«Ασορτί» με το χαλί του προεδρικού η Μαρίνα Πατούλη (Photos)

Η σύζυγος του Περιφερειάρχη Αττικής δεν αποφεύγει τον φακό, το αντίθετο μάλιστα. Ίσως όμως να είναι από τις ελάχιστες φορές που η κυρία Μαρίνα Πατούλη δεν φορά απαστράπτοντα, χρυσοποίκιλτα ή αραχνοΰφαντα ενδύματα.

Ίσως γιατί βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και σέβεται τον θεσμό, ή το χώρο που υπολείπεται σε χρυσό των χώρων που προτιμά...

Ίσως…

Αλλά αντί να φορέσει ένα «κομποζέ» κόκκινο-μπορντό ασορτί με τη μοκέτα του Μεγάρου προτίμησε τον ίδιο τόνο σε βελούδο…

Σκηνές ελληνικής κωμωδίας στο Μέγαρο Μαξίμου για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού

Πέντε νιφάδες χιονιού ήταν αρκετές για να φανεί η γύμνια και η αδιαφορία των ιθυνόντων σε όλες τις βαθμίδες της πολιτικής εξουσίας που ανάμεσα στις χριστουγεννιάτικες διακοπές και τις μοιρασιές ξέχασαν πως θα πρέπει να λειτουργήσει και το κράτος.

Ενώ ένα χρόνο πριν θα έτρεχαν να βρουν τις ευθύνες σε όσο πιο υψηλά ιστάμενους για την «πλήρη διάλυση του κρατικού μηχανισμού και την ανυπαρξία της πολιτικής εξουσίας» που οδήγησε στο να κοπεί η χώρα στα δύο με την πρώτη Ζηνοβία, τώρα προσπαθούν να τα φορτώσουν ο ένας στον άλλον, λες και η αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών δεν προϋποθέτει την απόλυτη συνεργασία και πρόβλεψη των αρμόδιων φορέων.

Καταγγελία συνδικαλιστών ΕΛΑΣ: Οι υπεύθυνοι για το χάος στην Εθνική κρύβονται

Μέχρι και οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ αντέδρασαν στην προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αποποιηθεί των ευθυνών της για το απερίγραπτο χάος που δημιουργήθηκε την Δευτέρα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, παρά το ότι το χιόνι δεν ξεπερνούσε τα πέντε εκατοστά. 

Σε άρθρο του ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Αττικής Κανέλλος Νικολάου αναφέρει σχετικά με την «καρατόμηση» του αξιωματικού διοικητή του Β' Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής ότι αυτοί που έχουν την ευθύνη για όλα όσα έγιναν κρύφτηκαν πίσω από την Αστυνομία.

Αφού έχει χιόνι γιατί δεν κάνετε σκι βρε κουτά;

Η (πολιτική) εκδίκηση του Τσίπρα είναι ένα πιάτο που τρώγεται όχι απλώς κρύο αλλά παγωμένο σε θερμοκρασία Ζηνοβίας. Τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής. Εδώ και μέρες, η ΕΜΥ έχει ενημερώσει για κύμα κακοκαιρίας Αν και η κακοκαιρία δεν είχε την έκταση που αναμενόταν, από το απόγευμα της Δευτέρας, η Εθνική οδός Αθηνών Λαμίας, κόπηκε στα δύο και χιλιάδες οδηγοί και επιβάτες έμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους επί πέντε και πλέον ώρες.

Ο Αρναούτογλου προειδοποιεί: Έρχεται κακοκαιρία από την Κυριακή

Νέα επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή, προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου, προειδοποιόντας ότι μπορεί να χιονίσει ακόμα και μέσα στη Θεσσαλονίκη.
 
Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου έγραψε:
 
Περί της νέας αλλαγής του καιρού από την ερχόμενη Κυριακή 5/1 και από τα δυτικά.
 
Φίλες και φίλοι χρόνια πολλά και καλά!

Σάλος στην Ιταλία από βίντεο του Σαλβίνι που παρωδεί το επεισόδιο του Πάπα με την πιστή (Video)

Η τάση του ακροδεξιού ηγέτη της ξενοφοβικής Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, να υπερβαίνει τα εσκαμμένα της πολιτικής ευπρέπειας δεν κάνει εξαιρέσεις ούτε και στην περίπτωση του Πάπα. Από το χειμερινό θέρετρο όπου περνά τις διακοπές του, ο Σαλβίνι δεν παρέλειψε να αναρτήσει ένα βίντεο στο Twitter, με το οποίο παρωδεί το επεισόδιο με την επίπληξη του Πάπα Φραγκίσκου σε μία πιστή που του τράβαγε επίμονα το χέρι.

Καιρός: Καταιγίδες και χιόνια την Πέμπτη

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από σήμερα, Τετάρτη, το απόγευμα, ενώ το σκηνικό θα παραμείνει τεταμένο και αύριο.Την Πέμπτη (2 Ιανουαρίου 2020) αναμένονται τοπικές βροχές και χιόνια στα νότια και ανατολικά. Τα φαινόμενα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 9 μποφόρ, σύμφωνα με το meteo.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, οι οποίες από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα ενισχυθούν.

Εκρέμ εναντίον Ταγίπ: Πώς ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης μπλοκάρει το όνειρο του Ερντογάν

Το όνειρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει μια διώρυγα στην Κωνσταντινούπολη «σκοντάφτει» στο νέο δήμαρχο της πόλης, ο οποίος αντιστέκεται σθεναρά στα σχέδια του Τούρκου προέδρου και όπως φαίνεται αναδεικνύεται σε μεγάλο… αντίπαλο για τον «σουλτάνο».Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος είναι μέλος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης και εξελέγη δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης το 2019, υποστηρίζει πως το σχέδιο αυτό, το κόστος του οποίου έχει υπολογισθεί σε περίπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ, θα ήταν σπατάλη και περιβαλλοντική καταστροφή ενώ θα ενίσχυε τον σεισμικό κίνδυνο.

EastMed: «Πέφτουν» οι υπογραφές για τον αγωγό 1.872χλμ – Επιστολή στήριξης από την Ιταλία

Επιστολή στήριξης του αγωγού φυσικού αερίου EastMed απέστειλε χθες ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης (αρμόδιος για θέματα Ενέργειας) Στέφανο Πατουανέλι, στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ενόψει της αυριανής υπογραφής της Διακυβερνητικής Συμφωνίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, για την κατασκευή του έργου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Patuanelli τονίζει: «Θα ήθελα να εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχές για την επιτυχία της πρωτοβουλίας, την οποία η Ιταλία συνεχίζει να στηρίζει και στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Σχεδίων Κοινού Ενδιαφέροντος PCI (Project of Common Interest)».

Από το Χονγκ Κονγκ μέχρι την Παναγία των Παρισίων: Τα γεγονότα που σημάδεψαν το 2019

Το 2019 ήταν ένα έτος αναταραχών σε όλα τα επίπεδα: Διαδηλώσεις από τη Χιλή μέχρι το Χονγκ Κονγκ, πολύνεκρες αεροπορικές τραγωδίες, πολιτική αβεβαιότητα από τη Βενεζουέλα μέχρι τη Βρετανία, πρωτόγνωρα φυσικά φαινόμενα αλλά και μεγάλα επιστημονικά επιτεύγματα.Για πολλά μπορεί κανείς να κατηγορήσει τη χρονιά που εκπνέει, όχι όμως ότι ήταν βαρετή και προβλέψιμη. Αυτά ήταν τα δέκα, σύμφωνα με το CNN Greece, πιο χαρακτηριστικά γεγονότα του 2019.