Βόμβα CIA: Ανατροπή στις ΗΠΑ για Ουκρανία - Χάνει ο Blinken που θέλει χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία – Νικά το «ψύχραιμο» Πεντάγωνο

 Αδυσώπητη μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη στους κόλπους της αμερικανικής διοίκησης για την πολιτική των ΗΠΑ στο ουκρανικό ζήτημα παραμονή της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Joe Biden με τον Ουκρανό ομόλογό του Volodymyr Zelensky.

Τα στρατόπεδα είναι δύο: Πρώτο το στρατιωτικό – βιομηχανικό σύμπλεγμα με πολιτικό εκπρόσωπο τον υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken που πιέζει για ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή με σκλήρυνση της στάσης απέναντι στη Ρωσία και δεύτερο το αμερικανικό Πεντάγωνο και η CIA που επιδεικνύουν μεγαλύτερο ρεαλισμό υπό τον φόβο των ρωσικών αντιποίνων και μίας κλιμάκωσης που θα μπορούσε να αποβεί ανεξέλεγκτη και καταστροφική.

Το Πεντάγωνο παίρνει τον έλεγχο της Ουκρανίας από τα χέρια του Blinken

Υπό το πρίσμα αυτό ο πρώην αναλυτής και έμπειρο στέλεχος της CIA, Ray McGovern, που έχει βαθιά γνώση των εσωτερικών ζητημάτων αποκαλύπτει πως το Πεντάγωνο είναι έτοιμο να πάρει τον έλεγχο της πολιτικής για την Ουκρανία από τον Blinken και άλλους αξιωματούχους – γεράκια του State Department που υπηρετούν τα συμφέροντα της πανίσχυρης στρατιωτικής βιομηχανίας των ΗΠΑ.
Μία τέτοια εξέλιξη ανατρέπει την απόφαση περί αποστολής πυραύλων μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία και επιβεβαιώνει τη μη άρση των περιορισμών στη χρήση τους για χτυπήματα βαθιά στη ρωσική επικράτεια.
Το Κίεβο ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση Biden για άρση των περιορισμών στη χρήση αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς για την πραγματοποίηση επιδρομών βαθιά σε ρωσικό έδαφος.

Προειδοποίηση Putin - Θρίλερ στο Πεντάγωνο

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2024, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin
προειδοποίησε ότι η Ρωσία δεν θα ανεχόταν καμία τέτοια ενέργεια και θα τη θεωρούσε ως την τελευταία κόκκινη γραμμή που θα μπορούσε να ξεπεραστεί.
Σύμφωνα με τον McGovern πέρασαν 8 δραματικές ώρες στο Πεντάγωνο μέχρι να αφομοιωθεί η προειδοποίηση Putin, να επιτευχθεί μία πρώτη νίκη επί του Blinken και να μην αλλάξει η πολιτική των ΗΠΑ για χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας.
Όπως αποκαλύπτει ο αναλυτής της CIA αυτό συνέβη λίγες μόνο ώρες πριν πείσει τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden να αποκηρύξει τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Keir Starmer ο οποίος φερόταν έτοιμος να άρει τους περιορισμούς για τη χρήση δυτικών όπλων μεγάλης εμβέλειας.

Η αγωνία κορυφώνεται

Είχαν καλλιεργηθεί προσδοκίες από το State Department ότι Biden και Starmer θα ανακοίνωναν νέους κανόνες για τη χρήση των δυτικών όπλων στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Ωστόσο, καμία τέτοια ανακοίνωση δεν προέκυψε μετά τις συνομιλίες στον Λευκό Οίκο.
Η Ουάσινγκτον έκανε γνωστό ότι το αίτημα της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς που προμηθεύονται από τις ΗΠΑ για πλήγματα βαθιά σε ρωσικό έδαφος θα συζητηθεί κατά τη συνάντηση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky με τον Biden στις 26 Σεπτεμβρίου 2024.

Δεν έχουν πείσει κανέναν οι Ουκρανοί – Ήττα Blinken

Εξάλλου σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, η ουκρανική ηγεσία δεν έχει καταφέρει ακόμη να πείσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να άρουν τους περιορισμούς στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για την πραγματοποίηση πληγμάτων με δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας βαθιά στη ρωσική επικράτεια.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η αμερικανική διοίκηση δεν έχει λάβει ακόμη ούτε ένα επιχείρημα από την Ουκρανία που θα μπορούσε να πείσει την αμερικανική πλευρά για την ανάγκη να επιτραπούν επιθέσεις βαθιά στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Όπως διευκρινίζει το άρθρο, οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι το αποτέλεσμα της άρσης των περιορισμών δεν αξίζει τον κίνδυνο κλιμάκωσης των εχθροπραξιών που θα μπορούσε να επιφέρει αυτή η απόφαση, αναφορά που επιβεβαιώνει την κατίσχυση του Πενταγώνου και της CIA επί των γερακιών του State Department.
Νωρίτερα, το KP.RU μετέδωσε τη δήλωση του Joe Biden ότι δεν είχε ακόμη δώσει στην Ουκρανία άδεια να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει τη Ρωσία.

Τίποτα δεν θα αποσοβήσει το μοιραίο τέλος της Ουκρανίας

Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής το γεγονός ότι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας πιέζει για μη άρση των περιορισμών στη χρήση των όπλων μεγάλης εμβέλειας από τους Ουκρανούς.
O Austin έχει παραδεχθεί δημοσίως ότι κανένα συγκεκριμένο όπλο δεν θα μπορούσε να «αλλάξει το παιχνίδι» για την Ουκρανία και πως το να επιτραπεί στις ουκρανικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ για επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας εναντίον στρατιωτικών στόχων εντός της Ρωσίας δεν θα άλλαζε το καθεστώς του πολέμου.
Ο Lloyd Austin επανέλαβε ένα σημείο συζήτησης της κυβέρνησης Biden ότι από τη στιγμή που η Ρωσία έχει μετακινήσει τα αεροσκάφη που πραγματοποιούν επιδρομές με βόμβες ολίσθησης εκτός εμβέλειας πυραύλων ATACMS που παρέχονται από τις ΗΠΑ, καθιστά αμφισβητήσιμο το αίτημα της Ουκρανίας για χρήση αυτών των πυραύλων στη ρωσική επικράτεια εναντίον εκατοντάδων γνωστών σταθερών στρατιωτικών στόχων.
Κατά ορισμένα δυτικά μέσα υπάρχουν τουλάχιστον 209 από τα 245 (πάνω από το 85%) γνωστοί ρωσικοί στρατιωτικοί στόχοι στην εμβέλεια των ATACMS που δεν είναι αεροπορικές βάσεις και δεν βρίσκονται εντός της εμβέλειας των HIMARS που παρέχονται από τις ΗΠΑ που η Ουάσινγκτον επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει στη Ρωσία υπό περιορισμένο περιστάσεις.
Ο Lloyd Austin υποστήριξε επίσης ότι η Ουκρανία έχει τις δικές της εγχώριες ικανότητες που μπορούν να επιτεθούν σε ρωσικούς στόχους πολύ πέρα από το βεληνεκές των πυραύλων cruise Storm Shadow που δίνει η Δύση
Ως εκ τούτου, η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο έναν περιορισμένο αριθμό εγχώριας παραγωγής συστημάτων κρούσης μεγάλης εμβέλειας και HIMARS που παρέχονται από τη Δύση για να απειλήσει σημαντικά έναν περιορισμένο αριθμό ρωσικών στρατιωτικών θέσεων εντός της Ρωσίας.
Όσον αφορά στο τέλος της σύγκρουσης αυτή «θα διευθετηθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά είναι αδύνατο να πούμε πότε», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, υπονοώντας το αμέσως επόμενο βήμα της ουκρανικής ήττας.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...