Ήττα ορόσημο πυροδοτεί εξελίξεις: Σοκαριστικά βίντεο από το ουκρανικό μακελειό στο Σταρομαγιόσκ – Οι Ρώσοι τους εξαΰλωσαν με την “Κινητή Άμυνα”

 Η ουκρανική αντεπίθεση στην Ζαπορίζια αρχίζει και λαμβάνει τέλος: Οι Ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν ανείπωτη καταστροφή στο Σταρομαγιόσκ. Κυριολεκτικά σφαγιάστηκαν.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση και ανακατέλαβαν όλες τις περιοχές βόρεια του Σταρομαγιόσκ με τον ουκρανικό Στρατό να υποχωρεί προς την κατεύθυνση της Makarovka.

Ο Ουκρανικός Στρατός έχει υποστεί απανωτές ήττες στον τομέα της Ζαπορίζια. Όμως το θέμα δεν είναι η ήττα των Ουκρανών αλλά οι τρομαχτικές απώλειες τους.

Στήνεται πόλεμος με Αλγερία: ΗΠΑ και Ισραήλ αναγνώρισαν την κυριαρχία του Μαρόκου στη Δυτική Σαχάρα!

 Μετά την Ουάσιγκτον, η κυβέρνηση του Ισραήλ αποφάσισε επίσης να «αναγνωρίσει την κυριαρχία του Μαρόκου» στη διαφιλονικούμενη περιοχή της Δυτικής Σαχάρας, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η κυβέρνηση στη Ραμπάτ, επικαλούμενη επιστολή του πρωθυπουργού του Ισραήλ, του Μπενιαμίν Νετανιάχου, με το γεωπολιτικό φόντο στην περιφέρεια ιδιαίτερα τεταμένο.

«Με την επιστολή αυτή, ο ισραηλινός πρωθυπουργός έθεσε υπόψη της αυτού μεγαλειότητας του βασιλιά [σ.σ. Μοχάμεντ Στ΄] την απόφαση του κράτους του Ισραήλ να αναγνωρίσει την εθνική κυριαρχία του Μαρόκου στην περιοχή της Δυτικής Σαχάρας», ανέφερε η κυβέρνηση του παλατιού σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Μη ανασχέσιμη ρωσική επίθεση: Προέλαση 160.000 Ρώσων στρατιωτών προς Χάρκοβο – Πέρασαν τον ποταμό Ζέρεμπετς – Το Κίεβο ξέμεινε από δυνάμεις

 Το Κίεβο θα ζήσει εφιαλτικές ημέρες στον άξονα Λίμαν-Σβάτοβο-Κουπιάνσκ. Ο ρωσικός Στρατός αναχαίτισε την ουκρανική επίθεση και εξαπέλυσε την δικιά του αντεπίθεση με τελικό στόχο το Χάρκοβο.

Οι ουκρανικές άμυνες σε πολλαπλά σημεία έχουν καταρρεύσει.

Το Κίεβο προετοιμάζει πλέον ανοικτά την ουκρανική κοινή γνώμη για την απώλεια ολόκληρης της περιοχής ανακοινώνοντας πως “Η Ρωσία έχει εξαπολύσει επίθεση 100.000 στρατιωτών με 900 άρματα μάχης, 555 συστήματα πυροβολικού και 370 συστήματα MLRS”. 

Οι Ουκρανοί θα εξαπολύσουν μαζική επίθεση στην Κριμαία: Βρετανικά υποβρύχια αυτόνομα ρομπότ ανατίναξαν την Γέφυρα του Κερτς! (vid)

 Αρκετά σοβαρό είναι το πλήγμα που δέχτηκε η γέφυρα του Κερτς όπως παραδέχτηκε ο Β.Πούτιν και άλλοι Ρώσοι Αξιωματούχοι. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η γέφυρα κτυπήθηκε από υποβρύχια αυτόνομα drones-ρομπότ βρετανικής κατασκευής.

Τμήμα της γέφυρας έχει καταρρεύσει. Οι Ρώσοι αναφέρουν ότι έγιναν τουλάχιστον δύο εκρήξεις κάτω από τη γέφυρα στις 3:04 και στις 3:20 τα ξημερώματα τοπική ώρα.

Μάλιστα το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών είπε πως έχει υποστεί ζημιά ο 155ος πυλώνας της γέφυρας από την πλευρά της Κριμαίας.

Σκληρά βίντεο: Οι Ρώσοι εξόντωσαν Μονάδα Αγγλοσαξόνων και Ισπανόφωνων Μισθοφόρων – Βρετανός πεζοναύτης: “Mακελειό – Παντού πτώματα”

 Πολύ σκληρές εικόνες έρχονται από τα μέτωπα της Ουκρανίας καθώς οι Ρώσοι κατέστρεψαν μια Μονάδα δυτικών μισθοφόρων η οποία αποτελούνταν κυρίως από Αγγλοσάξονες αλλά και Ισπανόφωνους.

Η ομάδα των μισθοφόρων εξοντώθηκε στο μέτωπο της Ζαπορίζια.

Όπως θα δείτε και στο δεύτερο στη σειρά βίντεο, οι μισθοφόροι δεν συμμετείχαν απλά στις μάχες αλλά έδιναν διαταγές στους υπόλοιπους Ουκρανούς στρατιώτες.

ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη προσγειώνονται Ουκρανία για να πάρουν νεκρούς και τραυματίες: Η Ρωσία βομβάρδισε μισθοφόρους και Δυτικούς Αξιωματικούς στο Χάρκοβο

 Ασυνήθιστη και σπάνια δραστηριότητα του ΝΑΤΟ καταγράφεται στον Εναέριο Χώρο της Ουκρανίας καθώς ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη  προσγειώθηκαν σε ουκρανικά αεροδρόμια για να παραλάβουν δεκάδες μισθοφόρους ή ακόμη και ΝΑΤΟΪκούς Αξιωματικούς οι οποίοι κτυπήθηκαν από ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους Iskander και Su-34.

Η Ουκρανία μετέφερε εφεδρείες και επίλεκτες δυνάμεις μισθοφόρων στην περιοχή του Χάρκοβο για να μεταβούν στο μέτωπο του Κουπιάνσκ όπως ανέφερε χτες το WarNews247.

“Η χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα”: Φλέγεται σε κάθε γωνιά η Οδησσός – Γέμισε πυραύλους η οθόνη των ελεγκτών αεράμυνας – Τέλος τα σιτηρά -Διαλύθηκαν τα Λιμάνια

 Μια από τις χειρότερες νύχτες έζησε η Οδησσός σύμφωνα με Ουκρανούς Αξιωματούχους. Η πόλη φλέγεται εδώ και 24 ώρες με την Ρωσία να έχει εξαπολύσει πρωτοφανής έντασης βομβαρδισμούς σχεδόν με όλα τα αεροπορικά της όπλα.

Ουκρανοί αξιωματούχοι παραδέχονται την εκτόξευση από την Ρωσία:– 16 Kalibr

Καροκαίρι 2023 .Η Ελλάδα καίγεται!

 Καλό απόγευμα γκρινιάζουμε στεναχωριόμαστε κλαίμε για αυτά που χάνουμε αλλά δεν απαιτούμε και η απαίτηση των Ελλήνων έπρεπε να ήταν να έρθουν τα ρώσικα αεροπλάνα «Ilyushin Il-76»-καί το Beriev-200 το θηριώδες ρωσικό πυροσβεστικό αεροπλάνο τα οποία το ένα έπαιρνε 40 τόνους νερό

Ο Κουλέμπα θα επισκεφθεί το Πακιστάν – Πρώτη επίσκεψη Ουκρανού υπουργού στη χώρα από το 1993

 Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα θα επισκεφθεί αύριο Πέμπτη (20/7) το Πακιστάν, όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας αυτής, με φόντο τις θερμές σχέσεις που διατηρεί η Ισλαμαμπάντ με τη Ρωσία.

Η επίσκεψη του Κουλέμπα θα είναι η πρώτη που πραγματοποιεί Ουκρανός ΥΠΕΞ στη χώρα αυτή, μετά τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ουκρανίας και Πακιστάν, το 1993.

Η Ισλαμαμπάντ σφυρηλατεί στενούς δεσμούς με τη Ρωσία και πρόσφατα άρχισα να εισάγει ρωσικό αργό, σε τιμή χαμηλότερη της αγοράς, για να καλύψει τις ανάγκες του Πακιστάν και να μην δαπανά τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας.

Το Ισραήλ στέλνει δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα στην Ελλάδα, με απόφαση Νετανιάχου

 Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Μοίρα Ελάντ για να βοηθήσουν την Ελλάδα για όσο διάστημα χρειαστεί, θα στείλει το Ισραήλ με απόφαση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου

Η κυβέρνηση του Ισραήλ θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας, καθώς καταπολεμά τις τεράστιες πυρκαγιές και εκτιμά τη συμβολή της στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στο Ισραήλ την τελευταία δεκαετία, διαμηνύει σε μήνυμά του στο Twitter ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Τεράστιες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στην

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση κατέστρεψε 60.000 τόνους σιτηρών και υποδομές στο λιμάνι Τσερνομόρσκ

 Ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Μίκολα Σόλσκι δήλωσε σήμερα ότι ένα «σημαντικό» μέρος των υποδομών όπου αποθηκεύονται σιτηρά προς εξαγωγή στο λιμάνι Τσερνομόρσκ, στην περιοχή της Οδησσού στην Ουκρανία, υπέστη ζημιές από την ρωσική επίθεση.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι από την επίθεση καταστράφηκαν 60.000 τόνοι σιτηρών που θα έπρεπε να φορτωθούν και να εξαχθούν με πλοία βάσει της Συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για τα Σιτηρά πριν από 60 ημέρες.

«Η νυχτερινή επίθεση έθεσε εκτός λειτουργίας ένα σημαντικό τμήμα των υποδομών αποθήκευσης

ΗΠΑ: Ο Τραμπ συγκεντρώνει 47% δημοτικότητα μεταξύ των Ρεπουμπλικανών

 Ο Ντόναλντ Τραμπ κυριαρχεί στην κούρσα για την εξασφάλιση του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικανών με το 47% της αποδοχής στους κόλπους του κόμματός του έναντι 19% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό για τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Η δημοσκόπηση που διήρκεσε επτά ημέρες και ολοκληρώθηκε την Δευτέρα δείχνει ότι ο Τραμπ, ο οποίος ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ από το 2017 ως το 2021, έχει αυξήσει το ποσοστό δημοτικότητάς του μεταξύ των Ρεπουμπλικανών σε σχέση με το 43% που του έδινε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos τον Ιούνιο.