Δείτε Live το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών – Τα στρογγυλά τραπέζια των συζητήσεων

 Άνοιξε τις πύλες του σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, για 9η συνεχή χρονιά, στον «ομφαλό της γης», την πόλη των Δελφών. 

Το Φόρουμ θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 και έχει ως βασικό θέμα τη «Μεγάλη Μετάβαση», με κεντρικό άξονα των συζητήσεων τις πολύπλευρες μεταβάσεις που σημειώνονται σχεδόν σε κάθε τομέα της σύγχρονης ζωής.

Νατάσα Πιρτς Μουσάρ, πρ. Σλοβενίας: Πρέπει να προχωρήσουμε σε αποτελεσματικότερη φορολόγηση των πλουσίων

 Την ανάγκη ο ανθρώπινος πολιτισμός να υιοθετήσει μία νέα στάση ζωής και να μάθει να ζει «καλύτερα με λιγότερα» (live better with less) ανέπτυξε η πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σλοβενίας Νατάσα Πιρτς Μουσάρ (Nataša Pirc Musar) στην ομιλία της στην τελετή έναρξης του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται από 10 έως 13 Απριλίου στους Δελφούς.

Η Ν. Musar τόνισε τους στενούς δεσμούς που αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια Ελλάδα και Σλοβενία χάρη και στην προσωπική σχέση και συνεργασία που έχει αναπτύξει η ίδια με την πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου.

Ισλανδία: Ο συντηρητικός Μπιάρνι Μπενέντικτσον νέος πρωθυπουργός της χώρας

 Ο ηγέτης του δεξιού Κόμματος Ανεξαρτησίας, Μπιάρνι Μπενέντικτσον, δήλωσε χθες Τρίτη ότι θα αντικαταστήσει στην πρωθυπουργία την Κατρίν Γιακομπσντοτίρ, η οποία παραιτείται από την ηγεσία της εκτελεστικής εξουσίας για να υποβάλλει την υποψηφιότητά της για την προεδρία της χώρας.

Ο Μπενέντικτσον, που επιπλέον έως σήμερα υπηρετούσε ως υπουργός Εξωτερικών της Ισλανδίας σε έναν ευρύ τρικομματικό συνασπισμό, αναλαμβάνει το τιμόνι της χώρας σε μια περίοδο αβεβαιότητας μετά τις πρόσφατες ηφαιστειακές εκρήξεις που προκάλεσαν την εκκένωση πολλών οικισμών και χιλιάδες άνθρωποι έχουν βρεθεί επ’

Β. Ζελένσκι: Πρέπει να απομονώσουμε πλήρως τη Ρωσία όχι να παίζουμε μαζί της

 Επισήμανε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί με καθημερινά χτυπήματα, τόσο με πυραύλους όσο και με βόμβες, να σπείρει τον τρόπο, έχοντας ως στόχο να αφανίσει τον ουκρανικό λαό. 

 Ο κ. Ζελένσκι ανέφερε ότι οι Ουκρανοί αντιστέκονται σθεναρά, είναι όμως δύσκολο να αντιμετωπίσουν μόνοι τους τις προκλήσεις από την απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας.

Συνάντηση Τσίπρα – Τζεντιλόνι: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην Ευρώπη και η οικονομία

 Με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Delphi Forum, συναντήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Οι εξελίξεις στην ΕΕ με φόντο τις επικείμενες ευρωεκλογές, η ευρωπαϊκή οικονομία και το Ταμείο Ανάκαμψης ήταν τα θέματα που συζητήσαμε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο” τόνισε σε ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας.

Τουρκικό ΥΠΕΞ για θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο: Η Ελλάδα προσπαθεί να αξιοποιήσει κάθε πλατφόρμα για τα θέματα του Αιγαίου

 Ανακοίνωση σχετικά με τη δημιουργία από την ελληνική κυβέρνηση θαλάσσιου πάρκου περιβαλλοντικής προστασίας στο Αιγαίο, εξέδωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, στην οποία αναφέρει ότι «είναι γνωστό ότι η Ελλάδα προσπαθεί να αξιοποιήσει κάθε πλατφόρμα για τα θέματα του Αιγαίου και ότι εκμεταλλεύεται αυτή τη φορά περιβαλλοντικά ζητήματα.