Το μεγάλο γεωπολιτικό «όπλο» της Αθήνας - Η Ελλάδα «μήλον της έριδος» των αυτοκρατοριών

Από την εποχή του Καποδίστρια

«H Eλλάδα δεν θα πρέπει ποτέ να γίνει ρωσική, κατά συνέπεια θα πρέπει να γίνει βρετανική», είχε πει ο πρώτος πρέσβης της Bρετανίας στην Eλλάδα Sir Edmund Lyons. Λίγα χρόνια πιο πριν, στην Πινακοθήκη των Aνακτόρων του Mπάκιγχαμ, μετά από παρατεταμένη αναμονή, ο Iωάννης Kαποδίστριας, που μόλις είχε επιλεγεί ως

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ LEADER *Επενδύστε στον τουρισμό και πάρτε επιδότηση μέχρι 60%! - Για ποιους νομούς ισχύει και ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Aνοικτά είναι αυτήν την περίοδο τοπικά προγράμματα leader που επιδοτούν σε ποσοστά από 40% έως 60% την ίδρυση ή τον εκσυγχρονισμό μικρών τουριστικών καταλυμάτων, αλλά και επενδύσεις στον εναλλακτικό τουρισμό.

Βεβαιότητα ότι θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Απριλίου εξέφρασε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών

Την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για τη χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Απριλίου, εξέφρασε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, που συνελήφθη από την Δίωξη Ναρκωτικών

Αρχηγικό ρόλο είχε σύμφωνα με την αστυνομία, ο απόστρατος ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, στο διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, με τα 370 κιλά ηρωίνης, που εξαρθρώθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Γ. Σακελλαρίδης: Ο κ. Σαμαράς επενδύει και πάλι στον φόβο

«Είναι θλιβερό που ο κ. Σαμαράς επενδύει ακόμη μία φορά στον φόβο. Προσπαθώντας να αποκρύψει την ανυπαρξία οποιασδήποτε εναλλακτικής πρότασης εκτός από το Μνημόνιο, επιλέγει να

Αναστασιάδης: Πάντοτε είχαμε άριστες σχέσεις με την Ελλάδα - Άλλο το κυπριακό πρόγραμμα, άλλο το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης

Στο θέμα που δημιουργήθηκε έπειτα από τις δηλώσεις του για προετοιμασία της Κύπρου σε ενδεχόμενο Grexit και τις ασκήσεις επί χάρτου καθώς και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, Χάρη Γεωργιάδη αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «24», η οποία κυκλοφορεί,  Μεγάλο Σάββατο στην Κύπρο.

ΕΚΤ: Πόσο στοίχισε στους Έλληνες η διάσωση των τραπεζών

Πόσο στοίχισε στους Ευρωπαίους πολίτες η διάσωση των τραπεζών ;
Σε Ιρλανδία και Ελλάδα πολύ ακριβά, όπως απέδειξε σχετική έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για την περίοδο 2008-2013.

Βενεζουέλα: Η προσέγγιση Κούβας – ΗΠΑ εντείνει τη διεθνή απομόνωση Μαδούρο

Επί δεκαετίες, Κούβα και Βενεζουέλα πορεύονταν χέρι – χέρι υπό δύσκολες συνθήκες διεθνούς απομόνωσης.
Η ιστορική προσέγγιση της Αβάνας με την Ουάσινγκτον ωστόσο, αλλάζει το χάρτη της περιοχής, και πιθανότατα αφήνει ένα πικρό χαμόγελο στο πρόσωπο του Νικολάς Μαδούρο, πιστού συμμάχου της Κούβας.

Εκπληκτη η Λετονή πρωθυπουργός απο τις δηλώσεις Τσίπρα για τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας

Έκπληκτη δήλωσε η πρωθυπουργός της Λετονίας Λαϊμντότα Στραουτζούμα από τις επικρίσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Η Νορβηγία θα πληρώσει αποζημιώσεις για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Συγγνώμη ζήτησε η πρωθυπουργός της Νορβηγία Έρνα Σόλμπεργκ για τις διακρίσεις που έγιναν σε βάρος του πληθυσμού των Ρομά της Νορβηγία τόσο πριν όσο και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παναμάς: Ιστορική συνάντηση των υπουργών εξωτερικών ΗΠΑ-Κούβας

Οι σχέσεις των ΗΠΑ και της Κούβας προσελκύουν τα φώτα της δημοσιότητας στην 7η Σύνοδο Κορυφής της Αμερικής.
Μπαράκ Ομπάμα και Ραούλ Κάστρο έφτασαν ήδη στον Παναμά όπου θα διεξαχθούν οι εργασίες της Συνόδου.

Μολδαβία: "Αγνοείται" 1 δισ. δολ., το 15% του... ΑΕΠ..Τράπεζες είχαν χορηγήσει δάνεια συνολικού ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Εισαγγελείς και Αμερικανοί ελεγκτές αναζητούν τις τελευταίες εβδομάδες τα ίχνη ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων που "εξαφανίστηκαν" μυστηριωδώς από τη Δημοκρατία της Μολδαβίας, τη φτωχότερη από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

"Τζακ-ποτ" Νικολούδη: "Έστειλα 5.000 φοροφυγάδες στον εισαγγελέα, περιμένουμε 3 δισ."

"Έστειλα 5.000 υποθέσεις φοροδιαφυγής στα δικαστήρια, από τις οποίες το κράτος θα πρέπει να ανακτήσει 3 δισ. ευρώ ενώ βρίσκονται σε αναμονή άλλες 24.000. Πρόκειται για τζακ-ποτ", δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Π. Νικολούδης σε συνέντευξη του σε βελγική εφημερίδα.