Κεντρική ομιλία του Α. Τσίπρα απόψε στο Σύνταγμα

 Η στήριξη της μεσαίας τάξης και η καθημερινότητα του πολίτη θα βρεθούν στο επίκεντρο της κεντρικής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα απόψε στις 20:00 στο Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αντιπαραθέσει τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας και θα ζητήσει την στήριξη των πολιτών για να αλλάξουν οι συσχετισμοί της προηγούμενης κάλπης.

Κάθε προοδευτική ψήφος που δεν ενισχύει τον ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί αντικειμενικά το σχεδιασμό του κυρίου Μητσοτάκη, αυτό είναι το μήνυμα που θα στείλει ο κύριος Τσίπρας απόψε στις 8, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στην πλατεία Συντάγματος.

Συνάντηση Μπαράκ Ομπάμα και Αλέξη Τσίπρα – Τα θέματα που συζήτησαν

Με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου «συνομίλησαν για τις διεθνείς εξελίξεις, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι προοδευτικές δυνάμεις μετά την οικονομική και προσφυγική κρίση και την άνοδο της ακροδεξιάς, καθώς και για τη συντηρητικοποίηση της κοινής γνώμης».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Ομπάμα για την υποστήριξη που είχε δώσει στην Ελλάδα σε δύσκολες στιγμές.

Βαθυσκάφος Titan: «Ανακαλύψαμε συντρίμμια» λέει η Αμερικανική Ακτοφυλακή

 Την πληροφορία ότι ανακαλύφθηκαν συντρίμμια, πιθανότατα του βαθυσκάφους Titan, μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ, επικαλούμενα την Αμερικανική Ακτοφυλακή.

Πάντως για την ώρα, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες ή επίσημη ανακοίνωση, ενώ αναμένεται σχετική ενημέρωση στις 22:00 απόψε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press η εν λόγω πιθανή ανακάλυψη εντάσσεται σε μια ολοένα και πιο επείγουσα προσπάθεια που γίνεται τις τελευταίες πολλές ώρες. Αναφέρεται ακόμη ότι οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι τα συντρίμμια συνδέονται με το Titan.

Με πιέσεις στις τράπεζες έως -3% το ΧΑ -0,74% στις 1.263 μον. - Η HSBC «ξαναχτυπά», βλέπει ΕΤΕ 7,95 ευρώ, Eurobank 1,95 ευρώ

 Oι διεθνείς οίκοι συνεχίζουν ακάθεκτοι την υποστηρικτική γραμμή με την HSBC να «ξαναχτυπά» και να βλέπει περιθώρια ανόδου από 28% έως 45% για τις ελληνικές τράπεζες, παρά τις σημαντικές αποδόσεις που έχουν καταγράψει μέχρι τώρα

Πτωτικά έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο, στις 1.263 μονάδες, με πιέσεις στις τράπεζες, αν και στις δημοπρασίες περιόρισαν τις απώλειες, με Alpha Bank -2,6%, ενώ αρνητικό παρέμεινε το κλίμα στα μη τραπεζικά blue chips, με εξαίρεση τον Μυτιληναίο που διατήρησε το θετικό πρόσημο στο +0,61% από +2,07% αρχικά.

Το ξέσπασμα του Ουκρανού πιλότου: Οι Ρώσοι με τα Su -35 μας έχουν διαλύσει, χάνουμε συνέχεια τόσα αεροσκάφη

Μία πραγματική αποψίλωση βιώνει η ουκρανική πολεμική αεροπορία καθώς η αντιπαράθεση με τα ανώτερα ρωσικά Su - 35 δεν αντέχει σε σύγκριση 

  Άνιση μάχη με την κατά πολύ ανώτερη ρωσική πολεμική αεροπορία δίνουν οι Ουκρανοί πιλότοι, προσπαθώντας να συγκρατήσουν τα κύματα των ρωσικών πληγμάτων εν μέσω της αντεπίθεσης και ενώ τα F – 16 φαίνεται πώς θα αργήσουν παρά πολύ.

Σε σύγκριση με τα τεχνολογικά προηγμένα ρωσικά Su-35 εξοπλισμένα με εξελιγμένα ραντάρ και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, τα γηρασμένα Su-25 της Ουκρανίας, που πρωτοεμφανίστηκαν τη δεκαετία του 1980, υστερούν δραματικά.

Δημοσιο ραπισμα Ομπάμα για το #Ναυαγιο_στην_Πυλο και όσα δεν έγιναν…

 Δημοσιο ραπισμα Ομπάμα για το #Ναυαγιο_στην_Πυλο και όσα δεν έγιναν…

«700 άνθρωποι πνίγηκαν, αυτό είναι απαράδεκτο, δεν μπορεί να συμβαίνει. Το ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτούς δεν είναι αλήθεια»

Φαααπ ..

Το ξεκόβει ο Scholz: Δεν μπαίνει στο ΝΑΤΟ τώρα η Ουκρανία – Δεύτερη μετά τις ΗΠΑ η Γερμανία σε βοήθεια

 Να μην παγώσει η στρατιωτική σύγκρουση, δεν θα φέρει την ειρήνη είπε ο Γερμανός καγκελάριος

Απλά, κατηγορηματικά και… γερμανικά ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz ξεκόβει κάθε σενάριο ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας πως το Βερολίνο θα παράσχει μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφαλείας.
«Πρέπει να ρίξουμε μια σοβαρή ματιά στην τρέχουσα κατάσταση» είπε μιλώντας στο γερμανικό Κοινοβούλιο ο Scholz, αναφέροντας πως η κυβέρνηση του Κιέβου αναγνωρίζει και η ίδια ότι δεν είναι σε θέση να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ όσο συνεχίζεται πόλεμος με τη Ρωσία.

Σπεύδουν να στηρίξουν fast-track ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ οι Βρετανοί

 Αναγνωρίζει την προσήλωση των Ουκρανών στις στρατιωτικές μεταρρυθμίσεις ο ΥΠΕΞ του Ηνωμένου Βασιλείου

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Διάσκεψη για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας στο Λονδίνο, ο James Cleverly ΥπΕξ της Μεγάλης Βρετανίας σημείωσε ότι η Βρετανία θα υποστηρίξει προτάσεις που θα επιτρέψουν στο Κίεβο να παρακάμψει το λεγόμενο Σχέδιο Δράσης Μέλους (MAP) προκειμένου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Η εγκατάλειψη του MAP θα διευκόλυνε την πρόσβαση της Ουκρανίας στη διατλαντική συμμαχία και θα λειτουργούσε ως συμβιβασμός μεταξύ

Ρωσία: Οι Αμερικάνοι φταίνε για ότι συμβαίνει στην Ουκρανία - Προκαλούν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο

 Απόρροια σκόπιμων προσπαθειών των ΗΠΑ η σύγκρουση στην Ουκρανία λέει ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ

(upd) Οι Αμερικάνοι φταίνε για ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία και αυτοί είναι που πρέπει να πληρώσουν υποστηρίζει ο Anatoly Antonov, ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις αιτιάσεις Αμερικάνων και Ευρωπαίων ότι η Ρωσία είναι αυτή που πρέπει να πληρώσει για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

«Η αμερικανική κυβέρνηση είναι απολύτως υπεύθυνη για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία.

Ρωσία: Η Δύση ασκεί πίεση στο Κίεβο να πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό

  Κανένα σχόλιο από το Κρεμλίνο για τις στρατιωτικές αποτυχίες των Ουκρανών

Η Δύση ασκεί πίεση στο Κίεβο προκειμένου να πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.

«Οι δυτικές χώρες ασκούν εξαιρετική πίεση στις αρχές του Κιέβου για να συνεχίσουν να μάχονται μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό.


Putin: Δεν έχουν απεριόριστες εφεδρείες οι Ουκρανοί – Τι είπε στους Ρώσους στρατηγούς για την ...παγίδα της Δύσης

 Οι Ρώσοι στρατιωτικοί διοικητές πρέπει να αντιληφθούν ότι το επιθετικό δυναμικό του εχθρού δεν έχει εξαντληθεί προειδοποίησε ο Putin

Στη διαπίστωση ότι οι Ουκρανοί δεν διαθέτουν απεριόριστες εφεδρείες να κινητοποιήσουν στις στρατιωτικές συγκρούσεις με τη Ρωσία προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, ο οποίος ωστόσο έσπευσε να προειδοποιήσει τους Ρώσους στρατηγούς ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάσουν.

Ύστερα από την ενημέρωση του από το γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Nikolai Patrushev,

Επιβεβαιώνουν και οι Τσετσένοι Akhmat: Δεν κατάφεραν τίποτα οι Ουκρανοί στην αντεπίθεση τους

 Οι Ουκρανοί δεν υπολόγισαν την ετοιμότητα και τους όρους των Ρώσων στρατιωτών είπε ο Alaudinov

Οι Ουκρανοί δεν κατάφεραν να επιτύχουν τίποτα σε κανέναν τομέα της επίθεσης τους υποστηρίζουν οι Τσετσένοι Akhmat, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν υποστεί πολύ σοβαρές απώλειες στο πεδίο της μάχης.
«Ο εχθρός δεν έχει φτάσει ακόμη στην κύρια γραμμή της άμυνάς μας, κι έχει ήδη υποστεί τέτοιες απώλειες που είναι πραγματικά τρομακτικές για αυτούς.

Ρωσία: Οι Ουκρανοί δεν έχουν φτάσει ακόμα στην πρώτη γραμμή άμυνας στη Zaporizhia

 Η μάχη είναι ακόμα μπροστά, ο εχθρός δεν έχει χρησιμοποιήσει τις κύριες εφεδρείες του είπε ο Rogov

Οι Ουκρανοί δεν έχουν καταφέρει ακόμα να φτάσουν στην πρώτη γραμμή άμυνας μας στη Zaporizhia υποστήριξε ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία», αναφέροντας πως δεν έχουν προχωρήσει περαιτέρω από την αρχή της αντεπίθεσης.
«Αυτή τη στιγμή, η συντριπτική πλειονότητα των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας βρίσκεται στην γκρίζα ζώνη, χωρίς καν να καταλαμβάνει την πρώτη γραμμή άμυνάς μας.

Πτώση στη Wall, μετά τα σχόλια Powell για τον πληθωρισμό – Στο -0,3% o S&P 500, ο Nasdaq -0,26%

 Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street...

Πτωτικά για τέταρτη σερί συνεδρίαση κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη 22 Ιουνίου, μετά τα σχόλια Powell για τον πληθωρισμό, ο οποίος δήλωσε πως ακόμη χρειάζεται πολλή δουλειά για την τιθάσευση των τιμών, άρα περισσότερη νομισματική σύσφιξη – γεγονός το οποίο ερμηνεύεται με αρνητικό τρόπο από την αγορά.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση -0,23%, στις 33.874 μονάδες.

«Νιετ» από Ρωσία στη συμμετοχή Macron στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS: Απαράδεκτη η παρουσία της Δύσης

 Η Μόσχα ενημέρωσε τους Νοτιοαφρικανούς εταίρους της ότι θα θεωρούσε «απαράδεκτη» τη συμμετοχή του Macron στη Σύνοδο Κορυφής

Η Ρωσία τάσσεται κατά της συμμετοχής του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS στο Γιοχάνεσμπουργκ τον Αύγουστο 2023.
Η Μόσχα ενημέρωσε τους Νοτιοαφρικανούς εταίρους της ότι θα θεωρούσε «απαράδεκτη» τη συμμετοχή του Macron στη Σύνοδο Κορυφής δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov.

ΗΠΑ: Διευρύνθηκε 1,5% το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

 Tο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε στα 219,3 δισεκ. δολ.

Αύξηση κατά 1,5% σημείωσε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ το α’ τρίμηνο του 2023.
Συγκεκριμένα, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε στα 219,3 δισεκ. δολ., από 216,2 δισεκατομμύρια δολάρια το δ’ τρίμηνο του 2022.
Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών ήταν ίσο με 3,3% του ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο, σημειώνοντας μικρή μεταβολή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Τουρκία: Τime-lapse φωτογραφία καταγράφει 100 κεραυνούς πάνω από τα Μουδανιά

 Ο αστροφωτογράφος Uğur İkizler δημιούργησε την εικόνα συνδυάζοντας πλάνα του ουρανού κοντά στο σπίτι του στην παράκτια πόλη Μουδανιά

Ένας φωτογράφος τράβηξε μια εντυπωσιακή φωτογραφία time-lapse περισσότερων από 100 μεμονωμένων κεραυνών κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας στην Τουρκία.
Ο αστροφωτογράφος Uğur İkizler δημιούργησε την εικόνα συνδυάζοντας πλάνα του ουρανού κοντά στο σπίτι του στην παράκτια πόλη Μουδανιά.

Τελειώνει ο χρόνος και το οξυγόνο για τους 5 του Titan – Τα σενάρια διάσωσης... και το θαύμα

 Μηδαμινές οι ελπίδες εντοπισμού και διάσωσης των 5 εγκλωβισμένων στο υποβρύχιο που βρίσκεται σε βάθος 4.000 μέτρων στο βυθό του Ατλαντικού

(upd3) Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τους 5 του πληρώματος του τουριστικού υποβρυχίου Titan, το οποίο καταδύθηκε την περασμένη Κυριακή στο ναυάγιο του Τιτανικού στον βόρειο Ατλαντικό και έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται.
Οι ειδικοί εκτιμούν πως εντός της ημέρας, θα σβήσουν και οι τελευταίες ελπίδες να βρουν ζωντανούς τους 5 του πληρώματος, καθώς πρόκειται να τελειώσει το οξυγόνο τους,

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τον Powell - Ο DAX -0,6% - Η BoE αύξησε τα επιτόκια κατά 0,50%

 Υπό πίεση διαπραγματεύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου της Fed, Jerome Powell για πιθανές νέες αυξήσεις επιτοκίων.

Η Bank of England εξέπληξε σήμερα τις αγορές, αυξάνοντας τα επιτόκια κατά 0,5%.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 0,6% στις 15.900 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 1,1% στις 7.472 μονάδες.

Κατά 50 μ.β. αύξησε τα επιτόκια η Bank of England - Παραμένουν οι πληθωριστικές πιέσεις και η αβεβαιότητα

 Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί καθώς προσπαθούν να σφίξουν τη νομισματική πολιτική αρκετά ώστε να καταστείλουν τις πληθωριστικές πιέσεις χωρίς να προκαλέσουν μια πλήρους κλίμακας κρίση υποθηκών και ύφεση

Κατά 50 μονάδες βάσης αύξησε το βασικό της επιτόκιο η Bank of England, εκπλήσσοντας τις αγορές που ανέμεναν μικρότερη μείωση.
Το βασικό επιτόκιο πλέον διαμορφώνεται στο 5%, με την απόφαση να έρχεται μετά από 7 ψήφους υπέρ της αύξησης και 2 κατά.

Πάνω από 1 τρισ. οι short θέσεις στη Wall Street - Κραχ ή κολοσσιαίο short squeeze θα στιγματίσει τις αγορές

Το σύνολο των short θέσεων έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022 πριν υποχωρήσει ελαφρώς καθώς υπήρξε μια μικρή διόρθωση
Ισχυρή αύξηση των short θέσεων κατά των αμερικανικών μετοχών καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2022.
Το συνολικό αμερικανικό short interest, ή το ποσό που έχουν δαπανήσει οι traders για να στοιχηματίσουν εναντίον αμερικανικών μετοχών, ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια αυτόν τον μήνα, καθώς ο δείκτης S&P 500 επέκτεινε την άνοδό του, όπως δείχνουν τα στοιχεία της S3 Partners LLC.

Βρετανία: Αντικλεπτικά ακόμη και στο... κρέας - Ρεκόρ στις κλοπές από σούπερ μάρκετ λόγω κρίσης και εγκληματικότητας

 Όλα τα ρεκόρ έσπασαν οι κλοπές στα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, με 1,1 εκατομμύριο περιστατικά να έχουν καταγραφεί, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η Βρετανική Ένωση Παντοπωλών (ACS), αποδίδοντας το γεγονός στην οικονομική κρίση αλλά κυρίως σε εγκληματίες.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα αντικείμενα που κλέβουν πιο συχνά από τα σούπερ μάρκετ είναι «κρέας, αλκοολούχα ποτά, γλυκίσματα, αντικείμενα μεγάλης αξίας που μπορούν να μεταπωληθούν» σημειώνεται στην έκθεση της ACS,

Έκκληση από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας για μέτρα μετά την κατάρρευση της Credit Suisse - Ανησυχία για UBS

 Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) προειδοποίησε ότι είναι ζωτικής σημασίας να αντληθούν διδάγματα από την κρίση της Credit Suisse που οδήγησε στην κατάρρευση της τράπεζας και στην αναγκαστική διάσωσή της από την ανταγωνίστρια UBS και να εξεταστούν μέτρα που θα αποτρέψουν παρόμοια γεγονότα στο μέλλον.

"Τα μέτρα αυτά πρέπει να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα των τραπεζών, προκειμένου να αποτραπεί η απώλεια εμπιστοσύνης,

Σοκ επιτοκίων στην Τουρκία - Ολική στροφή από τις πολιτικές Erdogan από την Κεντρική Τράπεζα, στο 20% το επιτόκιο, από 8,5%

 Η Τουρκία όρισε μια σειρά αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών λίγες ώρες πριν από μια κρίσιμη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας, καθώς η χώρα συνεχίζει να αναβαθμίζει την ομάδα οικονομικής διαχείρισης.

Οι τέσσερις νέοι αναπληρωτές, οι οποίοι έχουν όλοι προηγούμενη εμπειρία στην τουρκική γραφειοκρατία, θα αναφέρονται στον Mehmet Şimşek, τον νέο υπουργό Οικονομικών.
Η ανακοίνωση των νέων υφυπουργών - Abdullah Erdem Cantimur, İsmail İlhan Hatipoğlu,

Οριακή πτώση 0,1% για τον χρυσό, στα 1.944,90 δολάρια ανά ουγγιά

 Οριακή πτώση κατέγραψε ο χρυσός με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην εισήγηση του επικεφαλής της Fed Jerome Powell στην αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου, που επανέλαβε ότι θα προχωρήσει σε δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων μέχρι το τέλος του 2023.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έχασε 0,1% ή 2,80 δολ., στα 1.944,90 δολάρια ανά ουγγιά.

θα χρεοκοπήσουν πολλές τράπεζες – Προ των πυλών η μεγαλύτερη αλλαγή στην παγκόσμια ιστορία

 Προβληματισμό προκάλεσε σε πολλούς από τους ακολούθους του ο συγγραφέας οικονομικών βιβλίων και guru του personal finance Robert Kiyosaki…

Με tweet «προσέφερε» στο κοινό του μια τολμηρή πρόβλεψη για έναν επικείμενο παγκόσμιο μετασχηματισμό.
Όπως επεσήμανε, χωρίς να δίνει πολλές λεπτομέρειες, ο κόσμος είναι στο χείλος μιας άνευ προηγουμένου αλλαγής παραδείγματος – γεγονός το οποίο αναμένεται να έχει βαθιές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία.
Το περίεργο, δε, είναι το εξής: Παρότι ο συγγραφέας επικεντρώνεται στο οικονομικό τοπίο, η πρόβλεψή του εκτείνεται πέρα από απλές νομισματικές εκτιμήσεις.