Σφοδρή επίθεση από τον Βρετανό ΥΠΕΞ στον Putin - «Είσαι το αφεντικό ενός κράτους μαφίας», «ένας ιδιοκτήτη σκλάβων»

 Σκληρή επίθεση στον Vladimir Putin εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας David Lammy, κατηγορώντας τον Ρώσο πρόεδρο ότι διοικεί ένα «κράτος μαφίας».

Επίσης, στο πλαίσιο ομιλίας του στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, παρομοίασε τον Ρώσο ηγέτη με ιδιοκτήτη σκλάβων και, απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της Ρωσίας, είπε: «Ξέρουμε ποιος είσαι».
Κατηγόρησε δε τη ρωσική κυβέρνηση ότι «καταστρατηγεί το διεθνές δίκαιο».
«Η εισβολή είναι προς το δικό σας συμφέρον». «Μόνο το δικό σας. Για να επεκτείνετε το μαφιόζικο κράτος σας σε μια μαφιόζικη αυτοκρατορία. Μια αυτοκρατορία που βασίζεται στη διαφθορά», είπε, συνεχίζοντας:
«Κύριε πρόεδρε, μιλάω όχι μόνο ως Βρετανός, ως Λονδρέζος και ως υπουργός Εξωτερικών. Αλλά λέω στον Ρώσο αντιπρόσωπο, ότι στέκομαι εδώ και ως ένας μαύρος άνθρωπος, του οποίου οι πρόγονοι μεταφέρθηκαν αλυσοδεμένοι από την Αφρική, με την κάννη ενός όπλου για να γίνουν σκλάβοι, του οποίου οι πρόγονοι ξεσηκώθηκαν και πολέμησαν σε μια μεγάλη εξέγερση των σκλαβωμένων. Ιμπεριαλισμός: τον καταλαβαίνω όταν τον βλέπω. Και θα τον αποκαλέσω ως αυτό που είναι».

Από την πλευρά της, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock, επιτέθηκε κατά του Vladimir Putin, λέγοντας στον Ρώσο πρέσβη στον ΟΗΕ: «Μπορείς να εξαπατήσεις τον εαυτό σου. Ο ισχυρότερος άντρας στη χώρα σας μπορεί να κρυφτεί πίσω από έφηβες που έχει απαγάγει. Αλλά δεν μπορείς να ξεγελάσεις τον κόσμο».

www.bankingnews.gr                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...