Ηγέτης Putin ποινικοποιεί την προπαγάνδα κατά της παραδοσιακής οικογένειας, στηρίζει τις πολύτεκνες μητέρες και τελειώνει τη δυτική ατζέντα

 Το ρωσικό κοινοβούλιο εργάζεται για την προετοιμασία ενός νόμου που θα απαγορεύει την προώθηση ενός «τρόπου ζωής χωρίς παιδιά» και θα επιβάλει βαριά πρόστιμα για «προπαγάνδα εναντίον της δημιουργίας οικογένειας», δήλωσε την Τρίτη (24/9/2024) στενός σύμμαχος του Vladimir Putin.

Ο Vyacheslav Vologyin, πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, ανακοίνωσε ότι οι εκπρόσωποι εξετάζουν επί του παρόντος ένα σχέδιο νόμου που θα απαγόρευε την προπαγάνδα των «αμβλώσεων» στο Διαδίκτυο, στις ταινίες, στη διαφήμιση και στα μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με την ουγγρική εφημερίδα Mandiner, o Putin, ο οποίος συνήθιζε να αναφέρεται στη Ρωσία ως «προπύργιο παραδοσιακών αξιών» που δίνει μια ζωτική μάχη ενάντια στην παρηκμασμένη Δύση, ενθαρρύνει τις γυναίκες να αποκτήσουν τουλάχιστον τρία παιδιά, λέγοντας ότι θα βοηθήσει στη διασφάλιση του μέλλοντος του έθνους.
Επί του παρόντος, το ποσοστό γεννήσεων της Ρωσίας, το οποίο ανέρχεται στο 1,49 είναι υψηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 1,46 αλλά και τα δύο απέχουν πολύ από το επίπεδο αντικατάστασης του 2,0.

Βαριές… καμπάνες για να μην γίνει η Ρωσία… Δύση

Το ποσοστό γεννήσεων της Ρωσίας έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου τέταρτου του αιώνα, ενώ το ποσοστό θνησιμότητας έχει αυξηθεί καθώς η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο με την Ουκρανία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
Ο Vologyin κατηγόρησε το φαινόμενο που αναφέρεται από τις αρχές ως «ιδεολογία χωρίς παιδιά» ότι υποτιμά τον θεσμό της οικογένειας και αποθαρρύνει τις γυναίκες από το να κάνουν παιδιά.
Πολλές δυτικές εκδόσεις είναι γνωστές για την προώθηση ενός άτεκνου τρόπου ζωής, με τους Ρώσους νομοθέτες να ανησυχούν ότι αυτή η τάση είναι πλέον διαδεδομένη στη Ρωσία.
«Οι ομάδες στα κοινωνικά δίκτυα συχνά δεν σέβονται τη μητρότητα και την πατρότητα και δείχνουν επιθετικότητα προς τις έγκυες γυναίκες, τα παιδιά και τις πολύτεκνες οικογένειες», είπε ο Vologyin.
Σύμφωνα με τον Vologyin και σύμφωνα με το προτεινόμενο νομοσχέδιο, όσοι κρίνονται ένοχοι για διάδοση «προπαγάνδας χωρίς παιδιά» θα μπορούσαν να έχουν πρόστιμο έως και 400.000 ρούβλια (4.300 δολάρια).
Για κυβερνητικούς αξιωματούχους, το πρόστιμο μπορεί να φτάσει τα 800.000 ρούβλια (8.602 $) και για τις εταιρείες, το πρόστιμο μπορεί να είναι έως και 5 εκατομμύρια ρούβλια (53.763 $).

www.bankingnews.gr                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...