Debate – ΠΑΣΟΚ: Ενότητα Κλιματική κρίση – Πολιτική προστασία – Ενεργειακή μετάβαση

 Τις θέσεις τους σε έξι θεματικές ενότητες ανέπτυξαν κατά το αποψινό debate, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης.

Χάρης Δούκας

Drone της Χεζμπολάχ έπληξε ναυτική βάση του Ισραήλ

 Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν απόψε ότι από την επίθεση με drone που εξαπέλυσε νωρίτερα η Χεζμπολάχ του Λιβάνου προκλήθηκε πυρκαγιά και περιορισμένης έκτασης ζημιές στην παράκτια περιοχή Ατλίτ, νότια της Χάιφας.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση από τον στρατιωτικό βραχίονα της Χεζμπολάχ για επίθεση κατά της ισραηλινής ναυτικής βάσης που φιλοξενεί την επίλεκτη δύναμη «Σαγιετέτ 13».

Σύμφωνα με την ενημέρωση των IDF, καταρρίφθηκαν δύο από τα τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ. «Προκλήθηκαν περιορισμένης έκτασης ζημιές και η πυρκαγιά κατασβέστηκε», αναφέρει η ενημέρωση.

Έγκλημα στα Τέμπη – Μ.Καρυστιανού: «Ποιος απολαμβάνει εκατομμύρια για να κοιμάται στο κρύο μάρμαρο η κόρη μου;»

 Συγκλονιστική ήταν η ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού για το έγκλημα στα Τέμπη με 57 νεκρούς, οι ψυχές των οποίων ακόμα ψάχνουν δικαίωση.

Πλήθος κόσμους έδωσε το παρών στην πλατεία Μικρασιατών στο Ρέθυμνο στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την τραγωδία, την ώρα που οι συγγενείς των θυμάτων εξακολουθούν να δίνουν τον αγώνα τους για απόδοση ευθυνών.

Η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης που έχασαν τα παιδιά τους στο έγκλημα των Τεμπών προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης με τους λόγους τους, ενώ παρέμβαση έκανε και ο πραγματογνώμονας Βασίλης Κοκοτσάκης, όπως μεταδίδει το goodnet.

Αδιαφόρησε ο Ε.Μασκ για τον Κ.Μητσοτάκη στα βραβεία Global Citizen: Ούτε καν χειραψία!

 Τα φετινά βραβεία Global Citizen του αμερικανικού think tank Atlantic Council είχαν στην λίστα τους τον Κ.Μητσοτάκη αλλά και την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τ.Μελόνι.

Μάλιστα την Ιταλίδα πρωθυπουργό βράβευσε ο ιδιοκτήτης της Tesla και του Χ, Έλον Μασκ, με τον Νοτιοαφρικανό δισεκατομμυριούχο να πλέκει το εγκώμιό της λέγοντας «είναι πιο όμορφη εσωτερικά από ό, τι εξωτερικά».