκόφ: Το Κρεμλίνο εύχεται στον Σλοβάκο πρωθυπουργό Φίκο ταχεία ανάρρωση

 Η Ρωσία καταδικάζει σθεναρά και θεωρεί απαράδεκτη την απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίκο στο Χάντλοφ μετά από μια κυβερνητική συνεδρίαση, δήλωσε στην εφημερίδα Izvestia ο Ρώσος Προεδρικός Γραμματέας Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ. Πρόσθεσε ότι το Κρεμλίνο εύχεται στον υψηλόβαθμο αξιωματούχο ταχεία ανάρρωση. Αυτή είναι μια μεγάλη τραγωδία.