Τουρκικό ΥΠΕΞ για θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο: Η Ελλάδα προσπαθεί να αξιοποιήσει κάθε πλατφόρμα για τα θέματα του Αιγαίου

 Ανακοίνωση σχετικά με τη δημιουργία από την ελληνική κυβέρνηση θαλάσσιου πάρκου περιβαλλοντικής προστασίας στο Αιγαίο, εξέδωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, στην οποία αναφέρει ότι «είναι γνωστό ότι η Ελλάδα προσπαθεί να αξιοποιήσει κάθε πλατφόρμα για τα θέματα του Αιγαίου και ότι εκμεταλλεύεται αυτή τη φορά περιβαλλοντικά ζητήματα.

Επίσης συνιστά στην Ελλάδα να μην χρησιμοποιεί τα προβλήματα του Αιγαίου, καθώς και τα ζητήματα που αφορούν το καθεστώς ορισμένων νησιών, βραχονησίδων και βράχων των οποίων η κυριαρχία δεν έχει παραχωρηθεί στην Ελλάδα από τις διεθνείς συμφωνίες, στο πλαίσιο της δικής της ατζέντας. και της συνιστά να μη χρησιμοποιεί τα προβλήματα του Αιγαίου.

Προειδοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην εργαλειοποιείται στις πολιτικές κινήσεις της Ελλάδας σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα και με την ευκαιρία αυτή επαναλαμβάνει, όπως αναφέρει ανακοίνωση, ότι η Άγκυρα δεν θα αποδεχθεί ντε φάκτο καταστάσεις που μπορεί να δημιουργήσει η Ελλάδα σε γεωγραφικούς σχηματισμούς αμφισβητούμενης κυριαρχίας, όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τέλος, καταλήγοντας δηλώνει ότι δεν θα αποδεχτεί καμία νομική συνέπεια στο πλαίσιο των προβλημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο από τη συγκεκριμένη κίνηση της Ελλάδας.

Ανταπόκριση: Γιάννης Μανδαλίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...