Putin: Δεν έχουν απεριόριστες εφεδρείες οι Ουκρανοί – Τι είπε στους Ρώσους στρατηγούς για την ...παγίδα της Δύσης

 Οι Ρώσοι στρατιωτικοί διοικητές πρέπει να αντιληφθούν ότι το επιθετικό δυναμικό του εχθρού δεν έχει εξαντληθεί προειδοποίησε ο Putin

Στη διαπίστωση ότι οι Ουκρανοί δεν διαθέτουν απεριόριστες εφεδρείες να κινητοποιήσουν στις στρατιωτικές συγκρούσεις με τη Ρωσία προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, ο οποίος ωστόσο έσπευσε να προειδοποιήσει τους Ρώσους στρατηγούς ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάσουν.

Ύστερα από την ενημέρωση του από το γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Nikolai Patrushev, ο οποίος ανέφερε πως από τις 4 Ιουνίου οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μετρούν πάνω από 13.000 νεκρούς στρατιώτες και 246 καμένα άρματα μάχης, εκ των οποίων τα 13 είναι δυτικά, ο Putin υποστήριξε πως αν και πρόκειται για προκαταρκτικά στοιχεία και επισήμανε πως όλα κρίνονται στο πεδίο της μάχης, εκτίμησε πως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
«Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι μπορούν να προμηθεύονται επιπλέον στρατιωτικό εξοπλισμό, αλλά οι εφεδρείες που μπορούν να κινητοποιήσουν, δεν είναι απεριόριστες» υποστήριξε ο Putin.

Μέχρι τον τελευταίο

«Φαίνεται ότι οι Δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας έχουν αποφασίσει πραγματικά να πολεμήσουν τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος ωστόσο έσπευσε να προειδοποιήσει τους Ρώσους στρατιωτικούς διοικητές πως το επιθετικό δυναμικό των Ουκρανών δεν έχει εξαντληθεί, κάτι που πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους.
«Να λάβουμε ως γεγονός ότι το επιθετικό δυναμικό του εχθρού δεν έχει εξαντληθεί.
Ένα αριθμός στρατηγικών εφεδρειών δεν έχει ακόμα χρησιμοποιηθεί.
Σας ζητώ να το λάβετε υπόψη όταν οργανώνεται τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Πρέπει να προχωρήσουμε με βάση αυτήν την πραγματικότητα» υποστήριξε ο Putin.

Ανασυντάσσονται οι Ουκρανοί

Στην τοποθέτηση του ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu υποστήριξε πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες τις τελευταίες 16 ημέρες των συγκρούσεων, όπου μαίνεται η αντεπίθεση.
«Μετά τη διεξαγωγή ενεργών εχθροπραξιών τις τελευταίες 16 ημέρες και έχοντας υποστεί σημαντικές απώλειες, ο εχθρός μείωσε τη δραστηριότητά του και αυτή τη στιγμή ανασυντάσσεται» υπογράμμισε ο Shoigu, ο οποίος τόνισε ότι από τα 81 τανκ που πήρε η Δύση από την Ουκρανία, τα 13 έχουν καταστραφεί.
Επιπλέον, σημείωσε ότι από τα 109 Bradley, έχουν καταστραφεί τα 18.


Πάνω από 13.000 οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες

Σε πραγματική κόλαση εξελίσσεται η αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν οι αρμόδιες ρωσικές αρχές, οι Ουκρανοί έχουν χάσει από τις 4 Ιουνίου, περισσότερους από 13.000 στρατιώτες.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin o γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Nikolai Patrushev, οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 13.000 στρατιώτες ενώ είδαν να καταστρέφονται και 13 δυτικά άρματα μάχης.
«Από τις 4 Ιουνίου έως τις 21 Ιουνίου, καταστράφηκαν 246 άρματα μάχης, ανάμεσα στα οποία 13 Δυτικά, 595 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 152 οχημάτων μάχης πεζικού, εκ των οποίων τα 50 είναι δυτικής προέλευσης.
Επίσης καταστράφηκαν 443 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 279 στρατιωτικά πυροβόλα πυροβολικού και όλμοι, εκ των οποίων 48 μονάδες πολλαπλών εκτοξευτών (από αυτά τα 2 δυτικά), 2 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 10 τακτικά μαχητικά, 4 ελικόπτερα, 264 UAV» ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο Patrushev.

www.bankingnews.gr                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...